КРАДІЖКИ, НЕСТАЧІ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ ТА ІНШІ ЖАХЛИВІ ФАКТИ ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ КУРСАНТІВ У ВІЙСЬКОВІЙ АКАДЕМІЇ В ОДЕСІ.

Кількість переглядів 6618

З переходом Збройних Сил України на нову систему харчування, Міністерство оборони України презентовано роботу нової навчальної лабораторії у Військової академії м. Одеса, де курсанти – майбутні фахівці тилу мають можливість на практиці відшліфувати свої уміння і навички.

Але питання організації харчування особового складу Військової академії м. Одеса не раз піддавались критиці з боку керівництва Міністерства оборони України.

18 жовтня 2016 року Міністром оборони України, за нестачу продуктів харчування, порушення умов і термінів їх зберігання, недотримання доведення повноти норм харчування, видано наказ про притягнення керівництва Військової академії до дисциплінарної відповідальності.

Після створення сучасної лабораторії з приготування їжі, в листопаді 2018 року комісією Міністерства оборони України проведена аналогічна перевірка організації харчування курсантів Військової академії, яка встановила, що попередні порушення не тільки не усунені, а ще були виявлені й інші порушення в організації харчування наших захисників:

  • крупи та суміш фруктів сушених на продовольчому складі уражене амбарними шкідниками;
  • продовольство без відповідного маркування;
  • недоотримання температурного режиму під час збереження швидкопсувних продуктів;
  • приміщення продовольчого складу та приміщення овочесховищу знаходились у незадовільному санітарному стані;
  • відповідальні за організацію харчування посадові особи перевірку продовольчого складу не здійснюють.

Наказом Міністра оборони України від 17.12.2018 року, за неналежний контроль за станом збереження та зміцнення здоров’я особового складу, за виконанням функціональних обов’язків підлеглими службовими особами начальника Військової академії генерал-майора ГУЛЯКА та інших осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, у Військовій академії мав місце факт крадіжки продуктів харчування. Завдяки злагодженим діям курсантів академії, правопорушники були затримані.

Також, до нашої редакції також надійшли жахливі відео зняті курсантами в осені 2020 року, з яких видно, що стан організації харчування курсантів не змінився, що свідчить про можливість масового отруєння військових.

Нажаль, тільки після таких подій керівництво Збройних Сил України починає вживати заходи щодо усунення недоліків, проте іноді буває пізно.

Роман Варшанідзе, АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ
Максим Каралкін, журналіст, голова ГО “Захист”

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
2
Surprise
Surprise
0

7 thoughts on “КРАДІЖКИ, НЕСТАЧІ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ ТА ІНШІ ЖАХЛИВІ ФАКТИ ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ КУРСАНТІВ У ВІЙСЬКОВІЙ АКАДЕМІЇ В ОДЕСІ.

  1. Соромно повинно бути цім керівникам – генералам у яких на першому місці збагачення!

  2. Який жах! Бідні діти! Як можна жити і навчатись в такому лайні? Ворюги прокляті, а чого мовчать батьки?

  3. А хтось понесе покарання за цей безлад ?

  4. Жах!Яка влада ,такий лад,та життя в Україні. Сором та обурення за державу.

  5. Чому цей Гуляка ще на свободі. Це злочин проти дітей

  6. На первом видео, форма какого года???

  7. Начальник академії чувствує безкарність з боку керівництва та правоохоронців тому клав на курсантів

Comments are closed.