АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ВІДМІНИВ ДОМАШНІЙ АРЕШТ ДЕПУТАТУ БУГАЙЧУКУ

Кількість переглядів 464

11 червня 2018 року Апеляційним судом Одеської області була розглянута скарга прокуратури, щодо запобіжного заходу в рамках кримінального провадження №12018160280000129 до помічника Народного депутата Верховної ради України, члена обласного бюро ВО «Батьківщина», депутата Чорноморської міської ради Василя Бугайчука.

Нагадаємо, що 04 червня Великомихайливським районним судом Одеської області прийнято рішення про застосування до Василя Бугайчука запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з 20 години вечора до 8-ї години ранку на два місяця.

При розгляді апеляційної скарги судова колегія звернулась до прокурора з проханням пояснити на яку норму закону спиралася прокуратура висуваючи свою вимогу дати два місяці арешту в рамках цього кримінального провадження?

Я не був присутнім на засіданні, але свідки цієї події мені повідомили, що відповідь прокурора викликала посмішку у судів.

В результаті судом обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, а абсолютно незаконний домашній арешт скасовано.

Політична доцільність перевищує юридичне обґрунтування. Прокуратура продовжує виконувати заказ влади, а не виконувати закон.

Я впевнений, що і звинувачення по цієї справі не буде скеровано до суду – в діях Василя Бугайчука, на мою думку, відсутній склад злочину. В статі «ПРО «ПАЛЬЧИК», ИЛИ ОСОБЫЙ ИНТЕРЕС НАШЕЙ «НОВОЙ» ПОЛИЦИИ К ЛИЧНОСТИ ДЕПУТАТА БУГАЙЧУКА» я вже писав, що дії Василя максимум тягнуть на ст.185 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та й то з поправкою на те, що він є депутатом і просто зобов’язаний бути представником народу, навіть у таких, що дратують владу ситуаціях.

Особисто я, як свідок тих подій, чекаю постанову про закриття цього ганебного провадження.

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0