АРМЕН ГАЗІЯН: ПЕРША «ЖЕРТВА» МОВНОГО ЗАКОНУ

Кількість переглядів 2473

На депутата Овідіопольської селищної ради від політичної партії «Слуга народу» Армена Газіяна складений протокол за порушення норм закону щодо функціонування і застосування української мови як державної.

Приводом для складання протоколу стало не застосування 24 листопада 2023 року української мови депутатом Газіяном А. В. під час проведення засідання комісії з питань бюджету, фінансів, економіки, інвестиційної діяльності, розвитку підприємництва та регуляторної політики.

Протокол складений декілька днів тому назад (приблизно 20 грудня) за ч. 1 ст.188-52 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3’400 – 6’800 грн) або попередження, якщо порушення вчинене вперше.

Протокол направлений Уповноваженому з захисту державної мови для прийняття рішення та винесення постанови упродовж 14 днів з дня складання протоколу.

Ще матеріали на тему:

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
1
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

15 thoughts on “АРМЕН ГАЗІЯН: ПЕРША «ЖЕРТВА» МОВНОГО ЗАКОНУ

  1. Хай колибошен научит свого ставленика газияна розмовляти Украинской мовой вин Вчитель хай научить !! Вин несе особисто видповидальнисть за свого слугу народа,Газияна……

  2. Че пристали к человеку? Пузатый лысеющий подслеповатый коротышка армянин от которого пахнет вокзальными чебуреками и чьи лучшие годы остались позади так и не успев начаться. Разве это повод его доставать?

  3. А як у нього взагалі приняли документи для реєстрації депутатом? Основна умова – знання української мови! Виходить, що той хто його включив до списків скоїв злочин разом з Арою, зазначивші неправдиву інформацію у виборчих документах! Треба реєструвати кримінальне провадження.

    1. прикинь все не так !
      це Газіян при заповненні анкети вказав що знає Українську мову !
      він збрехав !!!
      Точніше він її трошки розуміє , але розмовляти у повсякденному житті звісно ж неможе…
      Принаймні хоча б на засіданнях …

  4. Романе цього чебурека треба виключити з бюджетної комісії та написати листа до СБУ щоб перевірили та провели обшуки може він ОРК та зливає інформацію, все вірно робите цю тв@рюку жирну Савельєву та її світу депутатів як Газія, Сливка, Трофіменко, Авраменко, Ткаченко та ще також кодло мерзоти повинна відповісти чому крадуть на свої потреби бюджетні гроші, ви ганьба громади!!!

  5. Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремень повідомив, що у списку порушників: ексголова Білгород-Дністровської райради Григорій Мельниченко, мер Болграда Сергій Димитрієв, міський голова Кодими Сергій Лупашко, а також депутат Болградської міськради, двоє депутатів Одеської міськради, депутат Овідіопольської селищної ради та депутат Южненської міськради.

  6. Ромцю,коли вже на тебе складуть протокол за порушення мовного закону?!Ти на це заслуговуеш!

    1. Накладають стягнення не за помилки, а за невикористання української мови.

  7. будемо надіятись що другою по мові буде кучерява рома у нас справедливий журналіст

  8. Что там с протоколом армяшки? Его уже приготовили на депртацию до рашки?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.