ШАХРАЙСТВО НА ВИБОРАХ ДО ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ ОДЕСЬКІЙ РДА

Кількість переглядів 316

На установчих зборах по формуванню громадської ради при Одеській ОДА замість кандидата від ВО «Свобода» Сергія Солтасюка голосувала інша людина. Віктор Мігун, який мав з собою громадянський паспорт Сергія Солтасюка, в усній формі зазначив, що він є членом організації та отримав всі необхідні для голосування документи. На момент проведення зборів, сам Сергій Солтасюк взагалі перебував поза межами міста, чому є документальні підтвердження, проте «його» голос був зарахований в процесі голосування.

Про це йде мова на „Сторінка дружби країн Балто-Чорноморської вісі «Фортеця Європи»“:

7 вересня 2018 року в будівлі Одеської обласної державної адміністрації, на вул. Канатній, відбувся заздалегідь інсценований бюрократичний цирк. Так звана «ініціативна група» намагається називати це установчими зборами по формуванню Громадської ради при Одеській ОДА, а результати нелегітимного голосування за неї сьогодні стараються нахабно визнати дійсними.
В травні 2018 року цілий ряд поважних громадських організацій, які досить тривалий час активно діяли на Одещині, висунули своїх представників в кандидати до Громадської ради при Одеській ОДА. Однак, очевидно, деяким окремим особам в ООДА було б досить незручно бачити в такій раді безкомпромісних та принципових активістів, які роками є кісткою в горлі в нових-старих «реформаторів».
Одразу після подачі та реєстрації переліку необхідних документів в ООДА, з наших джерел у адміністрації стало відомо, що все було «вирішено» ще в травні, задовго до цих установчих зборів. Тобто, на той момент було зареєстровано певних кандидатів від необхідної кількості кишенькових, підконтрольних громадських організацій, основним завданням яких було – проголосувати за «правильний» список кандидатів і «правильного» голову. Відповідно, організатори цього дійства допускали грубі порушення процедури проведення самих установчих зборів, які вже було опубліковано, та певні махінації, які в комплексі перетворили дані установчі збори на дешевий фарс.
Враховуючи ці факти, представники громадських організацій перелічених вище, не мали абсолютно жодних ілюзій щодо потрапляння в склад цієї кишенькової версії Громадської ради ООДА. Саме тому ми вирішили продемонструвати суспільству реальний рівень цих установчих зборів.

На установчі збори Громадської ради ООДА 7 вересня 2018 року замість зареєстрованого кандидата Сергія Солтасюка прийшла абсолютно інша людина – на ім’я Віктор Мігун (який мав із собою громадянський паспорт С. Солтасюка). Віктор лише в усній формі зазначив, що він є членом організації. Відповідальні особи не здійснили перевірку документів і підтвердження особи-суб’єкта процесу голосування та видали всі необхідні для голосування документи, фактично дозволивши прийняти участь у виборах сторонній людині. На момент проведення зборів, С. Солтасюк взагалі перебував поза межами міста, чому є документальні підтвердження, проте «його» голос був зарахований в процесі голосування. Це лише один з багатьох інших прикладів тотального безладу організації процесу виборів, який заперечує будь-яку можливість визнати результати таких виборів легітимними.
Як висновок, на наше глибоке переконання, у випадку формування Громадської ради за нинішніми результатами виборів, вона сама, так само як будь-які її рішення, не сприйматимуться як правомочні представниками здорового громадянського суспільства та громадських організацій. В очах мешканців Одещини, журналістів, представників політичних сил та інших пасіонарних громадян цей орган та його рішення не будуть легітимними через чисельні порушення, махінації та безлад, в якому цей орган було обрано
“.

За матеріалами: Сторінка дружби країн Балто-Чорноморської вісі «Фортеця Європи»

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0