ЩОДО ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ НА ОБ’ЄКТАХ З МАСОВИМ ПЕРЕБУВАННЯМ ДІТЕЙ (ШКІЛ, ДОШКІЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ)

Кількість переглядів 371

З цим питанням виступив на апаратній нараді, яка відбулась 16 липня, начальник Овідіопольського районного сектору ГУ ДСНС України в Одеській області Микола Федькалов.

Овідіопольським РС ГУ ДСНС України в Одеській області проведено аналіз щодо виконання заходів пожежної безпеки на об’єктах з масовим перебуванням дітей (шкіл, дошкільних навчальних закладів).

Аналізом наявних матеріалів встановлено, що із року в рік в навчальних закладах Овідіопольського району не виконуються вимоги приписів державного нагляду у сфер пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту в частині забезпечення виконання заходів, які потребують значних матеріальних втрат, так великою проблемою залишається обладнання закладів системами автоматичного протипожежного захисту, які дають можливість виявити пожежу у початковій стадії, на сьогоднішній день з усіх закладів обладнані системами автоматичної пожежної сигналізації лише:

  • Калаглійський ДНЗ;
  • Молодіжненський ДНЗ;
  • Таїровський ДНЗ.

Поряд з цим дані системи в Калаглійсьому ДНЗ не обслуговуються.

Вкрай стурбовані ситуацією щодо забезпечення нормованою кількістю води для цілей пожежогасіння, у більшості закладів пожежні водоймища знаходиться у неналежному стані, або взагалі відсутні, що при виникненні пожежі збільшує час гасіння або взагалі унеможливлює. Протягом минулих років не виконуються заходи з проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горищ будівель закладів освіти та ДНЗ, що являється вкрай необхідним, тому що зменшує розповсюдження вогню по ним та зменшує наслідки від пожеж, також більшість будівель не обладнані системами захисту будівель від попадань блискавки, а наявні системи не обслуговуються та знаходяться у занедбаному стані (тільки в минулому році від розрядів блискавки на території району виникло 3 пожежі, а в поточному році в м. Балта з даної причини виникла пожежа в навчальному закладі).

Інспекторським складом Овідіопольського РС ГУ ДСНС України в Одеській області на виконання доручення Уряду протягом поточного року проведено перевірки 41 закладу освіти, за результатами яких вручено приписи на усунення недоліків, 24 відповідальні особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

На даний час в Одеському окружному адміністративному суді на розгляді знаходяться матеріали щодо заборони експлуатації:

  • Овідіопольського НВК-гімназії
  • Прилиманської ЗОШ.

Також підготовлено та направлено матеріали до Одеського окружного адміністративного суду щодо повного зупинення роботи:

5-ти загальноосвітніх навчальних закладів:

  1. Великодолинський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія,
  2. Великодолинська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2,
  3. Великодолинський НВК-ліцей,
  4. Калаглійська ЗОШ,
  5. Мар’янівська ЗОШ.

та 2 дошкільних навчальних заклади:

  1. Великодолинський ДНЗ «Теремок»,
  2. Великодолинський ДНЗ «Зірочка»).

Перший заступник голови районної державної адміністрації Ігор Ільченко звернув також увагу на необхідності залучення ОТГ, сільських та селищних рад Овідіопольського району для спільного вирішення виявлених порушень та їх усунення.

За матеріалами: Овідіопольська РДА

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0