НАЧАЛЬНИЦЯ УПРАВЛІННЯ ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ РДА НА ЛАВІ ПІДСУДНИХ. ЇЇ ЗВИНУВАЧУЮТЬ У ШАХРАЙСТВІ ТА ХАБАРНИЦТВІ

Кількість переглядів 2550

17 квітня 2018 року в Овідіопольському районному суді Одеської області продовжився розгляд кримінального провадження №42017160000000944 за звинуваченням начальника управління економіки Овідіопольської районної державної адміністрації Ольги Маломуж у шахрайстві (ч.1 ст.190 КК України) та замаху на отримання неправомірної вигоди (хабар) з підбурюванням (ч.2 ст.15, ч.4 ст.27, ч.1 ст.369 КК України).

На судове засідання з’явилась сама обвинувачена –Ольга Дмитрівна Маломуж, її адвокат та прокурор.

Засідання розпочалось з розгляду нашого клопотання стосовно проведення відео зйомки судового процесу. Прокурор не заперечував, адвокат та обвинувачена були проти.

Суд ухвалив рішення, яким нам дозволено бути присутніми на судовому процесі та робити аудіо та відео зйомку всього, що відбувається в залі судового засідання. Тож, всі судові засідання будемо намагатись викладати у повному обсязі.

Але на судове засідання не з’явився потерпілий Ніколін Олександр Геннадійович та свідки по справі, тому справу відкладено на 15 годину 23 квітня 2018 року.

Трохи передісторії:

Кримінальне провадження №42017160000000944 зареєстровано 13.07.2017 року за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

Директор ТОВ «НИКО ЛТД» Ніколін О.Г., разом зі своїм компаньйоном Кашніковим Ю.Ю., вирішили відкрити автомобільну газову заправну станцію на території Овідіопольського району Одеської області.

ТОВ «НИКО ЛТД» (код 39221318) зареєстровано 21.05.2014 року в місті Одеса, по вул. Степана Разіна,70. Ніколін Олександр Геннадійович є керівником, засновником та кінцевим бенефіціарним власником юридичної особи. Статутний фонд, відповідно до статутних документів — 1’000 грн. Компанія перебуває на обліку в органах державної податкової служби по Малиновському району м. Одеси. Види діяльності, відповідно до довідки статистичного управління: допоміжна діяльність у сфері транспорту (основний ВД); надання в оренду машин, устаткування та товарів; вантажний морський транспорт; вантажний річковий транспорт.

З метою відкрити газову АЗС травні 2017 року, Ніколін О.Г. у телефонному режимі отримав усну консультацію від Маломуж О.Д., з якою він раніше був знайомий, щодо можливості розміщення автомобільної газової заправної станції на території Овідіопольського району Одеської області.

29.06.2017 року Ніколін О.Г., з метою реалізації своїх намірів, надав довіреність Кашнікову Ю.Ю. на представництво інтересів ТОВ «НИКО ЛТД» і цього ж дня вони зустрілись з Маломуж О.Д. Під час зустрічі Ольга Дмитрівна повідомила про можливість позитивного вирішення питання щодо надання в оренду земельної ділянки площею 0,5 га з числа земель резерву в Овідіопольському районі Одеської області на 49 років без аукціону, запевнивши, що особисто буде готувати відповідні клопотання і погоджувальні документи. На цієї ж зустрічі вона висунула вимогу щодо передачі їй неправомірної вигоди — грошових коштів у сумі 5 (п’ять) тисяч 500 (п’ятсот) доларів США за прийняття та подальше готування відповідних документів.

15 липня 2017 року приблизно о 09 годині 10 хвилин Ніколін О.Г. зустрівся з Маломуж О.Д. біля промтоварного ринку «7 кілометр» в Овідіопольському районі Одеської області, де Ніколін О.Г. передав їй 1 (одну) тисячу доларів США як частину раніше обумовленої нею неправомірної вигоди.

17 липня 2017 року об 11 годині 30 хвилин у службовому кабінеті №316 Овідіопольської районної державної адміністрації за адресою: смт Овідіополь, вул. Шевченка, 169, Ніколін О.Г. у супроводі зі своїм знайомим, передав Маломуж О.Д. ще 2 (дві) тисячі доларів США та отримав гарантію, що до березня 2018 року буде остаточно вирішено питання щодо надання в оренду земельної ділянки площею 0,5 га в Овідіопольському районі Одеської області на 49 років без проведення аукціону.

Саме в цей момент Маломуж О.Д. була затримана співробітниками правоохоронних органів. Під час допиту вона відмовилась надавати пояснення, скориставшись положеннями ст.63 Конституції України. 18 липня 2017 року їй було повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

З вересня 2017 року справу передано до Овідіопольського районного суду Одеської області. Справа має єдиний номер №509/3400/17. Головуючий суддя Кочко В.К.

В нашому розпорядженні є аудіо запис процесу переговорів Ольги Маломуж з іншими особами, де вона озвучує деякі суми грошей в валюті США, як умова отримання договорів оренди потрібної земельної ділянки. Хто не чув цю запис, може з нею ознайомитись:

Спілкування між чиновником і бізнесменами зводиться до одного – за все треба платити і в даному випадку, якщо скласти всі озвучені суми виходить близько 4’000 $.

Не зовсім ясно, як розподіляються кошти між чиновниками, але участь в розподілі, однозначно визначає Ольга Маломуж, яка зазначені грошові кошти заносить в обласній департамент із земельних ресурсів.

Почекаємо подальшого розгляду цього кримінального провадження та які докази по справі є у прокуратури.

З місця події, журналіст Роман Варшанідзе
оператор/монтаж Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0