38 РОКІВ МИНУЛО З МОМЕНТУ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

Кількість переглядів 494

26 квітня 2024 року в Овідіополі відбувся мітинг-реквієм до Дня найбільшої в історії людства техногенної катастрофи – аварії на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції.

38 років минуло з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, але її наслідки залишаються предметом обговорення світової наукової спільноти. За визначенням UNSCEAR і ВООЗ, Чорнобильська катастрофа віднесена до аварій ядерних об’єктів найвищого рівня.

У 1986 році, в мирний час Україна втратила частину своєї території, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання, а також тисячі людських життів, яких вбив і вбиває досі ніби мирний атом. Десятки тисяч українців стали біженцями.

Сьогодні цілком реальна ядерна загроза для людської цивілізації з боку терористичного режиму рф. Не полишаючи спроб за будь-яку ціну підкорити Україну, очільники московського режиму погрожують застосуванням ядерної зброї в ході російсько-української війни у відповідь на дії союзників з підтримки України.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року російські загарбники окупували зону відчуження та ЧАЕС. Майже 36 днів Чорнобильська зона потерпала від мародерських та руйнівних дій. Вони вивезли унікальну радіологічну лабораторію, полонили захисників ЧАЕС та примушували персонал до роботи в умовах надмірного опромінення, електростанція 5 діб не отримувала зовнішнє живлення, необхідне для безпечного зберігання відпрацьованого палива.

В заході біля Центру культури та дозвілля Овідіопльської селищної ради взяли участь секретар ради Світлана НОВІКОВА, заступник Овідіопольського селищного голови Ігор ЛІХЕНКО, працівники апарату та відокремлених структурних підрозділів селищної ради, мешканці громади.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів було вшановано пам’ять тих, хто віддав своє життя заради майбутнього.

Низько схиляємо голови перед тими, хто відвів біду від прийдешніх поколінь та віддав життя, зупиняючи ядерний смерч. Тож нехай слово «Чорнобиль» стане постійним і суворим нагадуванням всім нам про відповідальність перед наступними поколіннями за всі свої вчинки та дії.

Слава героям-чорнобильцям. Мир душам тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня!

По матеріалах: Овідіопольська селищна рада

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

3 thoughts on “38 РОКІВ МИНУЛО З МОМЕНТУ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

  1. Чорнобильці це герої на всі часи. Люди які не боялися за своє життя перед лицем радіації яка могла знищити весь Європейський континент і весь на той момент Радянський союз. Вони вступили в цей бій і вийшли з нього переможцями, але перемога для нас, дісталася їм занадто дорогою ціною. Вони пожертвували своїм життям і здоров’ям. Багато з них померли від страшних хвороб через кілька років, багато залишилися інвалідами, багато хто страждає від страшних хвороб яким немає лікування. І всім цим вони пожертвували заради нас з вами. Незважаючи на їх жертву і зараз з’являються хворі діти, яких так і називають Діти Чорнобиля. А тепер уявімо якби чорнобильські ліквідатори не пішли в це пекло, скільки б хворих дітей було зараз? Швидше за все якщо не кожен другий то просто кожен. Але на жаль ми забуваємо героїв які в потрібний момент забули про страх і вступили в битву з ворогом якого не знав і дай Бог більше не дізнається світ. І дивлячись на нас з вами в дзеркало, на наших здорових дітей, які можуть дихати свіжим повітрям ми повинні подумки дякувати їм за це. Спасибі вам за цей ясний нерадіоактіний світ, ліквідатори Чорнобильської аварії.

  2. А що ж ми зараз робимо не той Чорнобиль знову хочемо повторити? І як ви люди сподіваєтесь на закінчення війни?

  3. За вчинки батьків відповідає наступне покоління як ми зараз за вчинки комуністів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.