В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗАФІКСУВАЛИ 2 ЛЕТАЛЬНІ ВИПАДКИ ВІД УСКЛАДНЕНЬ ВНАСЛІДОК ЗАХВОРЮВАННЯ НА КІР

Кількість переглядів 268

20 лютого 2018 року лабораторно підтвердили ще 2 летальні випадки від ускладнень внаслідок захворювання на кір на території Одеської області. Життя дітей забрала інфекція у лютому цього року.

Ситуацію прокоментував директор Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації В’ячеслав Полясний.

“На жаль, інфекція кору забирає людські життя, незважаючи на те, що ми досягли високих результатів у вакцинації дитячого населення. Відтак, у нас від пневмонії померла 5-ти місячна дитина, яка перебувала у КУ «Міський спеціалізований будинок». У неї була важка патологія – синдром Дауна, вроджений порок серця. Судячи з історії хвороби, захворювання отримано в дитячій міській лікарні. Сьогодні я підписав наказ та ініціював перевірку усіх дитячих стаціонарів з метою встановити умови, а саме — як відбувається зараження. Після того, будуть зроблені відповідні організаційні висновки”, – наголосив В’ячеслав Полясний.

Зазначимо, другий випадок стався шляхом внутрішньоутробного інфікування: від матері до дитини. Наприкінці січня вагітну мешканку Одеської області, яка не була щеплена, госпіталізували з діагнозом «кір» в КУ “Міська інфекційна лікарня”. Однак вона самовільно покинула медичний заклад. 14 лютого через дванадцять годин після пологів дитина померла від вродженої хвороби. При патологічному дослідженні, результати якого були отримані сьогодні – 20 лютого, було підтверджено захворювання “кір внутрішньоутробне інфікування”. Сьогодні було проведено заключну дезенфекцію в перинатальному центрі КУ “Одеська обласна клінічна лікарня”.

Як заявив В’ячеслав Полясний, в регіоні за останні півроку кардинально змінилася структура захворюваності на кір. Йдеться про захворювання дітей до 1 року та дорослих, які не мали щеплення.

Усього з початку 2018 в регіоні лабораторно підтвердили 5 летальних випадків від ускладнень внаслідок захворювання на кір.

За інформацією: Одеська ОДА

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0