ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: «ОПЗЖ» ТА «СЛУГИ» ЗАЛИШИЛИ ПРЕМІЇ ТА МАТДОПОМОГУ КЕРІВНИЦТВУ ГРОМАДИ

Кількість переглядів 3782

Після останньої сесії Овідіопольської селищної ради, яка відбулась 22 грудня 2023 року стає зрозумілим – ніякі інтереси народу та держави деяких з учасників засідання не хвилюють. Провалене друге голосування проєктів рішення про впорядкування нарахування премій та матеріальної допомоги селищному голові та секретарю ради наглядно показує – корпоративна солідарність депутатам важніше за думку народу.

Нагадаю, що вказаними проєктами рішення, які були підготовлені та внесені депутатською фракцією «За майбутнє», пропонувалось на період дії воєнного стану зупинити виплату премій та матеріальної допомоги селищному голові Лідії Савельєвої та секретарю ради Світлані Новікової.

Хочу зазначити, що на премії апарату селищної ради ми щорічно витрачаємо біля 8 млн грн, але при цьому рядові працівники, таки, як приклад, тренери дитячої спортивної школи, премій взагалі не мають.

Зрозуміло, що волати до совісті влади була наївністю, але наївність не порок та деякі мешканці громади спробували до пропозиції частини депутатів додати ще й звернення мешканців громади. Про це я повідомляв у репортажі:

Але все це не допомогло та набрати необхідну кількість голосів для прийняття рішення про скасування премій та матеріальної допомоги селищному голові та секретарю ради не вдалось.

Ось список депутатів, яких влаштовує таке становище (НЕ ГОЛОСУВАЛИ, або «УТРИМАЛИСЬ») :

  1. Сергій Авраменко «опзж» давний союзник Савельєвої Л. І. тому віддав перевагу «НЕ ГОЛОСУВАВ»;
  2. Олександр Єргієв «опзж» 01 грудня голосував «ЗА», але партійна солідарність перемогла та 22 грудня він «УТРИМАВСЯ»;
  3. Юлія Малицька «опзж» напряму залежить від Савельєвої Л. І., так як працює у селищній раді, відала перевагу «УТРИМАЛАСЬ»;
  4. Ольга Мойсеєва «опзж» напряму залежить від Савельєвої Л. І., так як працює у селищній раді та й ще є її невісткою (дружина рідного племінника). Нагадаю, що 01 грудня вона єдина хто відкрито проголосувала «ПРОТИ» зняття премій селищному голові. Цього разу відала перевагу «УТРИМАЛАСЬ».;
  5. Олексій Сливка «опзж» напряму залежить від Савельєвої Л. І., так як є керівником комунального підприємства та його щоквартальні 47 тис грн премій залежать саме від селищної голови, віддав перевагу «НЕ ГОЛОСУВАВ»;
  6. Оксана Вербицька «Слуга народу» від Савельєвої Л. І. не залежить, є діючим керівником управління соцзахисту Одеської райадміністрації, відала перевагу «НЕ ГОЛОСУВАВ»;
  7. Армен Газіян «Слуга народу» від Савельєвої Л. І. напряму не залежить, але всі ми пам’ятаємо про «роздачу» дозвіллів на МАФи членам родини Армена Валерійовича, відав перевагу «НЕ ГОЛОСУВАВ»;
  8. Ольга Макушева «Слуга народу» напряму залежить від Савельєвої Л. І., так як є керівником дошкільної установи Овідіопольської громади, від дала перевагу «НЕ ГОЛОСУВАВ»;
  9. Олександр Ткаченко «Слуга народу» напряму залежить від Савельєвої Л. І., так як є керівником відділу освіти та сам отримує премії та надбавки саме за погодженням селищного голови, відав перевагу «НЕ ГОЛОСУВАВ».

Серед тих, хто голосував «ЗА» скасування премій була команда Наталії Чегодар «За Майбутнє» та представники ВО «Батьківщина»:

  1. Ніна Вишневська «За майбутнє»
  2. Оксана Пушнова «За майбутнє»
  3. Оксана Кучерява «За майбутнє»
  4. Віталій Лисенко «За майбутнє»
  5. Наталія Чегодар «За майбутнє»
  6. Дмитро Чумак «За майбутнє»
  7. Андрій Нєнов «Батьківщина»
  8. Юрій Падурець «Батьківщина»

Треба додати, що депутат Володимир Літвінчук «Слуга народу», який є чинним керівником Овідіопольської лікарні, підтримав рішення по скасування премій та матеріальної допомоги селищному голові, але не підтримав таке саме рішення по секретарю ради. Виходить, що його наполовину влаштовує таке становище.

