НА ЯКИХ ПІДСТАВАХ АВТОМОБІЛІ З РЕЄСТРАЦІЙНИМ НОМЕРОМ «ПМР» ПЕРЕТИНАЮТЬ ДЕРЖАВНИЙ КОРДОН УКРАЇНИ?

Кількість переглядів 475

Скерували звернення на ім’я Президента України, голови Національної поліції України та очільника Державної Прикордонної служби України, з метою з’ясування – на яких правових підставах автомобілі з “реєстрацією” в так званій “ПМР” перетинають державний кордон України та пересуваються автошляхами України… По факту авто на номерах “пмр”, це теж саме щой авто на номерах “днр” чи “лнр”…

ДАЛІ ПО ТЕКСТУ: „… Шановний Петро Олексійовичу!..

Повідомляємо Вам, що до нас неодноразово звертались мешканці м. Одеси та Одеської області стосовно правопорушень, які здійснюються власниками автомобілів “зареєстрованих” в так званій “Придністровської Молдовської Республіці” (далі ПМР).

В зв’язку з цим постало питання, на яких правових підставах взагалі автомобілі з реєстраційним номером неіснуючої держави «ПМР» перетинають державний кордон України та знаходяться на території України. Адже в цивілізовані країни, в т.ч. ЄС, їх не пропускають зовсім, з огляду саме на те, що немає такої держави як “ПМР”, а значить і номерних знаків такого зразка для них не існує. Це ж стосується автомобілів так званих республік Абхазії і Південної Осетії, окупованих тим ж російськими військами 2008 року.

Згідно діючих норм міжнародного права, зокрема, міжнародна Конвенція про дорожній рух від 1968 року зобов’язує сторони (в тому числі і Україну) дозволяти рух автомобілів, які зареєстровані в інших країнах-учасницях Конвенції. На даний момент в списку країн, що підписали цю угоду, невизнаних територій зокрема так званих ПМР, Абхазії, Південної Осетії, закономірно немає. Це означає, що Україна не зобов’язана дозволяти перетин державного кордону та подальший рух територією держави зареєстрованих в цих фейкових “державах” автомобілів.

Відповідно в суспільстві є припущення, що в цій ситуації можлива корупційна складова. Очевидно на прикордонних пунктах прикордонники, митники, а потім і поліцейські, теоретично можуть брати хабарі за те, що дозволяють автомобілям неіснуючої “держави” перетинати державний кордон України та в подальшому рухатись по автомобільних дорогах України.

Також наголошуємо, що в Україні триває війна з російськими терористичними угрупованнями та діє воєнний стан після захоплення в полон російськими окупаційними військами українських моряків-екіпажів трьох українських кораблів, разом з цими плавзасобами. В свою чергу так звана “ПМР” теж фактично окупована російськими військами і офіцерами ФСБ, які без проблем можуть перетинати державний кордон України та займатися тут підривною діяльністю, шпигувати, здійснювати диверсійні чи терористичні акти.

Звертаємо Вашу увагу на декілька фактів. Велика частина злочинів, які вчиняються щодня, здійснюються злочинцями, що пересуваються саме на автомобілях з “реєстрацією” так званої “ПМР”. Безпосередньо для злодіїв це зручно, адже фактично ніхто не знає і не може перевірити на кого оформлений автомобіль насправді, і взагалі чи справжнє в нього свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Сама так звана “республіка Придністров’є” є великою «чорною дірою»; квазідержава, що не визнана жодною цивілізованою країною в світі. Автомобілі, які зазвичай викрадаються в Україні та найближчих країнах Європи везуть саме в так зване Придністров’є. Там їм «виготовляють» інші, фальшиві кузовні номери, вішають свої так звані “реєстраційні номери”, видають свідоцтво про реєстрацію і в них вже «чистий» автомобіль з “ПМР”. Так що, якщо громадянин України вирішить купити автомобіль, який “розмитнений в ПМР” і пригнати його в Україну, йому потрібно бути надзвичайно обережним, шанс що він придбає автомобіль, який до цього був викрадений – 99%. Особливо це стосується дорогих іномарок, адже Придністров’є дуже бідна «квазідержава» і туди просто ніхто офіційно дорогі автомобілі взагалі не завозить.

Також наголошуємо, що власники автомобілів з так званими “номерами ПМР” це одні з найбільш злісних порушників Правил Дорожнього Руху і одні з найбільш нахабних водіїв на дорозі. Через фейковість реєстрації таких ТЗ, до них фактично нереально застосувати передбачені законодавством України штрафні санкції за порушення Правила Дорожнього Руху. Відповідно якщо водій не захоче його оплатити на місці, то поліцейський не зможе його відправити йому поштою, через відсутність адреси.

Існує також ряд закономірних проблем в площині страхових випадків, в разі скоєння ДТП за участі таких автомобілів, на що необхідно теж звернути увагу.

В зв’язку з цим наполегливо чекаємо від Вас дієвих кроків направлених на якомога швидше вирішення”…

ГО «Люстрація України»

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

5 thoughts on “НА ЯКИХ ПІДСТАВАХ АВТОМОБІЛІ З РЕЄСТРАЦІЙНИМ НОМЕРОМ «ПМР» ПЕРЕТИНАЮТЬ ДЕРЖАВНИЙ КОРДОН УКРАЇНИ?

  1. Ага а кто на Привоз сигареты возит будет.

  2. о ,проснулись всю жизнь ездили, а теперь нииззяя

  3. крайности, лучше бы подумали, как экономику поднять и создать рабочие места

Comments are closed.