ПО СИТУАЦІЇ В СМТ ЗАТОКА

Кількість переглядів 662

В’ячеслав Бокій з підозрюваного перетворився на потерпілого. З цього приводу висловились Адвокатського об’єднання «Barristers» та адвокат Олександр Погорілий.

Адвокатського об’єднання «Barristers» виклала заяву по ситуації в смт Затока та ситуації навколо затримання адвоката Олександра Погорілого:

Шановні колеги!
Адвокатське об’єднання «Barristers» висловлює підтримку своєму колезі, адвокату Олександру Погорілому та поширює відео протиправних дій співробітників Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України, вчинених щодо адвоката Олександра Погорілого 22 листопада 2019 року.
Ми висловлюємо стурбованість та занепокоєння діями співробітників правоохоронних органів, які діють з порушенням громадянських та професійних прав, що в свою чергу викликає сумнів в неупередженості дій правоохоронців, особливо зважаючи на порушення ГСУ СБУ правил предметної підслідності (розслідування кримінальних правопорушень за ст. 189 КК України відповідно до правил ст. 216 КПК України не відноситься до підслідності органів досудового розслідування СБУ).
Слідчий і прокурор перед початком проведення процесуальних дій не надали учасникам свої повноваження у конкретному кримінальному провадженні, зокрема не пред’явили витяг ЄРДР, а також постанови про створення слідчої групи і групи прокурорів, доручення на здійснення досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні, доручення на вручення повідомлення про підозру будь-кому тощо.
Як вбачається із відео, правоохоронці зухвало намагалися незаконно проникнути в житло, не маючи для цього жодних підстав, зокрема, без ухвали слідчого судді та за відсутності невідкладних випадків, передбачених ст. 233 КПК України.
Також відео демонструє замах працівників СБУ на незаконне застосування зброї, незаконне затримання адвоката Погорілого О.Ю. та іншої особи, незаконне проникнення у інше володіння особи (автомобіль) без належних правових підстав, втручання у діяльність та незаконне затримання адвоката Грицак К.В., порушення права на захист Погорілого О.Ю.
Вказаними вище діями представники правоохоронних органів порушили вимоги низки норм кримінального процесуального законодавства України, зокрема: ст. 13, ст. 20, ст. 208, ст. 216, ч. 1 ст. 233, ст. 276, ст. 278, ст. 481 КПК України. У вказаних діях працівників Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України містяться ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, ст. 15, ч. 2 ст. 162, ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 374, ч. 2 ст. 397 КК України.
Задля унеможливлення подібних ситуацій вважаємо, що потрібен максимальний публічний розголос!
Просимо підтримати адвоката Олександра Погорілого та захистити громадянські та професійні права громадян!

Сам Олександр Погорілий виклав своє відео звернення до Президента України Володимира Зеленського в якому зазначив:

“ЗУПИНІТЬ ПРАВОВОЇ СВАВІЛЛЯ!
Звернення адвоката Олександра Погорілого до Президента України Володимир
f Зеленському про незаконні дії правоохоронних органів по відношенню до представника європейського інвестора і масового розкрадання пляжної землі в Затоці”.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0

3 thoughts on “ПО СИТУАЦІЇ В СМТ ЗАТОКА

  1. Бокий терроризировал Затоку ещё будучи сотрудником местного отделения милиции. Вся Затока знает кто реальный преступник, но воз и ныне.

  2. Відео про затримання це нарізка !!!
    Де повне відео ???

Comments are closed.