ТАЄМНА «КУХНЯ» ОНКОДИСПАНСЕРУ ТА ЗВ’ЯЗКИ ГЕНДИРЕКТОРА ОЛЬГИ ПОКІТКО

Кількість переглядів 7603

Стало з’являтись багато статей у пресі з приводу функціонування комунального некомерційного підприємства «Одеський регіональний клінічний протипухлинний центр». Особлива увага преси з’явилась після призначення Покітко Ольги Володимирівни генеральним директором цього підприємства.

Один з матеріалів, автор: Тамара Калай:

«КУХНЯ ОНКОДИСПАНСЕРА ТА ТІСНІ ЗВ’ЯЗКИ ГОЛОВЛІКАРЯ В ЗОЛОТІЙ ОПРАВІ

Сьогодні розвиток закладу охорони здоров’я будь-якої форми власності неможливий без участі у міжнародних проєктах та грантах, пошуку та залученні донорів. Це велика та часом виснажлива робота, але вона приносить реальні плоди у вигляді обладнання, необхідних медикаментів та витратних матеріалів, навчання персоналу.

Основне завдання ефективного менеджменту у сфері охорони здоров’я – це надання якісних медичних послуг, залучення висококваліфікованих медиків, створення комфортної робочої атмосфери та позитивного іміджу закладу.

Саме такі завдання було озвучено керівництвом Департаменту охорони здоров’я новому Генеральному Директору Покітко О.В. при вступі на посаду.

На сьогодні, після п’яти місяців директорства Покітко можна побачити таке:

  • під виглядом наведення порядку у довіреній установі, і, як результат «ефективного менеджменту», залишили свої посади: медичний директор, головний бухгалтер, вся юридична служба, начальник відділу кадрів, зав. канцелярії, заступник директора з господарчої частини, завгосп, завідувачі трьох відділень.

Деякі звільнені співробітники відновлюють свої права у суді.

Як у будь-якому колективі, є співробітники, які вміють виявляти свою лояльність до нового керівництва і тим самим ставати «улюбленцями». Але є й категорія «неугодних», щодо яких застосовуються всі види тиску. Так, улюбленці отримують надбавки та заохочення у вигляді 100-200% премії до посадового окладу, неугодні – пильну увагу з боку спеціально навчених осіб з-поміж заступників гендиректора та голий оклад, без надбавок та заохочень.

Як подейкують у коридорах установи, робочий день Покітко починається зі збору інформації на кшталт – хто що сказав, хто з ким спілкується та як розправитися з неугодними.

Переклади на посади нижче за рангом, підведення під написання заяви за погодженням сторін, скорочення ставок, додавання нових посад під конкретно взятих людей (скільки коштує отримати посаду в онкодиспансері ми писали тут). Все це, мабуть, створення комфортної робочої атмосфери та позитивного іміджу установи у розумінні Ольги Володимирівни. А насправді мобінг, справжній терор та зловживання владою.

Про якість надання медичних послуг у закладі можна судити, проаналізувавши наявність скарг та їх характер. Відкриваючи сайт національної служби здоров’я України можна побачити скарги пацієнтів, характер та спрямованість яких – «вимагання коштів з пацієнтів», і це не дивує, а відповідає на запитання чому так відбувається – адже лікарям щомісяця, окрім збору грошей із виплачених премій, потрібно віддати головному лікарю ще та із зароблених коштів після такого роду взаємодії з пацієнтом.

Оплата НСЗУ онкодиспансеру дозволяє забезпечити пацієнта всім необхідним, а не навпаки – вимагати гроші за операцію, витратні матеріали, медикаменти та інше…

Якість надання послуг більшою мірою залежить від матеріально-технічної бази установи.

Яким чином цю умову виконує онкодиспансер перед НСЗУ, згідно з умовами договору не зрозуміло.

150 днів керівництва Покітко О. В. за наявності колосального фінансування не дозволили закупити комп’ютерний томограф, обладнання для моргу, гістології, провести ремонти (не для замилювання очей коштом співробітників, а за договорами згідно з нормами ДБН), закупити всі медикаменти, витратні матеріали, реактиви.

Онкодиспансер – складна за своєю суттю установа, яка вимагає висококваліфікованого управителя, адже це не ювелірку грабувати й морг особисто інспектувати чи сифіліс анонімно за 300 зелененьких лікувати.

Щодо залучення коштів донорів та навчання персоналу онкодиспансеру, одними з головних «здобутків» пані Покітко на посаді головного лікаря є найтісніше (до непристойності) взаємодія з Агентством регіонального розвитку Одеської області, точніше з керівником цього Агентства. До речі, батька трьох дітей.