Ну що ж, селищний голова Савельєва Л. І. та секретар ради Новікова С. Г. у 2024 році залишаться з тими самими зарплатами та надбавками. Це дозволить Савельєвої Лідії Іванівни продовжити, коштом від премій, отримувати подяки та медальки, більшість з якої вона, з її слів, передає Збройним силам України.

Складається враження, що Савельєва Л. І. найбільше задоволення отримує саме від процесу роздавання медалей та грамот.

Для прикладу, хочу вказати, що не всі депутати місцевих рад по Україні піклуються тільки за керівництво громади. Є й таки, які за народ та Збройні сили України. 20 грудня депутати Медвинської сільської ради Богуславського району Київської області на позачергової сесії:

  • скоротили заробітну плату голові громади,
  • не дозволили звільнити працівників культури та медицини,
  • встановили безоплатне харчування у школах для всіх учнів
  • розкритикували фінансову підтримку комунального підприємства з благоустрою.

При цьому депутати Медвинської сільської ради у 5 разів збільшили матеріальну допомогу військовослужбовцям (деталі дивиться у відео сюжеті).

Отож, починаємо думати та на наступних виборах обирати не тих, хто «красиво обіцяє», а тих, хто готовий працювати з користю для громади, навіть якщо треба буде тимчасово стиснути свої забаганки матеріального збагачення.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
2
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
2
Surprise
Surprise
0

90 thoughts on “ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: «ОПЗЖ» ТА «СЛУГИ» ЗАЛИШИЛИ ПРЕМІЇ ТА МАТДОПОМОГУ КЕРІВНИЦТВУ ГРОМАДИ

  1. Ти грузинське падло, закрий уже свою пельку і досить турбувати наших односельців . Ти , б, падло, щоб був у 1998- 2005 роках тебе вже винесли б вперед ногами А ти живеж на на нашій землі сьогодні. так і живи і без тебе ми знаємо що робиться в селищі

        1. Та ні корито це твоє середовище життя ,твоє і твоїх нащадків,бо діти несуть кару за батьків.

  2. Доповнюю, по нашему (суржеку) якщо ти хочеш знайти правду то на хера вона тобі нужна

    1. В Чегодар ніколи не було такого бюджету у розпорядженні як у Савєлєвоі після децентралізації , так що не треба тут дурні писати …

  3. Ну да , у ручному режимі роздавати гроші легко .. і типу ти така гарна а усі гімно … хоча гроші по факту бюджетні …

  4. А не насторожил ли вас тот факт, что на рабочей комиссии Чегодарь и Кучерявая истерили как на рок концерте, а на сессии сидели уже молча как серые мыши, задавая для видимости голимые вопросы и соглашались с ответами головы. А всё потому, что после рабочей комиссии Савельева пригласила к себе в кабинет Кучерявую и предложила ей должность в аппарате поселкового совета. Оксана Кучерявая с радостью согласилась а Чегодарь одобрила её выбор так как в поселковом Чегодарь нужны свои люди. Попросту говоря госпожа кинула кость и холопы депутаты начали её облаковать (и кость и Совельеву). А что касается председателя бюджетной комиссии Газияна Армена так класть он хотел на вас большой и толстый. Газиян выкупил книжный магазин (бывший наш книжный уже частная собственность Газияна Армеши и будет там у него пиццерия. Спешит Армеша открыть свою пиццерию так как гуманитарная мука долго стоять не будет. А у него её много, ту которую не раздали людям а припрятал он для своей пиццерии а ещё уже и договор с колбасным цехом на покупку им колбасы с браком. Да и у него самого в магазине просрочки уже много. Поэтому не время работает на Армешу а он на время. В начале Нового года будете кушать пиццу. Скажете он молодец налоги платить будет. Он не оформляет своих рабочих, вот вам и голова бюджетной комиссии который требует что бы вы платили налоги. Вот и думайте. Так что и голова ОТГ и ручные депутаты войдут в Новый 2024 год с приподнятым настроением, а что думает о них народ так это их не должно волновать.

