СУД ВІДМОВИВ ТОВ «КРІОІН ІНЖИНІРІНГ» У ЗАДОВОЛЕННІ ПОЗОВУ ДО ГО «НАРОДНЕ БЮРО РОЗСЛІДУВАННЯ»

Кількість переглядів 491

Суд відмовив ТОВ «КРІОІН ІНЖИНІРІНГ» у задоволенні позову до ГО «НАРОДНЕ БЮРО РОЗСЛІДУВАННЯ» у справі про захист ділової репутації та спростування інформації.

Спочатку, 01 листопада 2023 року суд першої інстанції – Господарський суд Одеської області по справі № 916/2695/23 повністю відмовив у задоволенні позовних вимог ТОВ «КРІОІН ІНЖИНІРІНГ». Але, товариство не погодилось з рішенням та подало апеляційну скаргу.

І ось, 12 березня 2024 року, вже колегія Південно-Західного апеляційного господарського суду підтримала рішення першої інстанції та відмовивши у задоволенні апеляційної скарги, залишила рішення суду першої інстанції без змін.

Суть спору полягає тому, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Кріоін Інжинірінг» (65026, м. Одеса, Митна площа, буд. 1-А, код ЄДРПОУ 39032768) звернулось з позовом про захист ділової репутації та спростування інформації до Громадської організації «Народне Бюро Розслідування» (65058, м. Одеса, пр-т Шевченка, буд. 11, код ЄДРПОУ 42231899).

У своїх вимогах ТОВ «Кріоін Інжинірінг» вимагала від Громадської організації «Народне Бюро Розслідувань» наступне:

  1. про визнання недостовірною та такою, що порушує особисте немайнове право та недоторканість ділової репутації Товариства з обмеженою відповідальністю «Кріоін Інжинірінг» інформації, яка розміщена 12 травня 2023 року Громадською організацією «Народне Бюро Розслідувань» на сайті www.facebook.com, та доступна за посиланням:
    https://www.facebook.com/NarodnoeBuro/posts/pfbidORpmjL9nCXrWhWbPrxzkHlvzkpAlx4g8q7TU8FJvonbAaxHEzy9fquCi6W2xouxUml
    – а саме: «Березень 2023 р. СБУ у м. Одесі було викрито компанію, яка постачала в рф сировину для виробництва лазерних прицілів – ТОВ «Кріоін Інжинірінг». Вище вказане підприємство є унікальним оскільки може доводити очистку інертних газів до понад 99,999%. Проте у такий важкий для країни період ТОВ «Кріоін Інжинірінг» вирішило перейти на бік ворога та продавати ворогу інертний газ високої очистки та обладнання для його обробки, які використовуються у військово-промисловому комплексі рф, зокрема інертний газ високої очистки використовуються для здійснення масових ракетних атак на мирні міста нашої країни»;
  2. про визнання недостовірною та такою, що порушує особисте немайнове право та недоторканість ділової репутації Товариства з обмеженою відповідальністю «Кріоін Інжинірінг» інформації, яка розміщена 25 травня 2023 року Громадською організацією «Народне Бюро Розслідувань» на сайті – www.facebook.com, та доступна за посиланням:
    https://www.facebook.com/NarodnoeBuro/posts/pfbidORpmiL9nCXrWhWbPrxzkH1vzkpА1х4g8q7ТU8FJvonbAaxHEzy9fquCi6W2xouxUml
    – а саме: «У березні 2023 року під час найактивнішої фази повномасштабного вторгнення рф на територію України Службою безпеки України було викрито у м. Одесі компанію, яка постачала в рф сировину для виробництва лазерних прицілів – ТОВ «Кріоін Інжинірінг» (Код ЄДРПОУ 39032768). Підприємство може виробляти інертні гази дуже високої частоти, ТОВ вирішило перейти на бік ворога та продавати ворогу інертний газ високої очистки та обладнання для його обробки, які використовуються у військово – промисловому комплексі рф. Зокрема високочистий інертний газ використовується для виробництва комплектуючих ракетного комплексу «Іскандер-М». Саме ними агресор проводить масові ракетні атаки по мирним містам нашої країни.
  3. про визнання недостовірною та такою, що порушує особисте немайнове право та недоторканість ділової репутації Товариства з обмеженою відповідальністю «Кріоін Інжинірінг» інформації, яка розміщена 18 червня 2023 року Громадською організацією «Народне Бюро Розслідувань» на сайті www.facebook.com, та доступна за посиланням:
    https://www.facebook.com/NarodnoeBuro/posts/pfbid034C4e3xdCRSunlQqxhiaYcHQq2p7ruPWTn6cVr6XAszxDsUCtzDrwcwiaexw6aaGwl
    а саме «Нагадаємо, у березні 2023 року СБУ було викрито у м. Одесі компанію, яка постачала в рф сировину для виробництва лазерних прицілів – ТОВ «Кріоін Інжинірінг» (Код ЄДРПОУ 39032768). Підприємство, яке виробляло інертні гази дуже високої частоти, вирішило перейти на бік ворога та продавати ворогу інертний газ високої очистки та обладнання для його обробки, які використовуються у військово-промисловому комплексі рф. Зокрема високочистий інертний газ використовується для виробництва комплектуючих ракетного комплексу «Іскандер-М». Саме ними агресор проводить масові ракетні атаки по мирним містам нашої країни»;
  4. про визнання недостовірною та такою, що порушує особисте немайнове право та недоторканість ділової репутації Товариства з обмеженою відповідальністю «Кріоін Інжинірінг» інформації, яка розміщена 21 червня 2023 року Громадською організацією Народне Бюро Розслідувань на сайті www.facebook.com, та доступна за посиланням:
    https://www.facebook.com/NarodnoeBuro/posts/pfbidQFRipkVHd2VeH9qSuuBVU5GKUqSwdy83rQ L1а6у1Ed7aMiCC5VsNE9ywG1x6iEwmql
    а саме – У березні 2023 р. СБУ було викрито у м. Одеса компанію, яка постачала в рф сировину для виробництва лазерних прицілів – ТОВ «Кріоін Інжинірінг» Код ЄДРПОУ 39032768.

Рішення апеляційної інстанції набрало силу у момент його проголошення. У ТОВ «Кріоін Інжинірінг» є можливість подати касаційну скаргу.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.