СУД ЗОБОВ’ЯЗАВ ЗАРЕЄСТРУВАТИ ДОСУДОВЕ РОЗСЛІДУВАННЯ ПО ФАКТУ ДІЯЛЬНОСТІ РЕКТОРА НАЗАРЕНКА

Кількість переглядів 19123

Попереднє журналістське розслідування «ЗАМІСТЬ ВЖИВАННЯ ЗАХОДІВ НА ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ПО ЗАРПЛАТІ, РЕКТОР ДУІТЗ ВИТРАЧАВ КОШТИ НА ПРЕМІЮВАННЯ ОКРЕМИХ ПРАЦІВНИКІВ», викликало значний суспільний резонанс, особливо серед викладачів університету.

Нагадаємо, що станом на вересень 2022 рік, заборгованість з заробітної плати перед працівниками ДУІТЗ  склала 3,7 мільйона гривень.

Проте, замість вживання заходів на погашення вказаної заборгованості, ректор НАЗАРЕНКО витрачав бюджетні кошти на щомісячне преміювання головного бухгалтера, а також працівників відділу бухгалтерського обліку та звітності. Практично у всіх співробітників бухгалтерії премія перевищує зарплату у 2-3 рази.

Поки одні українці відправляють на фронт свої останні гривні, інші – вільно розпоряджаються бюджетними коштами у своїх особистих інтересах. Тому не дивно небажання ректора відповідати на незручні журналістські питання щодо фінансової діяльності університету. Так, коли в подальшому нам стало відомо, що окрім зазначеного відділу бухгалтерії, здійснювалось преміювання інших окремих працівників, ми звернулись до ректора з ще одним відповідним інформаційним журналістським запитом про надання інформації про преміювання всіх працівників закладу.

Проте, грубо ігноруючи вимоги Законодавства України, Назаренком повторно відмовлено у надані зазначеної публічної інформації.

 У зв’язку із чим, Приморський районний суд м. Одеси зобов’язав Одеську обласну прокуратуру зареєструвати злочин, передбачений ч. 3 ст. 171 КК України відносно ректора Державного університету інтелектуальних технологій та зв’язку Олександра Назаренка за фактом перешкоджання законній професійний діяльності журналіста.

Нагадаємо ректору Назаренко про його обіцянки турбуватися про колектив університету, які він роздавав  три роки тому. І справді, він «попіклувався», та так, що на 1 вересня 2023 року від колишнього колективу Університету залишилися лічені люди. Втім кадрова політика «дбайливого» ректора заслуговує на окремий розгляд.

З метою з’ясування ситуації з виплати працівникам заробітної плати  в інших вищих учбових закладах Одеси, нами направлені вибіркові запити до Національного університету «Одеська політехніка», Одеського державного екологічного університету, Одеського національного економічного університету, Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, Державного закладу «Південноукраїнський  національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського», Одеського державного аграрного університету, Одеської державної академії будівництва та архітектури.

Виявилося, що з березня 2022 року по липень 2023 рік заборгованість з заробітної плати  перед працівниками зазначених вище закладів була відсутня.

У зв’язку з цим виникає законне питання, що не так із фінансами саме у цьому сумнозвісному навчальному закладі? Чи можемо припустити, що, можливо, керівництво зловживає своїм правом на відкриття банківських депозитів?

На цю думку нас наводять і скарги звільнених викладачів, які не отримують від університету кошти, які їм належать, згідно із законом, у день звільнення. Так, за затримку розрахунку при звільненні передбачено відповідальність (ст. 117 КЗпП): у разі невиплати з вини роботодавця належних звільненому працівникові сум у визначені строки, за відсутності спору про їх розмір, роботодавець повинен виплатити працівникові його середній заробіток за весь час затримки до дня фактичного розрахунку.

Відповідний запит на інформацію про терміни отримання розрахунку працівниками, які звільнилися, буде направлено до університету найближчим часом.

Керівництво університету, мабуть, є шанувальниками так званого «копного права», яким наші предки-слов’яни встановлювали власні правила для громади? Але “копне право” це про совість і справедливість. Саме цього в університеті і немає. Які совість і справедливість там, де одні співробітники мають працювати безкоштовно, а інші, на чолі з головним бухгалтером – отримують премії, які перевищують їх зарплату в 2-3 рази?

Ну і найцікавіші питання у нас до Міністерства освіти та науки України. Як взагалі могло таке статися в демократичній Україні, що на посаду виконувача обов’язків ректора закладу вищої освіти в наш час було призначено нічим не помітного колишнього викладача кафедри фізики? Який до моменту призначення вже п’ять років займався підприємницькою діяльністю, що не має ніякого відношення до сфери освіти, і одночасно працював інженером у загальноосвітній школі № 79?

