ДЕПУТАТ ПАНЧУК: “ЦЕЙ ПРОЕКТ Є КОРУПЦІЙНИМ!” ПРО ВИКУП ОБ’ЄКТІВ НЕРУХОМОСТІ. ДОПОВНЕНО

Кількість переглядів 601

На останньої сесії Овідіопольської селищної ради, яка відбулась 22 травня 2018 року, на розгляд депутатів був винесене питання про викуп об’єктів нерухомого майна, які перебувають у власності фізичних осіб для суспільних потреб.

Про ці об’єкти ми вже писали. Це:

  • аптека (адреса вул. Т.Шевченка,234), площею 75,9 кв.м. – власник громадянин Індії Гоел Анудж;
  • однокімнатна квартира (адреса вул. Т.Шевченка,234-б), площею 42,8 кв.м. – власники Шуплецова Ніна Олександрівна та Шуплецов Дмитро Володимирович;
  • двокімнатна квартира (адреса вул. Т.Шевченка,234 кв.1), площею 60,8 кв.м. – власник Руда Галина Анатоліївна.

На об’єкт аптека площею 75,9 кв.м. запропонована стартова ціна 800 тис. грн., на однокімнатну квартиру площею 42,8 кв.м.400 тис.грн., на двокімнатну квартиру площею 60,8 кв.м.600 тис.грн.

На сесії два депутати ради запропонували зміни до проекту рішення, це Сергій Видра та Анатолій Панчук. Обидва депутати були не згодні з прийнятим рішенням, в якому чітко вказані суми, які нічим не підтверджені. Депутат Видра запропонував додати в рішення пункт, який зобов’яже селищну раду провести попередню оцінку цих об’єктів, а депутат Панчук взагалі пропонував свій проект рішення.

Анатолій Панчук зазначив:

?Цей проект є корупційний, корупційна складова закладена в цьому проекті, тому що визначенні цих сум, які там зазначені, вони нічим не підтвердженні. Це означає, що якщо немає експертної оцінки конкретного об’єкту, якій пропонується до викупу, це середньопотолочна цифра, яка нікого ні до чого не зобов’язує. Тобто, ми погоджуємось, вже наперед домовившись із власниками на щось, не маючі на це ніяких конкретних підстав.?

Селищний голова парирувала, що є показники по Одеській області і вони затвердженні Міністерством регіонального розвитку на підставі якого вони робили цей проект рішення. Тому, на її думку і думку юриста ради все законно.

Була довга дискусія, яку ви можете послухати на відео, але ні пропозиція Сергія Видри, ні проект рішення Анатолія Панчука не був підтриманий депутатами ради, тому було проголосовано за проект рішення від Овідіопольської селищної ради.

Чекаємо результатів цих переговорів. Сподіваємось, що ці переговори не затягнуться на довгі роки і наші діти зможуть в найближчому часі, за умови фінансування проекту будівництва.

ДОПОВНЕНО. Депутат Анатолій Панчук надав нам свій проект рішення та той самий наказ, на який опиралась селищна рада при розробці свого проекту. Надаємо Вам їх на огляд.

З засідання сесії, журналісти
Роман Варшанідзе і Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “ДЕПУТАТ ПАНЧУК: “ЦЕЙ ПРОЕКТ Є КОРУПЦІЙНИМ!” ПРО ВИКУП ОБ’ЄКТІВ НЕРУХОМОСТІ. ДОПОВНЕНО

  1. Панчук прав, нельзя идти по коррупционному пути. Председателю нужно прислушиваться к здравому предложению.

Comments are closed.