НІЧНІ ПЕРЕГОНИ ОРЄХОВА «ПІД ШАФЕ» ЗАВЕРШИЛИСЬ ПОЗБАВЛЕННЯМ «ПРАВ» НА РІК

Кількість переглядів 863

17 квітня 2020 року Одеській апеляційний суд розглянув скаргу Дмитра Орєхова на постанову Овідіопольського районного суду від 31.01.2020 року, якою він був визнаний винним у скоєні адміністративного правопорушення за керування автомобілем без відповідних документів та ще і нетверезому стані та за злісну непокору працівникам поліції.

Нагадаю, що мешканець села Грибівка Овідіопольського району Орєхов Дмитро Володимирович виявлений за кермом на дорозі між населеними пунктами Овідіополь та Дальник з ознаками сп’яніння. В автомобілі Ford Focus д/з Польща DSW-08985 разом з Дмитром перебувала малолітня дитина. Від проходження медичного огляду Дмитро Володимирович відмовився, документи працівниками поліції, ані на машину, ані на право керування не надав.

В результаті на Орєхова Д.В. були складені протоколи про адміністративне правопорушення:

  • по ч.1 ст.130 КУпАП за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння;
  • ч.3 ст.126 за керування транспортним засобом особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами (Орєхов Д.В. не сплачує аліменти своєї колишньої дружині на їх малолітню дитину і державний виконавець наклав на нього таке обмеження);
  • ст.185 за злісну непокору законної вимозі поліцейського;

Овідіопольським районним судом по справі №509/6714/19 Орєхов Д.В. був визнаний винним по всім цим нормам адмінкодексу та на нього було накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 10’200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 (один) рік. Також суд стягнув з Орєхова Д.В. на користь держави судовий збір у розмірі 420,40 грн.

В апеляційній інстанції Мурад Варшанідзе та Роман Варшанідзе були допитані у якості свідків (допит Варшанідзе Р.А. дивиться у відео сюжеті), але поліцейські Євген Боговик та Олександр Паскаль так і не з’явились в судове засідання для допиту.

Вивчивши всі матеріали по справі, заслухавши покази свідків та доводи сторін по справі суд частково задовольнив апеляційну скаргу Орєхова Д.В. та скасував Постанову Овідіопольського суду в частині визнання вини по ч.3 ст.126 (не було доведено, що йому було відомо про те, що він позбавлений права керувати транспортними засобами) та ст.185 КУпАП (суд без допиту поліцейських так і не зміг встановити у чому полягала злісна непокора).

Але головне, що суд залишив притягнення до відповідальності по ч.1 ст.130 КУпАП і само покарання залишилось без змін:

штраф 10’200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 (один) рік.

Сподіваємось, що це стане уроком для Дмитра Орєхова, який вже встиг уникнути показання за керування автомобілем «під шафе» в 2018 році за формальними обставинами: медичний огляд був проведений через 2 години та 20 хвилин, а встановлений строк для такого огляду 2 години. Саме ці 20 хвилин врятували тоді Дмитра від покарання, але «скільки веревочке не витися, а кінець буде».

Ще матеріали по справі:

НІЧНІ ПЕРЕГОНИ: ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИЯВИЛИ МЕШКАНЦЯ ГРИБІВКИ З ОЗНАКАМИ СП’ЯНІННЯ

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
3
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

3 thoughts on “НІЧНІ ПЕРЕГОНИ ОРЄХОВА «ПІД ШАФЕ» ЗАВЕРШИЛИСЬ ПОЗБАВЛЕННЯМ «ПРАВ» НА РІК

  1. Вы что пянь не видели вполне Он трезвучий.

  2. Что делал варшанидзе в апиляционом суде с 9.00 если суд бил назначен на 11.30 и почему варшанидзе встречался с помощником судьи!!!

    1. чтобы тебя алкаша уже притянуть к ответсвенности

Comments are closed.