В ОДЕСІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ПРАВНИЧУ ВІКІПЕДІЮ – WIKILEGALAID

Кількість переглядів 341

13 грудня 2018 року, представники системи безоплатної правової допомоги Одеської області представили громадянам та ЗМІ інформаційний ресурс WikiLegalAid – довідково-інформаційну платформу правових консультацій за аналогом Wikipedia.

В базі правових консультацій міститься більше 1400 консультацій на найактуальніші правові питання, з якими звертаються клієнти до системи БПД. Окрім правової інформації в них міститься судова практика та зразки правових документів.

Спочатку цей ресурс існував як «внутрішній», виключно для працівників системи БПД. За два роки було накопичено багато інформації, яка використовувалась під час консультування клієнтів. Відтепер кожен має безкоштовний доступ до всієї інформації, що міститься в базі, та зможе не виходячи з дому отримати якісну правову інформацію“, – зазначила директор Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області Світлана Клішина.

Інформація постійно оновлюється з урахуванням змін законодавства та судової практики. WikiLegalAid можуть користуватись як юристи-практики, студенти-правники, правозахисники, так і пересічні громадяни. Консультації підготовлені так, щоб бути зрозумілими не лише фахівцям, а й людям без юридичної освіти.

Начальниця Доброславського бюро правової допомоги Олена Осадча продемонструвала, яким чином можна скористатися базою правових консультацій.

Для цього достатньо ввести в пошукову строку на головній сторінці «WikiLegalAid» ключове слово або частину слова (корінь слова) і поставити знак «*», що звузить пошук.

Пошук видає перелік консультацій, які містяться в базі.

Здійснення пошуку також можливе через структуру категорій «WikiLegalAid» за галузями права. Скориставшись таким шляхом пошуку можна побачити всі галузі права, за якими містяться правові консультації в базі.

Регіональний центр з надання БВПД в Одеській області

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0