«РЕЙДЕРИ» НЕ ЗАСПОКОЮЮТЬСЯ: СПРАВУ ЖБК «БАВАРІЯ» ЗНОВУ РОЗГЛЯДАЄ СУД

Кількість переглядів 1169

Справу житлового-будівельного кооперативу «Баварія» знову розглядає суд. На 02 грудня 2020 року в Одеському окружному адміністративному суді було заплановане засідання по розгляду позову Кожевнікова Костянтина Миколайовича до Міністерства юстиції України щодо скасування всіх незаконних реєстрацій, зроблених з метою незаконного заволодіння багатоквартирним житловим будинком ЖК «Баварія» (подробиці дивиться у відео сюжеті).

Обставини справи:

З 2016 року пайовики Житлово-будівельного Кооперативу “Баварія” «відбиваються» від рейдерської атаці, яка спрямована на заволодіння багатоквартирним будинком, який вони побудували за власні кошти.

За цей час, відбулася ціла низка незаконних реєстраційних дій, які були організовані Кожевніковим Костянтином Миколайовичем, який за нашими даними, діяв разом зі своїм представником та «мозком» цієї рейдерської схеми, у минулому начальником юридичного департаменту банку «Порто-Франко» – Булкою Сергієм Євгеновичем. Виконавцями злочинних дій з заволодіння чужим майном стали аж 16 «чорних» реєстраторів, які дуже вміло й нахабно заплутували цей «клубок» злочинів.

Але ці всі незаконні реєстрації були скасовані Наказом Міністра юстиції від 26.10.2020 року, який був прийнятий за наслідками дослідження ситуації Офісом протидії рейдерству при Міністерстві юстиції України. Ми знімали репортаж з цього приводу:

РЕАЛЬНА СПРАВА ОФІСУ ПРОТИДІЇ РЕЙДЕРСТВУ: ПРИКЛАД В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Рейдери на цьому не заспокоїлися та, зловживаючи своїми правами звернення до суду, подають СІМ позовів до Одеського Окружного апеляційного суду, до того ж самого позивача (Міністерства юстиції України) та з того ж самого питання (скасування наказу Міністра юстиції) шукаючи можливість реалізувати свої корисні інтереси та уникнути кримінальної відповідальності!

Намагаючись начебто поновити свої примарні права, насправді заважають встановити істину у вчинених діях та ухилитися від покарання.

Також цікавий факт, що з СЕМИ позовів до суду до того самого відповідача та з того ж самого питання по ТРЬОМ позовам відмовлено у відкритті провадження:

  • справа 429/12896/20;
  • справа 420/12027/20;
  • справа 420/11956/20.

ЧОТИРИ позови прийняті до розгляду:

  • справи 420/11848/20;
  • справа 420/12028/20;
  • справа 420/12085/29
  • справа 420/12898/20.

Думка одних суддів спирається на те, що йдеться про Наказ щодо скасування незаконних реєстраційних дій вчинених з будинком, побудованим Кооперативом, – тобто це по факту все ж таки майновий спір та він підлягає розгляду в цивільному суді.

Проте думка інших суддів відрізняється кардинально і вони готові розглядати ці позови.

І ось знову цей «вінегрет» (чи цю «мішанину») належить подолати Членам Житлово-будівельного Кооперативу «Баварія», щоб відстояти своє право на побудований на власні кошти будинок.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0