СПРАВА «122 КГ КОКАЇНУ»: «МАХІНАЦІЇ» СУДДІ ДЕРУСА. ЧАСТИНА ДРУГА

Кількість переглядів 3385

Судове засідання про обвинувачення чотирьох громадян Ізраїлю у контрабанді кокаїну продовжує приносити сюрпризи, які назвати інакше, як «махінації» неможливо. На жаль за допомогою таких махінацій прокуратура Одеської області намагається сфальсифікувати доказову базу. І ще більш нажаль, що у цих махінаціях приймав участь суддя Приморського районного суду міста Одеси Дерус А. В.

Ми вже розповідали у своєму репортажу від 25 вересня 2022 року, що при розслідуванні кримінального провадження № 42020160000000058 від 16.01.2020 року суддя Приморського районного суду міста Одеси Дерус А. В., чи то за власною волею, чи то під тиском правоохоронців, змінив раніше прийняте рішення на діаметрально протилежне, що докорінно змінило сам процес розслідування кримінального провадження. Прочитати та подивитись про це можна тут:

Але на цьому суддя Дерус А. В. не зупинився!

Як встановив адвокат Шепітко Григорій Іванович, під час судового розгляду у Суворовському районному суді міста Одеси обвинувального акту по тому самому кримінальному провадженню № 42020160000000058 в рамках якого суддя змінював своє рішення (ухвала від 28.10.2020 року та ухвала від 30.10.2020 року по справі № 522/18725/20, провадження № 1-кс/522/14119/20), виявилось, що суддя продовжив свої «махінації».

Коли прокуратура звернулась до Приморському районному суду міста Одеси з метою встановити істину – звідки взялось дві ухвали від 28.10.2020 року та від 30.10.2020 року з діаметрально протилежними рішеннями в рамках однієї справи № 522/18725/20 та провадження № 1-кс/522/14119/20, ця істина прокуратурі не підійшла.

Яким чином вдалось вплинути на суддю прокуратурі, але він і тут, чи то за власною волею, чи то під тиском правоохоронців змінив свій, раніш підписаний документ.

На перший погляд ці два документа від 09.09.2022 року та від 12.09.2022 року практично однакові, але, якщо придивитися уважніше та змінені дві фрази:

  1. БУЛО: “…що фіксування судового засідання від 28.10.2020… за допомогою звукозаписуючого технічного засобу не здійснювалось”.
  2. СТАЛО: “…що судове засідання 28.10.2020… не проводилось, у зв’язку із чим фіксування судового засідання за допомогою звукозаписуючого технічного засобу не здійснювалось”.

У першому випадку написана ПРАВДА, засідання 28.10.2020 року було, але не записувалось, а у другому БРЕХНЯ, що засідання 28.10.2020 року не було тому й не записувалось.

Ніхто не повинен бути «над законом» чи «поза законом», незважаючи на правовий статус, регалії, займану посаду” –
таке заявив голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович під час доповіді на VI Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні виклики та актуальні проблеми судової реформи в Україні».

Сподіваюсь правоохоронна система дослухається до слів Михайло Смоковича та виконає закон – зареєструє кримінальне провадження за фактами «махінацій» судді Приморського районного суду міста Одеси Деруса А. В., проведе розслідування та направить обвинувальний акт з метою винесення Вироку діям того, хто, напевно вважає себе «над законом» та «поза законом».

Про маніпуляції сторони обвинувачення у цьому процесі дивиться у наших наступних репортажах.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
1
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
3

12 thoughts on “СПРАВА «122 КГ КОКАЇНУ»: «МАХІНАЦІЇ» СУДДІ ДЕРУСА. ЧАСТИНА ДРУГА

  1. В Одессе это схема работы судьей и правоохранительных органов , включая адвокатов но есть исключения ! Судьи получают бабло и напишут вам все что вам надо с датами которые надо, со сказками которые надо, повесить дело если надо, они же зажравшиеся продажные судьи! А если что то не так ,так на них правоохранительные органы давят что бы самим не упасть лицом в грязь. Ох уж полученные звездочки полетят скоро 😂

    1. Всех их нужно поставить к стенке.

  2. Исполняйте как написано: “Вору и воровке отсекайте руки в воздаяние за то, что они совершили. Таково наказание от Аллаха, ведь Аллах — Могущественный, Мудрый.” Коран 5:38
    “лучше тебе войти в жизнь без руки или без ноги, нежели с двумя руками и с двумя ногами быть ввержену в огонь вечный” (Св. Евангелие от Матфея 18:8)

  3. Всіх на звільнення Херсона разом з суддями

  4. I hope they win the case and put the cops and the bad judge in their cells rather than putting the innocent people there, i hope god be with you
    Я надеюсь, что они выиграют дело и посадят полицейских и плохого судью в свои камеры, а не посадят туда невинных людей, я надеюсь, что бог с вами

  5. А чи не пора судді під Херсон !!!

  6. І не розірвало ж ненажеру… І таких у нас ох не одиниці…

  7. Я человек творческий, хочу творю, хочу вытворяю🤣тем более, что в судебной практике Украины, скорее всено не было случаев, когда бы наксзали судью, поэтому, они зарабатывают деньги и все. алкаша за гуся закроют на пятерку, а судью за миллионы просто потеряют с делом по истечению времени, небольшого.

  8. От рожа ..можна в HALLOWEEN без макiяжу на парад монстрiв йти. Ось це влада ?

  9. Они художники своего дела. Они так видят.

  10. Население страны живёт в условиях, которые характеризуются параллельными браздами правления и полного отсутствия законности и правопорядка…

Comments are closed.