Внаслідок цієї тісної співпраці в Одеському регіональному клінічному протипухлинному центрі з’явилося нове обладнання – система фільтрації, дезінфекції та стерилізації води WEKO-HOCL виробництва Республіки Корея.

Обладнання передано як гуманітарну допомогу від благодійного фонду Sunny Medical Foundation за підтримки Агентства регіонального розвитку Одеської області.

Дана система відіграє ключову роль у дезінфекції харчових матеріалів, посуду та обладнання у протипухлинному центрі та шкірно-венерологічному диспансері.

Сам Харлов (Харлов Олександр Олександрович – заступник голови (начальника) Одеської обласної державної (військової) адміністрації- ред.) брав участь у цьому, здавалося б, на перший погляд, потрібному для започаткування проєкті.

«Важливо відзначити, що цей успішний проєкт є важливим прикладом згуртованої співпраці всіх учасників, що допомагає задовольняти соціальні та інфраструктурні потреби, покращити медичне обладнання та надання якісних медичних послуг у регіоні», – Олександр Харлов.

Тільки всі учасники події забули розповісти, що подароване обладнання встановлено у харчоблоці, який зданий в оренду пану Лівензону. Як результат – харчування за 17,7 мільйона гривень.

Швидше за все це бонус «Фабриці смаку» за такий непристойний «відкат» з харчування, адже сума харчування за 2023 рік становила лише 7 млн грн проти 17,7 мільйона у 2024 році.

У результаті висловлення щирих слів подяки корейським партнерам та всім учасникам проєкту за їхню невтомну підтримку лікувальних закладів у воєнний час, а по суті виходить звіт для галочки про виконану роботу.

З усього персоналу онкодиспансеру навчання найбільше потребує сама головлікар.

За сприяння того ж Агентства (не без погодження з близьким другом, багатодітним батьком та порядним сім’янином), Ольгу Володимирівну напередодні Дня закоханих відправили обмінятися досвідом та отримати знання в галузі радіології до Швейцарії, а по суті прогулятися коштом Агентства та коштів, зібраних з лікарів на поїздку.

Спочатку супроводжувати Пані гендиректора мали в.о. меддиректора та доктора радіологи. Однак і тут зіграла зла доля здатність Ольги Володимирівни організовувати процес. На пункті пропуску прикордонники засумнівалися про правдивість супровідного листа Департаменту охорони здоров’я ООВА та чоловіків не випустили. Як кажуть люди, що знають, цей лист з’явився на світ без погодження і відома профільного департаменту ООВА. Поінформовані люди при цьому зазначають, що гендиректор не стала особливо напружуватись і підписала листа сама. Спеціально чи випадково, але поїхала Гендиректор лише з доктором фізиком обмінюватися досвідом… у галузі радіології.

Приїхавши, Ольга Володимирівна розповіла персоналу про перспективне майбутнє під її керівництвом, не забула нагадати, що ось-ось запрацює так і не куплений новий комп’ютерний томограф, так і не встановлений лінійний прискорювач, закінчуються ремонти, що так і не почалися, в трьох повернутих губернатором корпусах (по суті там і кіт не валявся), запрацює відділення гематології з трансплантологією і найголовніше «Ноу-хау» – радіохірургічне лікування пухлин головного мозку обладнанням нового покоління, що не потребує комп’ютерного томографа та лінійного прискорювача. До речі, як це вплине на обіцяні терміни встановлення КТ?

Про реабілітацію Ольга Володимирівна чомусь не згадує, адже це основна вимога НСЗУ до надкластерних лікувальних закладів. Отакі «чудеса» відбуваються біля штурвала Онкодиспансеру.

Стіни установи за свої 76 років існування бачили й чули багато, але від того, що відбувається в Онкодиспансері з призначенням Покітко О. В., багато хто тільки розводить руками.

Пан Харлов, як золота оправа для Покітко. Напевно, готує Ольгу Володимирівну до себе у заступники чи радники. Саме це кадрове рішення дозволить замилити населенню регіону очі й приховати всі дірки в управлінні у сфері медицини, такий своєрідний блазень, що вихваляє своїх господарів, за заздалегідь заготовленим текстом, адже багатостраждальний народ все витримає і проковтне.

Тільки, на жаль, в онкопацієнтів часу немає, адже рахунок на годинник і втрачений час ціною в життя. Адже сифіліс, косметологія та онкологія трохи різні сфери, але за оцінкою медиків, для гендиректора це можливість використовувати онкодиспансер як приватну контору з реалізації різних корупційних схем і призначення на посади за чималі кошти.