      1. І що ,не буде спросу -небуде збуту,все в наших руках,обминайте люди ту аптеку вже

    1. Судячи з того, що на місці книжкового магазину відкрилась аптека Подорожник, констатуємо той факт, що ти не справжній Буданов. Виходячи з цього, вся інша інформація також немає ніякої користі, адже є дезінформацією.
      Цей Буданов зламався, давайте нам нового!

  5. Да що це таке коїться що громада ОТГ (Овідіополь Калаглія Миколаївка) не спроможні на вести лад – люди це просто менеджери які про’їдають наші гроші
    PS. Раби ОТГ кріпосне право давно відмінили.

    1. За що воюють наші захисники не зрозуміло, Кріпацтво мабуть в крові нашої громади

    2. давай виходь з плакатом під сільраду ми приєднаємось пізніше. зроби перший крок. не бійся це не боляче.

  6. Пройдитесь там, какая пицерия? Вывеска уже висит, там еще одна аптека будет.
    Писака.

    1. Сам ты аноним бред. Газиян выкупил здание книжного магазина у Романюк Надежды, а Надежда это здание выкупила у Райпо. Но Газиян не смог пройти мимо такого классного места в центре он на этот райончик давно глазик положил. Поэтому ищи сеть аптеки подорожник в другом месте.

  7. Громада що будемо з цім неподобством, хватит скиглити, чекаю вищих пропозицій в коментарях.

    1. Что что вытягивать их за волосы и на кислород и пускай п.здуют на.уй твари

  8. “ВЫ НАПРЯМУЮ ОСКОРБИЛИ…” Газияну мало одного протокола? Еще один зарабатывает?

  9. Жить то свиньям надо на что-то 😂 Поглядите на этих двух свиноматок,как им без премий и материалки?

    1. Каранфилова свою премию оптравляет своему сыночку-предателю в Крым,бывшему сотруднику Крымского беркута,который сейчас,скорее всего,находится в составе вооруженных сил рф.
      Выходит,что Савельева финансирует армию рашистов????

  10. Романе цього чебурека Газіяна покарали за його руснявий язик, треба виключити з бюджетної комісії та написати листа до СБУ щоб перевірили та провели обшуки може він ОРК та зливає інформацію, все вірно робите цю тв@рюку жирну Савельєву на вилах винести треба суку курву яка скоро буде популярна на всю країну та її світу депутатів як Газія, Сливка, Трофіменко, Авраменко, Ткаченко Ліхенко та ще також кодло мерзоти повинна відповісти чому крадуть на свої потреби бюджетні гроші, ви ганьба громади!!!

  11. А ви хочете позбавити мене можливості допомагати хлопцям – це просто сором! Ліля Іванівна ви взагалі чуєте себе? Який сором. Ви сама піаритесь та навіть цього не приховуєте. Сьогодні виставили дітей загиблих. Навіщо це робити? Хочете допомогти, мовчки дайте дітям! Навіщо це виставляти! Ви таки людина, яка втратила совість!

  12. Савельева растёт как на дрожжах!Ей бы надо медосмотр пройти на предмет того может ли она вообще исполнять свои обязанности.На неё страшно посмотреть!Лидия Ивановна тяжело больной человек!Да и остальным депутатам,за небольшим исключением,тоже надо бы подлечиться у „доктора голода”!А то они тоже устремились в „полёт,ввысь”,вслед за Лидией Ивановной!

  13. Вопрос, жители города имеют право распустить этот цирк уродов?
    Ну или к примеру через Киев?
    Валентиныч это вообще рукалицо, удивлен каким местом он смог заработать себе должность.

    1. Савельева ходить до церкви замалює гріхи і видно поки помогає до пори до часу

  14. Всем плевать, шо хотят то и делают, депутаты делят
    $$$ вместе с головой
    дядик с КП празднует корпоратив в Стрельце, Савельева прикрывает, а работяги без зарплаты и всё плохо в КП опять дадут мат.помощь и всё наладиться
    Какая война вы о чем, всё прекрасно везде.

