ГЕННАДІЙ ФЕСЮК: „Я ЗНАЮ ПИТАННЯ, ЯКІ БОЛЮЧІ І САМІ БОЛЮЧІ ПИТАННЯ – ЦЕ НОВА ТЕХНІКА“

Кількість переглядів 379

Вся техніка, якою наше КП «Водопостач» Овідіопольської селищної ради користується для обслуговування нашого селища, виробництва кінця 70-х начала 80-х років та ще і виробництва Російської Федерації, тому всі запчастини наразі доволі дороги. Експлуатація цього «мотлоху» абсолютно невигідне: витрати на паливно-мастильні матеріали і запчастини перевищують можливі витрати на обслуговування кредиту чи лізингу у разі придбання нової техніки.

Напередодні нового року ми побували у директора нашого комунального підприємства Геннадія Фесюка, який розповів про його бачення виходу з ситуації, яка склалась.

За його думкою придбання частини необхідної нової техніки за кошти, які селищна рада готова виділить в 2019 році менш вигідне, ніж використання цих коштів на придбання всієї необхідної техніки, але у розстрочку: лізинг чи кредит.

Тих 4,9 млн.грн., які передбачені у Бюджеті-2019 вистачить на дві одиниці необхідної техніки, а необхідно, як мінімум чотири:

  • Сміттєвоз
  • Вакуумний автомобіль
  • Самоскид з відвалом для прибирання снігу
  • Екскаватор навантажувач

Саме придбання цього мінімум, за думкую Геннадія Володимировича, збільшить функціональні можливості підприємства, що дозволить безперебійно виконувати роботи по ліквідації поривів на центральних водопровідних та каналізаційних мережах та більш якісно обслуговувати замовлення абонентів.

Тому, якщо депутатський корпус піде на пропозицію директора комунального підприємства Фесюка Г.В., можливо 4,9 млн.грн., які заплановані у Бюджеті-2019 використати наступним чином:

  • 2,5 млн.грн. – обслуговування кредиту чи лізингу у 2019 році за придбання чотирьох одиниць техніки;
  • 1 млн.грн. – розробка проекту очисних споруд, які селищу вкрай необхідні;
  • 1,4 млн.грн. – заміна труб мережи водопостачання, які на сьогодні на 70% повністю зношені (загальна кількість труб водопостачання в селищі складає біля 177 км).

Поки депутати та селищний голова не згодні на пропозицію керівництва комунального підприємства та йти на кредит, або лізинг, які будуть коштувати нашому бюджету біля 2,5 млн.грн. на рік впродовж 5 років, не хочуть.

Обговорення цього питання триває…

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

9 thoughts on “ГЕННАДІЙ ФЕСЮК: „Я ЗНАЮ ПИТАННЯ, ЯКІ БОЛЮЧІ І САМІ БОЛЮЧІ ПИТАННЯ – ЦЕ НОВА ТЕХНІКА“

  1. Трубы протянут за счёт населения, как всегда, техника у всех такая, если предприятие убыточное зачем его содержать и наши деньги на него тратить, лучше договор заключить с предприятием на обслуживание и разогнать эту схему

    1. Трубы за счет населения уже давно не тянут, зачем нести чушь. По поводу убыточности предприятия согласен, надо что-то делать, а вот заказывать на стороне не всегда получится, слишком большой объем работы делает кп

  2. В Бельяевке не убыточное как так .Передать всю документацию в Бильяевку.

  3. Кто сказал вам ,что Беляевка не убыточная? Так же дотируется как и наш Водопостач, правда техника намного новее.

  4. Купите пару банок краски и покрасьте хотя бы кузова и не плачьте. Было бы желание не говоря о других элементарных возможностях. Наличку не прикарманивайте, а вложите в технику которая вас кормит.

  5. Аноним ,ты придурок !Купи пару банок краски и покрась себе мозги !!

  6. От покраски кузова ничего не поменяться ,тут даже стыдно красть такое!!!!!

  7. Что там красить? На металоллом нечего сдавать! Фесюк прав, надо срочно решать проблему с техникой. Рома, а какая позиция по этому вопросу Савельевой? На словах она не против, а на деле за три года ее правления НИЧЕГО !!!!

Comments are closed.