ВИБОРИ В ТАЇРОВСЬКУ ОТГ. АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД СКАСУВАВ «АРГУМЕНТ» ІЩЕНКО-БУРАВЛЬОВА: ОБЕРТУНУ ПОВНІСТЮ ВІДМОВЛЕНО У ПЕРЕРАХУНКУ ГОЛОСІВ

Кількість переглядів 320

29 січня 2018 року Одеський апеляційний адміністративний суд «поставив крапку» і повністю підтримав рішення Одеського окружного суду, яким Обертуну Сергію Михайловичу повністю відмовлено у задоволенні позовних вимог про визнання незаконною, протиправною та скасування постанови Таїровської СВК №337 від 31.12.2017 року «Про визнання ХАСАЄВА Т.Х. Таїровським селищним головою, обраним на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 24.12.2017 року».

Саме розгляд судом цього позову надав формальний привід Таїровської СВК, в супереч вимогам п.3 ст.89 закону України «Про місцеві вибори», відкласти розгляд заяви Хасаєва Т.Х. про реєстрацію обраним головою Таїровської ОТГ. Про це я писав в статті «МИ НЕ ВІДМОВЛЯЄМО ТИМУРУ ХАСАЄВУ У РЕЄСТРАЦІЇ, А ПЕРЕНОСИМО РОЗГЛЯД ЙОГО ЗАЯВИ» — БУРАВЛЬОВ ПЕРЕПИСУЄ ЗАКОН ПРО МІСЦЕВІ ВИБОРИ»

Шо ще придумає цей колегіальний орган на наступному засіданні? Чи все ж таки зареєструє Хасаєва Т.Х.?

Нагадаємо, що спочатку 6 січня Одеській окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову кандидату Обертуну С.М., якій не погодившись з цим подав апеляційну скаргу, яка на момент засідання Таїровської СВК 27 січня ще не була розглянута, але колегіальний орган, який уявив себе «вершителем доль людських», все одно не зареєстрував Хасаева Т.Х. головою Таїровської ОТГ, якого 31.12.2017 року вже оголосив переможцем. Розгляд заяви відклали, хоча такої норми немає в законі «Про місцеві вибори».

Обертун С.М., як і Таїровська СВК сподівалися на диво. Але ДИВА не сталося, та 29 січня Одеській апеляційний адміністративний суд підтримав рішення першої інстанції і теж відмовив у задоволенні позовних вимог.

Що далі? А далі, чекаємо на черговий «пьорл» від юриста Олександра Іщенка та голови Олега Буравльова.

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0