  15. И это повсеместно даже гранаты не помогают наверное надо менять систему управления…

  16. Тоді як я розумію депутати це просто повії і їм потрібно просто більше заплатити. Нешановні депутати підкажіть скільки коштує ваша дупа думаю недорого, громада потягне і не таких дармоїдів содержим щоб ви нарешті приймали рішення на користь громади.

    1. а піди ти на місце депутата відмовся від будь яких виплат і працюй на благо громади .побачимо на довго тебе вистачить

      1. Ну тренери як то працюють. Секції ж не закривають. Значить і апарат селищної ради буде працювати.

  17. Депутати це не люди ,це вони колись були людьми а потім згубили свій облік ,та природа вам віддяче через ваших потомків

  18. Эх команда Колебошина как же быстро вы перестали быть слугами народа. Сергей Валерьевич что вы пели нам на выборах? Помните как вас Мошняга с бандой гоняла по Великодолинскому? Её тогда Гуляев Вася посылалва. Он в переиод выборов еще верил, что победит. Надо было,чтобы они вас тогда догнали!

  19. Цинічний плювок на народ, його думку, вони нічого і нікого не бояться! Більшість громади бездіяльна, усіх влаштовує свавілля!!!

  20. Що сказати, вони були, є і скоріше за все будуть і далі приймати саме такі рішення. Вони поки не бачать небезпеки у цьому, адже переважна більшість мешканців не готовий зробити їм цю небезпеку.

    1. Очень правильно вы пишите,не боятся последствий и наказания за свои поступки!Жители повозмущались и забыли.Сами жители могут повлиять на ситуацию,но увы….Это показали на обращении Олеси,все боятся осуждений и тд…

  21. Призначаючи на керівні посади неучів та дурнів з депутатської команди, підгодовуючи депутатів, підготувала для себе віртуальних кнопкодавів. Жеруть із одного корита! Вихід один – зміна законодавства!!! Гнати в шию! А їх причетність до промосковської політичної партії вважати зрадою Батьківщини. Настане час відповідати за все! Обов’язково настане! Не допоможе жоден закордон! Виловлять кожного!

  22. Як повідомляє Перший віце прем’єр-міністр України Юлія Свириденко, можливо, доведеться затримати виплати пенсій 10 млн пенсіонерів, зарплати 1,4 млн вчителів та 500 тис. державних службовців. У бюджеті недостатньо грошей, а допомога західних партнерів затримується.
    Але головне, що Савельєва та Новікова залишаться з преміями.

  23. А чому це вона зі своїми прихвостями вирішувати буде ,, отримувати ім премії чи ні? …..Народ це вирішувати має! Люди їх вибирали і за них голосували….а вони сидять на наших шиях …дармоїди !!!!

    1. боже ну які ви ………. та не голова собі премію виписує і не депутати їй законом це передбачено. а за її рахунок де хто піариться як вже дістав цей піар.

      1. Це ти напевно дурьоха, або удаєш, що така. Якби це було передбачено законом навіщо тоді приймати рішення депутатам? Автоматично нарахував собі премію, відповідно до закону, як ти пишеш, та ніяких спорів та лайки. Але ж ні, треба рішення. Тому що це вимога закону – рішення народних обранців! Піар це фотки свині з черговою грамотою та медалькою. А тут написана правда – депутати зрадили своїх виборців та всі прізвища вказані та ми їх запам’ятаємо!

        1. А де вимога людей??? Хтось з виборців звертався до свого депутата за якого голосував? Ні! Ті несчасні 27 підписів що назбирав варшик з лесей це посмиховісько! Це не вимога громади! Ось депутати і голосують як по закону! А все інше – чистий піар!

          1. Все вірно. Хто такі люди. Ви всі знаєте,що вони не прийдуть. Це з не засланцю Кирила Агафангелу кланяться. Ось туда люди збігаються. А до влади Ні Ні. Абсолютно вірно – немає людей у вас є тількт електорат. Так нам і треба! Кожний рабський народ заслуговує на свою ненажерливу владу.

  24. хочеш теж премій покажи медальку депутати можуть зняти но не зняли бо передбачено законом і порушень в цому не має

  25. ну да всі депутати погані а чегодарь 50х років хороша забули як ставок біля консервного заводу за 1 гривню на 50 років відала

    1. Ти реально дурьоха. До чого тут Чегодар? До чого тут ставок? Розмова йде про депутатів, які зрадили своїх виборців. Є факти за ставок напиши, почитаємо.

