ЧАСТИНА 2: ЯК ПРИКОРДОННИКИ ТА СБУ «ПРИПИНЯЛИ» ФУНКЦІОНУВАННЯ КАНАЛУ КОНТРАБАНДИ КОКАЇНУ

Кількість переглядів 3161

Редакція «Альтернатива.орг» почала спостерігати за перебігом подій при розгляді кримінального провадження про те, як у жовтні 2020 року державна прикордонна служба сумісно з СБУ припиняли функціонування каналу контрабанди кокаїну.

У нашому першому репортажі ми розповіли, як ми дослідили деякі матеріали кримінального провадження з яких нам стало дуже цікаво де «розчинились» 6 кілограм кокаїну під час передавання його на експертизу.

Тому, 03 серпня 2022 року ми відвідали судове засідання на якому надавав покази Воронов Ігор Олегович, який з січня 2020 року займає посаду начальника сектору боротьби з контрабандою наркотичних засобів Південного регіонального управління державної прикордонної служби.

Під час його допиту ми дізнались:

Верстат для вальцювання листового металу REXON, всередині якого по версії слідства на територію України біли завезені 122 кілограма кокаїну, прибув в Україну у серпні 2020 року. Супроводжував його громадянин Ізраїлю Мулаєв Міхаель, який займався розмитненням верстата та після всіх необхідних процедур 11 вересня 2020 року його було доставлено у складське приміщення № 2 по вул. Балтська дорога, 15. Після цього, громадянина Ізраїлю Мулаєва Міхаеля чомусь ніхто не затримав, а навпаки, йому дали можливість безперешкодно виїхати з території України 15 вересня 2020 року літаком авіакомпанії «МАУ» на рейсі «PS 0777» сполученням «Київ – Тель-Авів».

У контрабанді же самих 122 кг кокаїну звинувачують чомусь інших чотирьох громадян Ізраїлю, які на момент прибуття вантажу та його розмитнення навіть не були на території України.

Це:

  • Рубінов Едвард
  • Ривкін Денис
  • Газмаві Салама
  • Балалта Мохамед

Цих осіб затримали 24 жовтня 2020 року у тому самому складському приміщенні № 2. Як на суді повідомив нам оперуповноважений Ігор Воронов вони були у брудному одязі та мали в руках спеціальне обладнання для різання металу.

Ігор Воронов у своїх показах запевняє суд, що під час входу оперативників до складського приміщення праворуч від верстата знаходились наркотичні засоби. Офіційне відео Державної прикордонної служби це спростовує.

Дивує тільки той факт, що протокол огляду місця події почав складатись 24 жовтня 2020 року о 20:41, а вже в 20:42, тобто через хвилину (!!!), засоби масової інформації з посиланням на Державну прикордонну службу починають повідомляти про затримку крупної партії кокаїну – понад 120 кілограм.

Як прес-служба Державної прикордонної служби дізналась про операцію та вагу кокаїну, якщо сам протокол був закінчений лише наступного дня, 25 жовтня 2020 року о 4 годині 14 хвилин?

У своїх показах, оперуповноважений Ігор Воронов взагалі не зміг пояснити – на яких підставах оперативники увірвались у складське приміщення до прибуття слідчого та прокурора? Ухвали суду, яка б дозволяла це зробити ні у кого з правоохоронців не було.

А якщо не було Ухвали суду, то чому був проведений фактичний обшук? Той протокол огляду місця події, який був складений під час цих подій не передбачає, ані втручання у середину верстата, ані особистого догляду присутніх.

Відповідаючи на запитання адвоката, оперуповноважений Воронов всіх запевнив, що ні він, ні інші оперативники взагалі нікого до прибуття слідчого не затримували. При цьому відео Державної прикордонної служби говорить нам про зворотне.

Фактично, такими показами, Ігор Воронов підтвердив факт незаконного обшуку та незаконного затримання чотирьох громадян Ізраїлю ще до приїзду слідчих та прокурора.

Ось і виходить, що допит оперуповноваженого породив не відповіді, а додаткові запитання:

  1. Навіщо того, хто доставив верстат в Україну, за версією слідства в якому й знаходились 122 кілограма кокаїну відпустили з території нашої держави? Хочу зазначити, що громадянину Мулаєву Міхаелю не пред’явлено навіть заочної підозри.
  2. З яких підстав звинувачують Рубінова Едварда, Ривкіна Дениса, Газмаві Саламу та Балалту Мохамеда у контрабанді наркотичних засобів, якщо вони навіть не були на території України під час ввезення того самого верстата, який, за версією слідства виконував роль контейнеру для перевезення кокаїну?
  3. І взагалі, чий кокаїн та чи знали підозрювані про його знаходження всередині верстату?

Продовжуємо спостерігати за перебігом подій у цієї справі.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
3
Surprise
Surprise
2

4 thoughts on “ЧАСТИНА 2: ЯК ПРИКОРДОННИКИ ТА СБУ «ПРИПИНЯЛИ» ФУНКЦІОНУВАННЯ КАНАЛУ КОНТРАБАНДИ КОКАЇНУ

  1. все просто і зрозуміло, збу вішають цю справу без доказів на цих хлопців, а винного відпустили, або він їм заплатив. всі давно вже знають про корупцію, беззаконня, про хабарі у збу та в судах України! цікаво як все закінчиться !!чекаємо продовження !!

  2. Это ещё те сказочники! Андерсон отдыхает 😂 закон в
    Украине не работает вообще
    Все эти погоны только себе карманы набивают , зажрались уже так что для них закон это они сами !

  3. Рома, ви уже успішно розмовляєте,ще трохи,і всьо БУДЕ добре, молодець

  4. зачем мусора допрашывать? разве вы не догоняете что мусорье всегда пиздит

Comments are closed.