ВЕЛИКОДОЛИНСЬКА ГРОМАДА: ДИТЯЧЕ ХАРЧУВАННЯ У ШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

Кількість переглядів 1686

У Великодолинській територіальній громаді Одеського району Одеської області розпочато гаряче харчування дітей у шкільних закладах освіти, що охоплює всі чотири заклади загальної середньої освіти громади.

01 січня 2022 року, за ініціативи першої леді пані Олени Зеленської, в Україні відбулась реформа шкільного харчування. Всі страви виготовлені згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я, Держпродспоживслужби та Міністерства економіки на основі «Збірника рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах» Євгена Клопотенка.

Основні принципи:

  • розвиток кадрового потенціалу;
  • відновлення та модернізація харчоблоків закладів освіти;
  • фінансова підтримка територіальних громад у забезпеченні харчуванням учнів/вихованців закладів освіти;
  • здорове харчування у закладах освіти (упровадження нових норм та меню);

Команда комунального підприємства «Громадське харчування», завдяки збереженню у належному стані харчоблока та частково оновлене обладнання на базі Молодіжненського ЗЗСО успішно втілює цю реформу.

Директор КП «Громадське харчування» Тетяна Грущенко:

На сьогодні Великодолинська громада спроможна, завдяки платникам податків, забезпечити гарячим безоплатним харчуванням наших дітей громади перших – четвертих класів та пільговиків. Дуже вдячна своєму колективу за те, що кожного ранку о 5 години вони вже на своїх робочих місцях і готують дуже смачні, якісні та корисні страви. Діти їдять і ми задоволені нашою роботою.
Над програмою створення працювала команда депутатського корпусу на чолі з нашим головою Лук’янчиком Миколою Івановичем. Діти – це головний скарб нашого суспільства і від того, як ми їх виховуємо, яке зерно добра ми в них закладаємо залежить не тільки їх майбутнє, а й майбутнє нашої України!

Більш детально дивиться у відео ролику, який створений з метою поширення прикладу здорового та успішного суспільства.

Великодолинська селищна рада
Одеського району Одеської області

Happy
Happy
2
Sad
Sad
0
Excited
Excited
1
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
5
Surprise
Surprise
2