    2. В 2008 году сдали в аренду не ставок ,а земельный участок 4 га .Под водой там только 1,5 га .Сдали не 50 ,а на 25 лет и не за 1 грн ,а за 12% от нормативно денежной оценки земельного участка ,что является наивысшею стоимостью аренды .Больше нельзя .Только теперь необходимо у Лилии Ивановны узнать ,изменяли ли арендаторам стоимость нормативки после ее повышения?
      Или как обычно Гоменючка добазарилась и договор не меняют ,а оставляют как есть ,за 50% от оплаты в карман Юльки и Лилии Ивановны. И да ,договор подписала не Чегодарь ,а Володя Шершенецкий.

      1. так точно підписав володя з угоди чегодарь у роми є відео розслідування по цьому питанню. там чітко сказано за 1 гривню. да і володю не трогать він зараз військовий. прийде героєм і за 1.5 ставка не хто не вспомне

        1. Не заню ,что там есть у Ромы , я лично видел этот договор Володя мне показывал .В договоре 12% от нормативки и сумма была проставлена на тот момент я её уже сейчас точно не помню .Володе 1,5 га ставка конечно никто не вспомнит и непотому что военный .Сегодня Лилия Ивановна всем заправляет и в её всласти навести порядок во всех договорах .

  26. Всі такі сміливі тут в коментарях
    Цікаво, скільки тут тих, хто а тому самому фейсбуці від свого імені Савельєву облизує, а тут анонімно брудом поливає?
    Всіх не влаштовує голова і депутати. Хто прийшов хоч раз на сесію, хто публічно виказав недовіру? Правильно, ніхто. Всі хочуть змін, але нехай ці зміни робить хтось інший, а ми покритикуємо з диванів

    1. повністю з вами згодна .то не так то не етак . голова плоха депутати продажні а вони лежуни диванні все знають все вміють але все анонімно закінчиться війна будуть вибори прийдете і проголосуєте за кого схочете и не гидотьте всіх підряд потім розберуться хто прав хто виноват хто де служив і хто ким став. як що відкриють секретні бумаги то багато узнаємо нового і дивного. зараз і голова багато чого не може сказати даже дипутацькому корпусу бо дала підписку я знаю точно но не знаю за що.

      1. Я точно знаю,но не знаю что)))))Дамочка)))не показывайте так яро свою пустоголовость))))

          1. голова знає як бюджетні кошти класти в карман, синочків від служби відмазувати і нерухомість купляти. на все інше їй наплювати

  27. Тому що рука руку миє, а наша голова знахабніла геть ні стида ні сорому нема, ось тільки почуєте , що вона покинула Країну недарма вона поробила документи своїм дітям що вони від народження хворі, щоб вивезти за кордон.

  28. На фронт там їм випишуть поповній тварюки. Яка ганьба 😡Чому наші хлопці гинуть за їх жирні сраки,а вони премії отримують 🤯😔

    1. премії отримують тому що передбачено законом. ідіть сідайте у верховній раді і міняйте закони. тоді по бачете чого вони отримують премії за свою роботу

  29. Ганьба! Згодна, що краще б приміювали наших тренерів! Скільки медалей вони привозять ! А Ви, шановна голова громади, обрали модель «доставати козирі з рукава» ! Ніхто не бачить , куди вдуть ваші донати! Громада хоче бачити на шо і які напрямки для наших військових Ви донатите! Подивіться лиш, скільки наших односельців там на фронті потребують донатів на прилади нічного бачення, підсилювачі антен, автівки! Коли до селищної ради зверталась жителька допомогти нашим захисникам Ви відмовили ! Мовляв все у них там є! І як ви можете кричати, що ВАС ХОТЯТЬ ПОЗБАВИТИ МОЖЛИВОСТІ ДОПОМАГАТИ. Ви, особисто і ваші компаньони керуєтесь законами вулиць. А мали би керуватись здоровим глуздом! І діяти в інтересах громади чесно і прозоро! А не сіяти розбрат! Чим ви і займаєтесь нині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.