СПРАВА МАЛОМУЖ: ДОМАШНІЙ АРЕШТ ТА ВІДСТОРОНЕННЯ ВІД ПОСАДИ ДО СЕРЕДИНИ ВЕРЕСНЯ.

Кількість переглядів 425

Як ми вже повідомляли, 17 липня 2017 року, слідчі прокуратури Одещини спільно з оперативними співробітниками Управління захисту економіки в Одеській області затримали «на гарячому» під час отримання неправомірної вигоди начальника управління економіки Овідіопольської районної державної адміністрації Маломуж Ольгу Дмитрівну.

19 липня 2017 року Приморським районним судом міста Одеси по справі №522/13169/17 розглянути подання слідчого стосовно міри запобіжного заходу відносно Ольги Дмитрівні.

За результатами подання до Маломуж Ольги Дмитрівні застосована міра запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту за місцем її проживання з 22:00 до 07:00 години на період до 15.09.2017 року та відсторонено від займаної посади начальника управління економічного розвитку і туризму, земельних відносин та інвестиційної діяльності Овідіопольської районної державної адміністрації в Одеській області строком на 60 днів з 17.07.2017 року.

Ольга Дмитрівна має можливість оскаржити ці рішення до Апеляційного суду Одеської області впродовж п’яти днів з дня їх оголошення. Чи скористалась вона такою можливістю, нам поки не відомо, а на інформаційному сайті Судової влади інформації про це, поки ще немає.

Судячи з матеріалів справи, слідство має таки дані по справі:

Кримінальне провадження №42017160000000944 зареєстровано 13.07.2017 року за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

Директор ТОВ «НИКО ЛТД» Ніколін О.Г., разом зі своїм компаньйоном Кашніковим Ю.Ю., вирішили відкрити автомобільну газову заправну станцію на території Овідіопольського району Одеської області.

ТОВ «НИКО ЛТД» (код 39221318) зареєстровано 21.05.2014 року в місті Одеса, по вул. Степана Разіна,70. Ніколін Олександр Геннадійович є керівником, засновником та кінцевим бенефіціарним власником юридичної особи. Статутний фонд, відповідно до статутних документів — 1’000 грн. Компанія перебуває на обліку в органах державної податкової служби по Малиновському району м. Одеси. Види діяльності, відповідно до довідки статистичного управління: допоміжна діяльність у сфері транспорту (основний ВД); надання в оренду машин, устатковання та товарів; вантажний морський транспорт; вантажний річковий транспорт.

З метою відкрити газову АЗС травні 2017 року, Ніколін О.Г. у телефонному режимі отримав усну консультацію від Маломуж О.Д., з якою він раніше був знайомий, щодо можливості розміщення автомобільної газової заправної станції на території Овідіопольського району Одеської області.

29.06.2017 року Ніколін О.Г., з метою реалізації своїх намірів, надав довіреність Кашнікову Ю.Ю. на представництво інтересів ТОВ «НИКО ЛТД» і цього ж дня вони зустрілись з Маломуж О.Д. Під час зустрічі Ольга Дмитрівна повідомила про можливість позитивного вирішення питання щодо надання в оренду земельної ділянки площею 0,5 га з числа земель резерву в Овідіопольському районі Одеської області на 49 років без аукціону, запевнивши, що особисто буде готувати відповідні клопотання і погоджувальні документи. На цієї ж зустрічі вона висунула вимогу щодо передачі їй неправомірної вигоди — грошових коштів у сумі 5 (пять) тисяч 500 (п’ятсот) доларів США за прийняття та подальше готування відповідних документів.

15 липня 2017 року приблизно о 09 годині 10 хвилин Ніколін О.Г. зустрівся з Маломуж О.Д. біля промтоварного ринку «7 кілометр» в Овідіопольському районі Одеської області, де Ніколін О.Г.передав їй 1 (одну) тисячу доларів США як частину раніше обумовленої нею неправомірної вигоди.

17 липня 2017 року об 11 годині 30 хвилин у службовому кабінеті №316 Овідіопольської районної державної адміністрації за адресою: смт Овідіополь, вул. Шевченка, 169, Ніколін О.Г. у супроводі зі своїм знайомим, передав Маломуж О.Д. ще 2 (дві) тисячі доларів США та отримав гарантію, що до березня 2018 року буде остаточно вирішено питання щодо надання в оренду земельної ділянки площею 0,5 га в Овідіопольському районі Одеської області на 49 років без проведення аукціону.

Саме в цей момент Маломуж О.Д. була затримана співробітниками правоохоронних органів. Під час допиту вона відмовилась надавати пояснення, скориставшись положеннями ст.63 Конституції України. 18 липня 2017 року їй було повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

Слідство триває, при встановленні будь-яких нових обставин по справі, ми будемо повідомляти громаду.

Журналіст, Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0