Без мінімального досвіду керівництва у системі освіти та науки, без єдиної наукової статті протягом п’яти років?

Хто відповідає за таке кадрове рішення? Яка логіка у такому призначенні?

Навіщо тоді за вказівкою МОН у навчальних закладах формують кадровий резерв на керівні посади?

На наш погляд, такі призначення, як призначення ректором Університету Назаренка Олександра Аскольдовича, дискредитують усю систему освіти та науки в Україні та позбавляють українське суспільство надії на позитивні реформи у цій сфері.

Ще матеріали на тему:

Голова ГО «ЗАХИСТ»
журналіст Максим Каралкін


АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
1
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1

31 thoughts on “СУД ЗОБОВ’ЯЗАВ ЗАРЕЄСТРУВАТИ ДОСУДОВЕ РОЗСЛІДУВАННЯ ПО ФАКТУ ДІЯЛЬНОСТІ РЕКТОРА НАЗАРЕНКА

  1. От куда этот персонаж откопали ? Стыд и срам системе образования !!!

  2. Видя, как сейчас живет наш университет, смешно слушать, что Назаренко вешал нам на уши 3 года назад. Ах, какой ужасный Воробиенко, уничтожил кафедру физики, ах, какие там специалисты. Ты всю Академию связи уничтожил и ОДАТРЯ схавал в придачу. Где сейчас та кафедра физики, которую ты, саша-спаситель, восстановил? Саша ответь себе честно, ты счастлив? Зачем тебе все это было нужно? Инну секретаршу мы бы тебе и так отдали и Дюрягину впридачу.

  3. Бывший проректор по хозчасти Базыка, нынешняя проректорша Танащук и главбух Дмитренко держат крепко за глотку горе-ректора. Держат тем, что ежемесячно главбух Дмитренко заносит Назаренко кругленькую сумму на расходы, яко бы для МОН. Теперь понятно, для чего выплачивались такие высокие премии бухгалтерии? И не только.
    Назаренко думает, что он ректор. А они думают, как красиво от него избавиться. Танащук с Базыкой часто гуляют вдвоём по близлежащим улицам в рабочее время. Как думаете, обсуждают стратегический план развития университета?

  4. Проректор по науке Танащук взялась за нового проректора Хаджирадеву. Когда Вас Светлана Константиновна др@чит начальник кадров Александра Викторовна, то это по указанию именно Танащук. Самостоятельно она только по общежитиям и в кабинетах тр@х@ться умеет. Светлана Константиновна, до нового года получится продержаться? Знаем, что до Вас уже стало доходить, куда вы попали.

    1. “Благодарные” сотрудники, которые унесли ноги подальше от этой помойки летом 2023:
      Профессора: Панченко, Замлинский, Стрий
      Доценты: Чепок, Йона, Педяш, Ергиев, Ветрова, Бондаренко, Безродная, Василенко
      Ст препод: Шнайдер, Швец, Радиус, Гунченко, Караченцова, Московчук, Большакова.
      Остались только коррупционеры и те кому некуда деваться

  5. Чи знає керівник Офісу місцевої та регіональної влади, що заради вручення йому сумнівного диплома почесного профффесссора університету всіх викладачів змушують переносити заняття? На папері звичайно ніхто нічого переносити не буде, тому що перенесення має регулювати диспетчер а не викладачі. Ось чому глава держави задумав створити Президентський університет. Щоб під час занять проводились заняття, а не показуха. Щоб студенти отримували знання, за які платить держава і самі студенти. Чи знає чиновник із Києва, у якій кількості судових справ про незаконні рішення фігурує ректор університету? Чи може бути предметом гордості для чиновника такого рангу диплом профффесссора цього університету? Найкраще перевірте фінансову дисципліну у цьому навчальному закладі, шановний наш гість зі столиці.

  6. Шановна редакція просимо перевірити преміювання в Університеті Ушинського. Там дуже багато питань з цього приводу.

    1. Якщо у Вас є питання про преміювання, ставте їх руководству університету через запити. Пишіть скарги у компетентні органі. Чи на Ваш погляд редакція це слідчий відділ за вашим запитом? Ви, зацікавлена людина, хочете справедливості чужими руками, а ваша хата з краю? Так не буде.

  7. Лаборанты, приготовиться, не сегодня-завтра у Вас есть шанс стать заведующими кафедр. Думал, что видел все в этой жизни. Но когда назначили Кокорева якобы доктора политологических наук заведующим кафедры с очень длинным названием оказалось не все я видел. Говорят Стойкуца обзавидовался и поступил в докторантуру.

