РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ДЕЯКИХ ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ

Кількість переглядів 2920

Через потужні обстріли ворога об’єктів енергетичної інфраструктури всім нам доводиться подовгу проводити час без електропостачання, яке останнім часом подається в наші домівки на нетривалий період.

Із-за такої ситуації, серед громадськості зростає незадоволення, особливо коли навіть серед споживачів одного населеного пункту іноді відбувається розподіл, який на нашу думку, не дуже відповідає принципам справедливості.

Також населення Овідіополю дуже обурюються тим моментом, що на території нашій громади розташована вітроелектростанція, яка візуально працює та генерує електроенергію. Деякі незадоволені навіть намагаються призивати до акцій протесту з метою примусити владу зробить так, щоб ця вітроелектростанція працювала на наш населений пункт.

З метою роз’яснення деяких проблемних питань, які цікавлять громаду, редакція «Альтернатива.орг» завітала до підприємства ТОВ «ОВІД ВІНД» (власник вітрогенераторів на території Овідіопольського ОТГ) та до Овідіопольського селищного голови Лідії Савельєвої з метою отримання відповідей на деякі запитання.

Запитання до представників ТОВ «ОВІД ВІНД»:

  • Чи розпоряджається ТОВ «ОВІД ВІНД» електроенергією, яку генерують під час своєї роботи вітронератори?
  • Чи є можливість під’єднати один або декілька вітрогенераторів ТОВ «ОВІД ВІНД» напряму для постачання електрики тільки Овідіополю?
  • Коли немає електропостачання, чи є електрика в офісі ТОВ «ОВІД ВІНД»?

Запитання до Овідіопольського селищного голови:

  • Які функції місцевої влади при розподілі електропостачання?

Після отримання відповідей робимо висновок:

  • Вітрогенератори, які розташовані на території Овідіопольської громади, віддають свою енергію у загальну мережу та нею розпоряджаються Обленерго та ДТЕК.
  • Коли у наших домівках відстуне електропостачання, така сама ситуація і в офісі ТОВ «ОВІД ВІНД», які генерують в цей час електроенергію для своїх потреб за допомогою дизель-генератора, не заважаючи на те, що у цей час вітрогенератори працюють та віддають енергію у загальну електромережу.
  • Овідіопольський селищний голова має можливість лише інформувати про стан з електропостачанням у громаді та надавати свої рекомендації до керівництва Одеського району.
  • Не завжди керівництво Обленерго та ДТЕК дослуховуються до рекомендацій селищного голови, адже маємо військовий стан у державі та іноді причина існування електропостачання в однієї частини населеного пункту та її відсутність в іншому залишається без відповіді – це військова таємниця.

Сподіваюсь всі віднесуться з розумінням до ситуації з електропостачанням та не будуть реагувати на провокації, які намагаються створити деякі мешканці нашої громади.

Всім терпіння та перемоги над ворогом!

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
1
Angry
Angry
6
Surprise
Surprise
0