Неможливо промовчати про нещодавнє замовне інтерв’ю першого заступника губернатора. У ньому Олександр Харлов багато часу приділив виправданню закупівлі нового європейського комп’ютерного томографа за 32,8 мільйона гривень.

І тільки злетілися як мухи на мед під покровом ночі в стилі лихих 90-х на сходку для розпилу отриманих коштів з відкату від закупівлі вся чесна компанія:

  • звільнений співробітник силового відомства, колишній депутат облради, до непристойності близький друг Покітко, він же голова Агентства регіонального розвитку, представник митниці, та, звісно, головний підписувач – О.В. Покітко за участю близької подруги Ізосімової (директор екстреної медслужби Світлана Ізосімова – ред.). Несподівано закупівлю скасували.

Примітно, що місяцем раніше Вінницька міська клінічна лікарня придбала аналогічний комп’ютерний томограф за 25,3 млн гривень, а не за 32,8 млн гривень.

До речі, злі язички подейкують, що під закупівлею передбачався завезений під виглядом гуманітарної допомоги європейський комп’ютерний томограф. Адже скільки мотузку не витися… Ну, а в гіршому випадку, скоро ми дізнаємося про новий тендер, явно ще дорожче. Робимо ставки.

Вода камінь точить.

Ми уважно стежимо за розвитком подій та поведінкою керівництва щодо співробітників та пацієнтів онкодиспансеру. Наші дії спрямовані на те, щоб найкращі можливості для розвитку, навчання та лікування створювалися саме тут, в Україні та в Одеському онкодиспансері зокрема. Кожен має свій Фронт.

Далі буде… Автор: Тамара Калай

Враховуючи той факт, що я вже декілька разів приділяв увагу медичної галузі:

а правоохоронці останнім часом демонструють нам велику комерціалізацію медичних послуг, які підпадають під безкоштовне обслуговування, настав час, напевно, прояснити ситуацію у керівництва Одеської обласної державної (військової) адміністрації, зокрема у заступника керівника Одеської ОДА Харлова Олександра Олександровича, якого також згадують у вказаних матеріалах.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
6
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
5
Surprise
Surprise
2

35 thoughts on “ТАЄМНА «КУХНЯ» ОНКОДИСПАНСЕРУ ТА ЗВ’ЯЗКИ ГЕНДИРЕКТОРА ОЛЬГИ ПОКІТКО

    1. Похоже, ей как с гуся вода, всё фиолетово. Видать любовник не один, тётя везде успевает.
      Пишут, она косметолог, вон даже профиль в Инстаграм есть 😁, говорят несколько салонов красоты по городу.
      А этот Харлов чего только сто́ит…..вор, а его только в должности повышают

      1. Ну щож,видно у профільному комітеті міністерства є свій кріт(зелений),який кришує цих злодюг.

  1. Ну и что , вот всплыли какие то факты документы, что то кто то делает , полиции пох. Гребаному антикорупционному комитету так же. Все в куче и живут дальше, так же как и эта судья Султанова или как ее , поймали на взятке , плюс не имела права судить тех кто попадал на скамейку подсудимых и т.д по закону все ее вердикты должны быть аннулированы и т.д , а что она, а ничего спокойно себе дома сидит в х…й не дует. Так же и сейчас будет , посидели по бла бла и забыли.

    1. Вот из-за таких как вы вся эта грязь и продолжается.
      Спасибо, что есть такие, как Варшанидзе. Чтоб не просто бла бла бла и забыли, как вы выразились.
      Которые пишут, спрашивают, не дают этим гадам улизнуть.

      1. Згодна з вами. Тому що в нас у суспільстві повно терпил 🤬
        Терплять, обурюються тихенько в ганчірочку і сидять

      2. Главное, чтобы это принесло толк. Сколько можно терпеть таких хапуг, как Покитко!!!

      3. Почему же люди здесь это обсуждают, а не занимается этим уполномоченные органы власти. Сколько случаев только за последние время, то в больнице поймали на взятке , то судьи, то полицейские. И что кто то в тюрьме нет все дома сидят и вы хотите что не бла бла происходит и только ли.

  2. Зв’язки у неї знатні 😂 Пів Одеси сифіліс лікувало анонімно в цієї пані. Такса була однакова для всіх – 300$ . Як кажуть …миру по нитці

  3. Главное, чтобы это принесло толк. Сколько можно терпеть таких хапуг, как Покитко!!!