    1. Це не той Кокорєв який веде щось з телекомунікаційних систем,у коледжу зв’язку? У мого сина,викладає якщо це він як так може бути?Доктор політологічних наук викладає технічні предмети/чи технарь перефарбувався на політолога?Так він ще і хабарник здати йому іспит або залік готуйте 500 грн.

      1. Пишіть до правоохоронних органів, свідки знайдуться

  8. Жадюга-ректор сдал в аренду даже холлы этажей. По документам копейки, разница в карман. Предлагаем сдать в аренду и крышу

  9. Можна перевірити питання виплати премій Одеську національну академію харчових технологій, ректор-президент Богдан Єгорова. Друг та однопартійц Труханова

    1. І вам теж відповім, не лежите на дивані, а працюйте, перевіряйте. Це може робити кожна активна порядна людина. До чого тут редакція? Звикли перекладати відповідальність на всіх, приймаєте відповідальність на себе. Тільки так

    2. Нет такой академии! Есть Одесский национальный технологический университет, и это заслуга Егорова, который смог создать его!

      1. Заслуга в чем? Что именно создал? Или в том, что переименовал? Для того, чтобы получить шанс остаться в кремле ректора ещё на один срок? Но не вышло, теперь типа президент. Не надо преподносить информацию так, что до Егорова-спасителя ничего не было. Именно и был Технологический институт пищевой промышленности.

  10. Ні, Ви не все бачили у цьому житті. Невже бачили таке, щоб вступ до фаху ЖУРНАЛІСТИКА вів доктор наук, ще і зав кафедрою, який сам не вміє даже скласти текст з двох слів без помилок? Що взагалі такий “граматей” може їм розповісти про журналістику, це ж просто жах. Студенти думають, що за його допомогою вступають до фаху. Насправді ж вони потрапили в лапи безграмотних аферистів з купленими дипломами , які ніколи нічому їх не навчать. Але зрозуміють це нещасні студенти та їх батьки згодом.

    1. Маски-шоу дураков: дурак пытается притвориться умным (знаний нет, но есть справка), а умники вынуждены ему подчиняться. Зато дурак подчиняется дуре, которая тоже имеет справку. Билеты на шоу в кассе деканата.

  11. Жадюга-ректор сдал в аренду даже холлы этажей. По документам копейки, разница в карман. Предлагаем сдать в аренду и крышу

  12. Погляньте на Танащук пʼяницю яка ледь іде на роботу ,вся покрита шпаклівкою на лиці щоб не було видно синюшних пʼятинь ,а професора отримала ,її подружка Козирян ледь тягне додому з роботи ,прямо на робочему місті квасить

    1. Всім відомо, і в міністерстві також, що вона звичайна алкашка

  13. Люди вы такие наивные все знают на работе и в министерстве что Танащук воровка и пяница ,она больше 100 тыс в месяц имеет сына оформила и отца своего у нее куча карточек это только наивный ректор ничего не знает что она творит это только для рабочих денег нет по одной уборщицы в общежитии и три вахтера вместо пяти ,это такая команда приползла чтобы грабить народ во время войны

    1. Не хвилюйтеся вона вже у розробці антикорупційних органів.

    2. Сашко перевірь штатний розклад та табелі наукової частини і бухгалтерії якщо у тебя звичайно є доступ до такої таємничої інформацї вони тобі показують фальшиві документи у катьки та ольки є звітність біла для тебе і сіра реальна Вимогай справжню кримінальні справи відкриють на тебе спочатку на них згодом підставляють вони тебе кожний день ти ж ТЕРПІЛА для них. Андрійка теж тебе дуріть з поселенням до гуртожитків в карман себе кладе більше ніж тобі

  14. Підходжу вчора близько 3 години до вікна общагі та на тобі керівництво університету у всій красі. У робочий час пригощається у кафешці на розі проти гуртожитку. Ректор Назаренко, проректорша, прізвище не знаю, п’яною її часто бачимо, та старша жінка. Недивно, що непрацює розклад, студенти шукають викладачів, ми платимо за навчання. В деканат нехочеться заходити. Шкода, що навчаюсь тут. Сам ректор порушує дисципліну, що нам робити?

  15. Почему Назаренко не защищает Родину

  16. В 2014 году, когда Назаренко испугался, что его могут мобилизовать, то он уволился из ОНАЗ им. А.С. Попова ( числился доцентом на кафедре физики). А на сегодня в университете его преподаватели наладили схему , как откосивший от призыва в ВСУ. Судья Боярский, бывший судья Бойчук.

Comments are closed.