ПОЗОВ ІНСПЕКТОРА НИЖНЬОДНІСТРОВСЬКОГО НАЦПАРКУ ДО РЕДАКЦІЇ РОЗГЛЯНУТИЙ СУДОМ ПЕРШОЇ ІНСТАНЦІЇ

Кількість переглядів 1121

10 жовтня 2023 року в Іллічівському міському суді Одеської області пройшло засідання по справі за позовом діючого, на момент репортажу інспектора, Нижньодністровського Національного парку Кудлай Олега Петровича та колишнього, на момент репортажу, інспектора Нижньодністровського Національного парку Суровкова Олександра Павловича до журналіста Варшанідзе Романа Автанділовича про захист честі, гідності та ділової репутації.

Юридичну підтримку мені здійснював адвокат ГО «Платформа прав людини» Євген Воробйов.

На засіданні були досліджені письмові докази та відео запис репортажу від 18.05.2022 року. Сторони висловили свої доводи по справі та прийняли участь у судових дебатах (дивиться подробиці у відео).

ПОДРОБИЦІ СПРАВИ:

Це ОЛЕГ КУДЛАЙ, який на момент нашого репортажу діючий працівник Нижньодністровського національного природного парку. В обов’язки Олега входить охорона природно-заповідного фонду Нацпарку.

А це 174 рака, 1 товстолобик та 40 коропів, які були виявлені у нього в автомобілі 18 травня 2022 року в період нересту.

А це ОЛЕКСАНДР СУРОВКОВ на момент нашого репортажу колишній працівник Нижньодністровського Національного природного парку. По якої причині у Олександра при собі було виявлене прострочене посвідчення інспектора Нацпарку і навіщо він ним користувався, поки не відомо. Керівництво Нижньодністровського Національного природного парку з цього приводу не провело навіть службового розслідування, хоча було повідомлено нами відповідною заявою ще у жовтні 2022 року.

Саме тому, що поліціанти в автомобілі HYUNDAI H200 д/з ВН9195АТ на якому пересувались Олег Кудлай та Олександр Суровков виявили в період нересту 174 рака, 1 товстолобик та 40 коропів – Олег та Олександр стали героями нашого репортажу:

Цей репортаж дуже сподобався нашим читачам, але чомусь образив інспектора Олега Кудлая, який за своїми службовими обов’язками повинен охороняти природно-заповідний фонд Нижньодністровського національного природного парку, але по факту все було навпаки.

Олександр Суровков також був дуже незадоволений репортажем та дуже образився, що наша редакція опублікувало його прострочене службове посвідчення, яке він повинен був здавати при звільнені, але чомусь не здав.

Своє незадоволення Олег та Олександр виразили у формі позовної заяви до суду в якій поскаржились, що репортаж про їх затримання поліціантами з забороненим уловом під час нересту завдав їм моральних страждань та вплинув на їх ділову репутацію.

Позов поданий 13 вересня 2022 року. Справа спочатку розглядалась Овідіопольським районним судом Одеської області. Але, після обрання мене присяжним, передана на розгляд до Іллічівського міського суду Одеської області. Єдиний номер справи у реєстрі № 509/3593/22.

За результатами розгляду суд прийняв рішення яким повністю відмовив у задоволені позову.

Щиро дякую ГО «Платформа прав людини» за представлену юридичну допомогу. Адвокат Євген Воробйов дуже професійно вів справу та складав процесуальні документи.

У Кудлай О. П. та Суровкова О. П. є 30 днів для подання апеляційної скарги. Чи будуть вони її подавати? Побачимо.

Ще матеріали по темі:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
1
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

2 thoughts on “ПОЗОВ ІНСПЕКТОРА НИЖНЬОДНІСТРОВСЬКОГО НАЦПАРКУ ДО РЕДАКЦІЇ РОЗГЛЯНУТИЙ СУДОМ ПЕРШОЇ ІНСТАНЦІЇ

  1. А вони самі понесли хоча б якусь відповідальність за браконьєрство??? Чи їхня вина не була доказана???

  2. Роман спасибо Вам и сотрудникам полиции за вашу ваботу, рыбохрана это первые браконьеры.

Comments are closed.