КОЗАКУ НАЙПЕРШЕ ВОЛЯ – КОЗАКУ НАЙПЕРШЕ – ЧЕСТЬ

Кількість переглядів 930

14 жовтня, у день свята Покрови Пресвятої Богородиці, яку вважають заступницею і покровителькою українського народу, відзначається українське національне свято – День українського козацтва, а з 2014 року – День захисника України.

15 жовтня в районній дитячій бібліотеці відбулося свято «Козаку найперше воля – козаку найперше – честь» до Дня захисника України та козацької слави, куди були запрошені учні 6-а класу НВК №1 (класний керівник Кричківська С.Б.).

В.о. завідуючої бібліотеки Зубенко Л.М. познайомила читачів з книжковою виставкою – інсталяцією «Українське військо від витоків до сьогодення». Вона зробила огляд літератури: О.Апанович «Козацька енциклопедія», «Українське козацтво», Б.Сушинський «Козацькі вожді України», Б.Сушинський «Всесвітня козацька енциклопедія».

Бібліотекар Долженко Ж.В. показала слайди, за допомогою яких читачі Овідіопольської районної дитячої бібліотеки поринули в захоплюючий світ козацької слави, вшанували хвилиною мовчання героїв які віддали своє життя за нас, за волю нашої України.

Діти розповіли про історію свята Покрови Пресвятої Богородиці, про звичаї та традиції святкування, познайомили з прикметами та прислів’ями.

А потім, як справжні нащадки козаків, позмагалися у силі, винахідливості та кмітливості, взявши участь у змаганнях, які запропонувала їм бібліотекар Руссу Л.В.

Перший конкурс був інтелектуальним, діти змагались у знаннях козацької історії.

Друге змагання командне, мало назву «Найсильніший». Козачата показали дуже хороший результат армрестлінгу.

А який козак без коня? Коні є, але без хвоста! Тому у третьому змаганні треба було приліпити хвоста з зав’язаними очима намальованим коням.

Наступне завдання було для спритних . Хто швидше відбере квасолю від кукурудзи.

Яка команда найспритніша показав конкурс «Наноси води для кулішу ложкою». А найспритнішого козака та козачку виявили за допомогою змагання «дістань цукерку».

І в кінці змагань, як завжди, фото на пам’ять майже в родинному колі.

Бібліотекар РДБ Долженко Ж.В.

Happy
Happy
2
Sad
Sad
0
Excited
Excited
1
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0