  4. ох и шм@р@ эта Ольга Владимировна.
    губки переделала многим журналисткам и они про нее не пиут
    видать Варшанидзе не нужно делать губки и потому тут пишут за неё

  5. А когда уже будет привлечен к ответсвенности «Золотой» прокурор Александр Харлов за организацию ограбления ювелирного магазина «Graff»?

  6. А хворі на онкологію чекають допомоги, вірять лікарям ! Кому вірити?! Ця мерзенна сволота йде по трупах (в прямому сенсі), щоб жити в розкоші.
    Та не забудьте, покидьки, прийде й ваш час, ви не безсмертні! Важкою буде кара!

    1. Информацмя для людей ,которые хотят жить и разуверились в докторах.
      вам придется изучить труды ученых,которые пошли против обычной медицыны.
      Ф.Батманнгхелидж,,Вода натуральное лекарство от ожирения,рака,дипрессии.У воды 46 функций в организме.ЕЕ потребность 30 г на 1кг веса.На физиологические процесы взрослому человеку необходимо в день до 4л жидкости.(Наталья Петросян ) При таком водном обеспечении человек проживет 170 лет не болеючи.Любая болезнь -это сбои из-за обезвоживания.Ждать наступления жажды-значит преждевременно умереть в муках.
      Много знаний можно подчерпнуть у Бориса Увайдова.Доктор Берг.Василий Чайка и др.Кто уже болеет есть В Почаеве Божья лечебница.В Одессе Божья аптека.Там можно преобрести смого различных сборов трав и корней от онко.Изучите по Лебедеву ,,касторка и коньяк.
      Диета.
      Без сахара,Лактозы и глютена.(Без молочки,мучного,круп,и картошки ).
      сильные и отважные проходят длительные голодания в клиниках.
      Есть альтернаимва.И есть те ,кто добился результатов.
      Злость .ненависть-дипресивные состояния=также лечатся водой.
      Прощение,Покаяние.Любовь.-главные чувства на пути выздоровления.

      1. В Одессу в Божью аптеку можна поехать на консультацию к травнице Людмиле Анатольевне Ковалишиной.Она ведет прием два раза в неделю по предварительной записи.
        096-247-92-18

  7. Эти твари не понимают, что чувствует онкобольной человек, особенно если нет денег. Всё равно дерут деньги, зная что человек смертник. Таким сволочам нет оправдания, пусть их Всевышний наказывает.

    1. Так как они верят в медицыну-их постигает таже участь.Хирурги иногда нечаянно режут свои руки при операции.и тогда они умирают за несколько месяцев.

    2. Не мечите бисер перед свиньями.Когда человек вылечивает себя через огромный труд -он их совсем перестает интересовать.И они пошлют его куда подальше.Главное открывать перед людьми информацию.Но страшно другое- люди настолько оболванены_что верят только в лекарства и ангелов в белых халатах.Это так легко и удобно.Только еденицы из тысяч выбирают правильный путь.Все остальные .а их миллионы погибают в муках.

  8. Роман поцікавтесь у ТОВ «СМАЧНО ТА КОРИСНО» код ЄДРПОУ 45210803. Компанія з Одеси. Офіс повинен бути на вулиця Комітетська, 4/6. Вони вам розкажуть про тендери з харчування. Це вони надавали послуги х харчування у 2023 році на 7 млн, проти 17,7 млн Левинзона. Їх викинули, адже вони не давали відкати. А Левинзон дає.

  9. Рак на 3 месте по смертности.На первом больные по сердцу.После химии и облучения идет сильное отравление всех органов,имунной системы.Эндокринной системы.Организм начнет медленно умирать.

  10. Там всегда был бардак,а хирурги как дерут? Им все мало, если не платишь то на 3 день после операции выписывают домой.деда с калоприемником и катетером мочи просто выгнали домой. Вот так там действуют.

  11. В онкодиспансере лежала в конце 90х и уже тогда медсестры “ненавязчиво вымагали ” деньги за материалы, которые бесплатно должны были выдавать перед операцией для больного. Больничный лист мне выдали только после небольшого взноса, а до этого морочили голову “приходите завтра”.

  12. На онко направление списываются триллионы.А люди за все платят.Операции от 70 тыс.

  13. Так, просто з приходом ЗЕ-команди,
    Просто з’явилось більше тих, хто в темі.
    Зелені, а саме перші особи, друзі преЗЕдента лідирують у корупційних питаннях !
    Скумбрія по 8 грн 😀 а яйця, по 17 грн !
    Знущання триває, але все ще по-переду.

  14. Покидьки. Сват, брат, коханка, коханець .Содом і Гомора.Грабують ,хто во что гаразд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.