ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: СЕЛИЩНА РАДА ПРИСТУПИЛА ДО ОФОРМЛЕННЯ ВОДОНАПІРНОЇ ВЕЖІ у с. КАЛАГЛІЯ

Кількість переглядів 1006

На останньої сесії Овідіопольської селищної ради, яка відбулась 04 жовтня 2023 року, депутати двадцять другим питанням порядку денного 20 голосами прийняли рішення, яким буде розпочате оформлення водонапірної вежі у с. Калаглія, яка була виявлена завдяки роботи редакції «Альтернатива.орг».

Хочу нагадати історію, як редакція ЗМУСИЛА звернути увагу Овідіопольської селищної ради на проблему незаконного використання водонапірної вежі мешканцем громади Живилко В. П.:

  1. Приблизно у березні-квітні 2023 року мені було повідомлено, що у селі Калаглія є водонапірна вежа, яка незаконно використовується Живилко Володимиром Петровичем.
  2. Я повідомив про цей факт Овідіопольського селищного голову Савельєву Л. І., яка відповіла мені, що її спеціалісти працюють над цим питанням.
  3. Як працюють «спеціалісти» селищної ради я знаю, тому відразу звернувся до екологічної інспекції з заявою;
  4. 17 травня 2023 року представники Державної екологічної інспекції прибули з перевіркою з метою обстеження цієї водонапірної вежі. Перевірка проводилась з представниками Овідіопольської селищної ради (староста с. Калаглія та директор комунального підприємства);
  5. За результатами перевірки написана заява та відділенням поліції № 1 ОРУП № 2 (м. Овідіополь) зареєстроване кримінальне провадження № 12023162380000216 за ч. 2 ст. 240 КК України;
  6. 13 вересня 2023 року я вирішив перевірити, що Овідіопольська селищна рада за 119 днів (!!!) з моменту початку перевірки зробила з водонапірною вежею Рожновського у с. Калаглія по вул. Капітана Іващенка, яку я виявив та якою незаконно користувався директор СГ «ДАНА» Володимир Живилко? Як виявилось НІЧОГО! Але архітектор Наталія Колоскова пообіцяла, що розпочнуть.

І ось, нарешті, 04 жовтня на сесію винесене та проголосоване рішення, яким визначене наступне:

  1. Провести інвентаризацію земель Овідіопольської селищної ради шляхом розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель орієнтовною площею 0,1500 га, для будівництва (буріння) водозабірної свердловини в с. Калаглія Одеського району Одеської області,  які знаходяться на території Овідіопольської селищної ради, з метою формування земельної ділянки, визначення її угідь, встановлення кількісних та якісних характеристик земель, а також віднесення такої земельної ділянки до певної категорії.
  2. Визначити місце розташування земельної ділянки, яка планується для формування: Одеська область, Одеський район, село Калаглія, вулиця Капітана Іващенка, 11/1.
  3. Доручити Овідіопольському селищному голові укласти договір з ліцензованою землевпорядною організацією на розроблення технічної документації щодо інвентаризації земель, визначених в п. 1 цього рішення.
  4. Фінансування робіт з розроблення технічної документації щодо інвентаризації земель, згідно п.1 даного рішення, здійснювати за рахунок коштів  місцевого бюджету Овідіопольської селищної ради та інших залучених коштів з джерел, які не заборонені чинним законодавством.
  5. Ліцензованій землевпорядній організації, після формування земельної ділянки, розроблену технічну документацію із землеустрою щодо інвентаризації земель подати на затвердження, відповідно до вимог чинного законодавства.
  6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань земельних відносин, природокористування, будівництва, містобудування та архітектури, охорони пам’яток та екології.

Сподіваюсь, що незабаром все буде оформлено, документи на водонапірну вежу будуть отримані Овідіопольською селищною радою, а сама вежа буде передана до комунального підприємства з метою ЗАКОННОГО надання послуг з водопостачання мешканцям громади.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: СЕЛИЩНА РАДА ПРИСТУПИЛА ДО ОФОРМЛЕННЯ ВОДОНАПІРНОЇ ВЕЖІ у с. КАЛАГЛІЯ

  1. Живилко уже никому не интересен

Comments are closed.