“НЕОБХІДНІ АКТИВІЗАЦІЯ І ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ БОРОТЬБИ З ХВОРОБАМИ, ЯКІ ЗАВДАЮТЬ ЗНАЧНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ЗБИТКІВ БІЗНЕСУ”, – СУПІХАНОВ

Кількість переглядів 1024

Держпродспоживслужба потребує керівника, який: а) відновить керованість служби і заспокоїть колектив; б) наведе порядок в роботі і проведе кадровий аудит; в) задасть правильний вектор розвитку і буде контролювати процес. Про це в інтерв’ю виданню «Латифундист» розповів Геннадій Супіханов.

Що стосується першочергових завдань для Держпродспоживслужби – їх чотири.

Перше – безпека продуктів харчування та боротьба з фальсифікатом, щоб забезпечити здоров’я і благополуччя наших споживачів. Незважаючи на це, треба завершити передачу функцій Санітарно-епідеміологічної служби (СЕС) від МОЗ до Держпродспоживслужби, прийняти закон про “Санепідемблагополуччя населення” в новій редакції та розробити підзаконні акти до нього. Це важливо зробити оперативно, тому що сьогодні повністю відсутні санітарні норми і правила, що регулюють діяльність Санепідемслужби.

Друге – закріплення і поширення позицій вітчизняного бізнесу на зовнішніх ринках. У цьому контексті необхідні активізація і підвищення ефективності боротьби з хворобами, які завдають значних економічних збитків бізнесу і державі (АЧС, пташиний грип та ін., а також останній виклик – коронавірус).

Третє – адаптація українського законодавства до європейського, а також оновлення ряду законів про ветеринарну медицину, про карантин рослин.

Четверте – захист прав споживачів: крім безпосередньої боротьби з фальсифікатом необхідно піклуватися і про підвищення культури споживання населення, максимальне спрощення та діджіталізація процесів обробки звернень споживачів і розширення сфер контролю Держпродспоживслужби. Необхідно ініціювати забезпечення належного технічного оснащення та створення серйозної мережі лабораторій і експертних центрів, які повинні бути в кожному районі.

Передає видання Фактор

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0