ВІДБУВСЯ СЕМІНАР «ЗАПОБІГАННЯ НЕЛЕГАЛЬНОЇ ТРУДОВОЇ МІГРАЦІЇ»

Кількість переглядів 331

20 вересня 2018 року Овідіопольський центр зайнятості організував семінар на тему: “Запобігання нелегальної трудової міграції”, у якому прийняли участь фахівці Овідіопольського бюро правової допомоги Мурад Варшанідзе та спеціалісти Овідіопольського відділу ДРАЦС ГТУЮ в Одеській області.

Якщо людина планує працювати за кордоном, вона повинна знати, яка саме робота їй потрібна, бо дехто шукає постійну роботу з метою еміграції до іншої країни, інші віддають перевагу сезонній чи тимчасовій роботі. Який би з цих варіантів не був би обраний, важливим елементом є те, щоб обрана робота була легальною.

Погодившись на нелегальну роботу, можна стати жертвою торгівлі людьми або трудової експлуатації. Не довіряйте, якщо вам обіцяють швидке й безпроблемне працевлаштування за кордоном, будьте готові й свідомі, що процес легального працевлаштування може зайняти багато часу та зусиль. Адже для того щоб легально працювати за кордоном, потрібно дотримуватись всіх визначених законом процедур.

Зрозуміло, що важко казати про легальну зайнятість у нашій країні, коли вагома частина населення не працевлаштована офіційно чи офіційно, але частину заробітної плати роботодавці видають не сплачуючи податки.

Щоб поїхати на роботу за межі держави потрібні наступні документи:

  1. діючий закордонний паспорт;
  2. запрошення на роботу (дозвіл);
  3. робоча віза класу D (діє 6 місяців);
  4. за потребою дипломи, сертифікати для підтвердження кваліфікації.

Роз’яснити та отримати консультації з правових питань за адресою Овідіопольського бюро правової допомоги: смт.Овідіополь, вул.Т.Шевченка 169 (будинок Овідіопольської районної державної адміністрації) чи за телефоном (04851)3-11-11.

Джерело: Перший одеський місцевий центр з надання БВПД

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

3 thoughts on “ВІДБУВСЯ СЕМІНАР «ЗАПОБІГАННЯ НЕЛЕГАЛЬНОЇ ТРУДОВОЇ МІГРАЦІЇ»

  1. Нужно валить отсюда и чем раньше тем лучше, никакого порядке здесь нет и не будет НИКОГДА!!! Никогда Украина не будет процветающей страной в которой действует законодательство!

  2. Варшанидзе Мурад-ворюга,як і його молодший брат.
    Їх батько аферист та насильник.

    1. Карма, зачем Варшанидзе тебя изнасиловал?

Comments are closed.