КАЛАГЛІЯ: ІСТОРІЯ АЛЛИ КАПАЛЬЧИК, ЯКУ НЕ ПУСКАЛИ ДОДОМУ

Кількість переглядів 3159

20 жовтня 2023 року до редакції звернулась Алла Капальчик, яка поскаржилась на те, що мешканці села Калаглія Балаж Людмила Іванівна та Коваль Валентин Юрійович відібрали у неї паспорт з метою перешкоджання її повернення додому у м. Ужгород.

Алла Капальчик інвалід II групи з дитинства, приблизно 15 років тому виїхала з м. Ужгород до м. Одеси разом з Людмилою Балаж. Що її спонукало покинути батьківський будинок у двох словах не описати, але можна подивитись у відео сюжеті розповідь від Людмили Балаж.

Ще 13 жовтня подруга Алли викликала поліцію з метою подання скарги на те, що Аллі не повертають документи та банківську картку. Поліція приїхала, взяла заяву та пояснення, після чого матеріали перебували на розгляді у дільничного Анатолія Бевз. Проте, розгляд заяви чомусь не повертав документи власнику, що спонукало Аллу шукати інший вихід з ситуації й вона зателефонувала до редакції.

30 хвилин розмов у відділенні поліції у селищі Овідіополь, призвели до того, що паспорт, РНОКПП та банківська картка Алли Капальчик повернулись власнику (подробиці розмов у поліцейському відділку дивиться у відео сюжеті). Ми вже придбали Аллі квіток на потяг «Одеса – Ужгород» на понеділок 23 жовтня (це була найближча дата з вільними місцями).

Чи правильно робить Алла Копальчик, повертаючись до дому, де батьків вже немає, старший брат за кордоном, а середній у ЗСУ? Час покаже, але у будь-якому випадку, це її вибір, проти якого ми не можемо нічого зробить, окрім допомоги та поради.

Перемовини з Людмилою Балаж показали, що багато з наших мешканців сприймають щастя іншого у вигляді матеріальних благ, забуваючи про те, що головне для любої, навіть хворої людини, це увага та любов.

Всім уваги та любові!

Роман Варшанідзе, Мурад Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

15 thoughts on “КАЛАГЛІЯ: ІСТОРІЯ АЛЛИ КАПАЛЬЧИК, ЯКУ НЕ ПУСКАЛИ ДОДОМУ

  1. Здесь однозначно симпатия на стороне Людмилы Балаж. Она не держала Аллу насильно. А вот сам по себе напрашивается вопрос: -а почему родственники этой не совсем адекватной Аллы ни разу не поинтересовались как она? Здесь прозвучала фраза ” за долгие годы Алла впервые едет домой ” А почему же ни один ни другой родные братья ни двоюродный брат с невесткой ни приехали и не забрали эту Аллу хотя бы погостить??? Ответ напрашивается сам по себе. Не нужна она им там. Сейчас по приезду её в Ужгород по всей вероятности её выпишут с квартиры и в дом интернат в Мукачево её отвезут. Какая жизнь её ждёт там, это уже понятно. Вот именно в таких заведениях и не ограничивают права человека)).В этой ситуации нужно было следственным органам изучить все плюсы и минусы возвращения Аллы домой. А ждут ли Аллу там? Готовы ли они поддерживать этого человека? Этот вопрос остаётся открытым. Ведь если бы она для них была бы близким и родным человеком то однозначно они бы приежали к ней. Забирали бы её на праздники домой, К ней домой. Ведь согласитесь что Ужгород не так уж и далеко, За океан плыть не надо а поезда ходят в нашей стране регулярно. Не спорю здесь все поступили по закону. Но ни один из нас не может точно знать, куда сегодня приобрели билет для Аллы? И будет ли она счастлива в том родном доме или оказавшись в Мукачевском доме интернате будет вспоминать прожитые годы вместе с Людмилой как лучшие года своей жизни. Или просто этот билет в никуда и в нашей стране станет ещё на одну бездомную больше. Респект журналистам что отреагировали на вызов. Людмиле хочется написать, что она вела себя достойно. И хочется всё же верить, что у Аллы будет всё хорошо, а если нет то мы надеемся что номер телефона Людмилы она не забудет.

  2. Людина обмежена в усьому, не вміючи писати, прочитати, куди її відпускати одну.

  3. Вона хоче додому то чого держати.

  4. В Ужгороді ця наречена-інвалід одразу вийде заміж.

    Двадцять разів.

    Зараз будь-яка жінка з інвалідністю є валютною.

  5. Чому я впевнений, що Людмила бреше? Тому, що вона сама себе викриває. А коли людина бреше, вона завжди забуває, що вона збрехала.
    Зі слів Людмили, Аллу вона знає з 6-7 років, тобто вже понад 30 років.
    Спочатку Людмила стверджує (на відео 4:05), що Аллу відправили в інтернат для розумово-відсталих дітей, де Алла пробила близько 10 років, до 17 років.
    Але через дві хвилини, Людмила, починає стверджувати, що вона дізналась, що Алла олігофрен (6:10) тільки під час того, коли Алла вже почала жити з нею. А це відбулось вже після того, коли Аллу забрали з інтернату.

  6. Дуже хочеться дізнатись прізвище цього поліціанта Саши, якій рекомендував Людмилі не віддавати паспорт Аллі. Хочу подивитись в очі поліціанту, який всупереч закону, підтримує домашнє насилля над людиною.

  7. Не было у меня такой необходимости (на відео 15:32), я ж думала так всегда будет. А вот она возникла.
    Тобто, людина з вищою освітою, у минулому педагог, мати (!!!) не розуміла, що Алла колись захоче змін у своєму житті?

  8. Запитання від поліціанта (на відео 15:40):
    Вы знаете, у Аллы есть законный опекун?
    Да. Она говорила (!!!)
    Це нонсенс, Людмила знала, що Алла була в інтернаті для розумово-відсталих дітей, але довіряє такої дитини на слово.
    Це означає, що Людмила маніпулює.

    Запитання:
    Он по решению уда опекун? Я не знаю. Я документов не видела.
    Людина з вищою освітою покладається не на документ, а на чутки!

  9. (на відео 20:30)
    Людмила: почему она сама не пришла и не сказала: тетя Люда отдайте (розмова шла паспорт) я хочу уехать в Ужгород
    Запитання Аллі:
    Ты говорила?
    Алла: Да говорила
    Людмила: а я тебе, что сказала, что мы поедем вместе.
    Маніпуляція! Спочатку Людмила запевняє, що вона готова віддати паспорт, якби Алла сама про це їй повідомила, але, як тільки з’ясовується. Що Алла таки говорила таке, відразу починає викручуватись.

  10. (на відео 22:26)
    Людмила: это не человек (разговор про Аллу), это – дебил
    Це говорить особа з вищою освітою, педагог на людину, яку вона сама забрала з собою, знаючі, що Алла має інвалідність з цього приводу та яка понад 10 років з нею мешкала.
    Це 100% домашнє насилля. Буду писати до поліції та наполягати на складенні протоколу.

    ПОВТОРИЛА ТРИЧІ !!!

    1. цікаво а кому в поліції збираєшся писатм ?
      невже поліціянту Саші ?
      Адже більшість поліціянтів це, нажаль саме такі поліціянти Саші ?
      а щодо цієї Людмили, то вона веде себе як мразотина !

Comments are closed.