ДЕПУТАТИ ТА ГРОМАДА ОВІДІОПОЛЮ ПІДТРИМАЛИ ОБ’ЄДНАННЯ З С.КАЛАГЛІЯ

Кількість переглядів 390

22 серпня 2017 року відбулось пленарне засідання позачергової сесії Овідіопольської селищної ради, на яке було винесене одне питання: «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

На засіданні були присутні 19 депутатів та селищний голова Л.І. Савельєва.

Під час обговорення порядку денного депутат Володимир Проскуровський повідомив, що він не знає на підставі чого проводиться позачергова сесія. Голова пояснила, що є її розпорядження з цього приводу.

Депутат Сергій Видра запропонував не затверджувати порядок денний і зняти це питання для більш детального вивчення і обговорення. Його пропозиція — проведення референдуму.

Депутат Анатолій Панчук запитав: “Для вивчення ким?Видра вважає, що цим повинна займатись ініціативна група. Його пропозиція була поставлена на голосування. Але вона не пройшла, окрім самого Видри, за цю пропозицію проголосував ще депутат Володимир Проскуровський.

При розгляді проекту рішення «Про добровільне об’єднання громад» селищний голова зачитала рішення громадський обговорень, які відбулись 18 серпня 2017 року і де громада одноголосно підтримала об’єднання з Калаглійської сільською радою в єдину громаду з центром в селищі Овідіополь.

Під час обговорення самого питання Сергій Видра зауважив, що йому не відомого звідки взяти цифри про доходи та видатки ОТГ, які надані депутатам, як додаток до проекту рішення. Володимир Проскуровський повідомив, що під час обговорення депутат районної ради Наталія Чегодар розповыдала, що у неї є всі цифри і вона знайома з доходами та видатками ОТГ, але йому це питання не дуже зрозуміле. Він зауважив, що Наталія Анатоліївна дійсно є найсильнішім політиком Овідіополю, але на слово він довіряти не готовий.

Депутат Віталій Лисенко зробив зауваження депутату Проскуровському:
“У нас уже було двічі обговорення, чому Ви не вставала на останньому обговоренні і не задавали питання? Ви сиділи поперед мене і Ви навіть не голосували і не задавали питання, «вухами похлопали», а теперь питаєтесь щось доказати.”

Проскуровський відповів:
“За цей проект я голосувати не буду.”

Лисенко:
“Це Ваше право.”
Потім відбулась перепалка с депутатом Видрою на цю ж тему.

Але потім слово взяв депутат Бакалов. До речі на попередньому засіданні від подав заяву про вихід зі складу депутатської групи «За Овідіополь». Цікаво, а з земельної комісії він теж вийде?
“…На сегодняшний день це дуже важлива така подія — об’єднання. І я соглашусь з колегою, шо при розрахунках повинні були поставити печатку, хто за це відповідає…”

Але депутат Подурець зауважив Бакалову:
“…Так відмінили печатки…”

Бакалов продовжив:
“…Для чого потрібно спішити, необхідно розібратись, референдум референдумом, для чого громада обирає депутатів? Ми тут, ми повинні це вирішувати. Но спішити, знаете — розібратися надо, тут не питання…”

Лисенко зауважив:
“…Юрій Дмитрович да вже розібрались, вже «жували, пережували», вже треба «ковтнути», а ви намагається «виплюнути»…”

Селищний голова Савельєва Л.І. взяла слово і повідомила, що досить сперечатися і поставила питання на голосування. В результаті голосування більшістю голосів (16 – «за», 2- «проти», 2- «утримались») рішення про об’єднання з територіальною громадою села Калаглії було прийнято.

З місця події, журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0