ДО КОЛИШНЬОГО ГОЛОВИ ГО «ОТРАДА» ЗАГРЕБЕЛЬНОГО ЗАСТОСОВАНИЙ НІЧНИЙ ДОМАШНІЙ АРЕШТ

Кількість переглядів 520

За ініціативою Народного бюро розслідувань кримінальна справа у відношенні голови Громадської організації «ОТРАДА» Загребельного Ігоря Петровича нарешті почала свій рух. 31 травня 2019 року Загребельний І.П. отримав підозру у привласненні, розтраті майна та заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України, а 13 червня 2019 року слідчий суддя Овідіопольського районного суду Козирський Євгеній Станіславович розглянув клопотання слідчого про міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В судовому засіданні наголошено, що в ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено: в період часу з 01.01.2007 року по 01.09.2015 року, Загребельний І.П., перебуваючи на посаді голови Громадської організації «ОТРАДА», маючи злочинний намір, спрямований на привласнення майна, а саме грошових коштів у вигляді цільових внесків, отриманих він членів об’єднання громадян, зловживаючи своїм службовим становищем розробив злочинну схему привласнення вказаних коштів, шляхом самостійно прийнятого рішення, без винесення питання на обговорення загальних зборів об’єднання, щодо необхідності збирання грошових коштів для проведення ряду робіт, чим порушив норми Статуту ГО «ОТРАДА».

Таким чином слідство вважає, що Ігор Петрович, будучи службовою особою, скориставшись службовим становищем, привласнив кошти, витративши не за призначенням, чим спричинив об’єднанню громадян шкоду у розмірі 1 млн. 014 тис. 376 грн., що на момент вчинення злочину станом на 2008 рік в 3’039 разів перевищує неоподаткований мінімум громадян та у розмірі 390 тис. 072 грн., які станом на 2011 рік в 829 разів перевищувало неоподаткований мінімум громадян на момент вчинення злочину.

В судовому засіданні прокурор, слідчий та представник потерпілого підтримали клопотання та просили його задовольнити, обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Підозрюваний та його захисник заперечували проти задоволення клопотання, вважаючи, що прокурором не доведена обґрунтованість підозри, а також, що прокурором не доведено ризиків, на які вони посилаються у клопотанні.

Суд, вислухавши думки учасників процесу, дослідивши матеріали клопотання, матеріали кримінального провадження, ухвалив: в задоволенні клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відмовити. Обрати відносно підозрюваного Загребельного І.П. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 20 години по 08 годину наступного дня, строком до 31.07.2019 року.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0