НАРДЕП ОСУХОВСЬКИЙ ВИМАГАЄ ЗВІЛЬНЕННЯ ПОСПЄЛОВА А.С. з ОДЕСЬКОГО ВМІ

Кількість переглядів 380

Публікуємо депутатське звернення народного депутата України Олега Осуховського на ім’я найвищих відповідних осіб Держави, щодо призначення громадянина Поспєлова А.С. викладачем Одеського Військово-Морського Інституту.

ДАЛІ ПО ТЕКСТУ:

„…ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

(у порядку ст.16 ЗУ «Про статус народного депутата України»)
щодо призначення на Кафедру Військово-морського інституту
в м.Одеса громадянина Поспєлова А.С.
Шановні Володимире Борисовичу,
Степану Тимофійовичу, Василю Сергійовичу,
Анатолію Васильовичу та Петро Дмитровичу!

До мене як народного депутата України та Голови підкомітету з питань правового забезпечення та контролю спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції звернулися представники Одеського обласного осередку громадської організації «Всеукраїнська люстрація» щодо інформації про скандальне призначення у Вищому навчальному закладі – Інституті Військово-Морських Сил Національного університету “Одеська морська академія” (далі – Інститут) на Кафедру тактики та загальних військових наук громадянина України Поспєлова Андрія Сергійовича з відкрито проросійськими поглядами та явною пропагандую ідей «русского міра».

Так, стало відомо, що Поспєлов А.С., особливо у 2014 році, відомий своєю активною антиукраїнською діяльністю, невизнанням українського Національно-визвольного Руху, визнанням міста Одеси і півдня України частиною «новоросії».
Зокрема відомо, що Поспєлов А.С. є співавтором підручника «Одесса – мой город родной» (електронна версія вийшла у 2012 році, друкована версія вийшла в друк – жовтень 2014 року). Загалом, посібник написано у явно проросійських, імперських поглядах, а саме:

  • «Центральна Рада України – була нелегітимним органом влади»;
  • розповідається про потужний болгарський та грецький національно-визвольні рухи, їх зв’язок з Одесою, але фактично нічого не згадується про український національно-визвольний рух, який був надзвичайно дієвішим та активнішим;
  • наголошується, що в “Одєссє – одєсскій язик”, а саму Одесу – називають “століцей новоросіі”;
  • маніпулювання думкою читача, що українців в Одесі майже не було, і очевидно, на їх думку, вони були чи не найменьшою національною меншиною в місті;
  • постійне посилання на безліч радянських джерел інформації, заангажованість і брехливість яких загальновідома, а також цитування Владіміра Лєніна;
  • описується про те, що “украінскіх дєнєг” на той час в Одесі ніхто не хотів брати, а захищати Українську Народну Республіку в протистоянні з «савєцкімі рабочімі – адєсітамі…» не було кому. Україну ніхто не підтримував, лише 200 гайдамаків, а «в красних – 30 000 рабочіх».

Друк та видання такого посібника викликало обурення у великої кількості патріотичної громадськості міста Одеса, батьків дітей та викладачів.

Після розголосу у ЗМІ Наказом МОН України від 08.11.2016 року №1/11-14324 цей підручник було позбавлено грифу МОН як такий, що не відповідає історичним фактам. Також зазначу, що на захист посібника і особисто Поспєлова А.С. виступили з публічними заявами російські ЗМІ та антиукраїнські громадські організації. Відомо, що товариші та друзі Поспєлова А.С. – є явними українофобами, особливо «кремлівський терорист» Васільєв А., який очолює українофобський ресурс «Украина.ру» та знаходиться у розшуку СБУ за події 2 травня 2014 року в м.Одесі, Віталій Діденко проросійський бойовик, якого обміняли на українських полонених у 2016 році (Как «общественные активисты» и Минобразования борются с исторической памятью Одессы»), та людина – учасник «одеського антимайдану» – Олег Губарь.

Зауважу, що Поспєлов А.С. піддає сумніву існування української нації та її державних символів. Неодноразово публічно зневажливо ставився до Державного Гімну та активно підтримує його заміну на проросійський варіант. Частина тексту запропонованого гімну:

…Мы гордо поднимем сраженья знамена,
Мы снова построим для нас общий дом,
Где все будут братья, и белый, и смуглый,
И Сталин нам с неба помашет копьем…

Нынешний украинский гимн чрезвычайно пассивный, он ни к чему не призывает, а гимн советской Украины возвеличивал страну,“ – цитата політолога Поспєлова А.С. у статті «Как вы лодку назовете… Одесситы одобрили идею замены украинского гимна» інтернет-видання ТАЙМЕР.

Наприкінці 2018 року у московському видавництві «Ексмо» друком вийшла книга з назвою «Российский военно-морской флот» за авторством Поспєлова А.С. у якій автор повторює ідеологічну російську імперську модель щодо історії: давньоукраїнська держава «Київська Русь» свідомо описується як «Дрєвняя Русь», а давні кораблі київських князів – російським флотом.

Сьогодні такий антиукраїнський світогляд викладача Кафедри Інституту ВМС України виглядає як знущання над українськими військовими моряками, які перебувають у російському полоні і є неприпустимим та злочинним по відношенню до Української Держави та її воїнів.

Хочу наголосити на тому, що представники Одеського обласного осередку ГО «Всеукраїнська Люстрація» зверталися до керівництва Інституту, та особисто телефоном, до заступника начальника Інституту капітана першого рангу Веретельникова О.А., щодо неприпустимості призначення Поспєлова А.С. на посаду викладача. Але у очільників Інституту та військових офіцерів Вченої Ради закладу, які у 2014 році передислокувалися з тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим, своя, дуже дивна, точка зору щодо призначення і діяльності Поспєлова А.С. Замість офіційної відповіді на звернення активісти отримали публічні погрози та тиск від деяких викладачів Інституту ВМС. Також такі погрози отримали відомі в Одесі волонтери ВМС України Олена та Олександр Сиваки, яких так само обурило це ганебне призначення. Дані дії службовців та працівників Інституту мають ознаки кримінального злочину та підпадають під відповідні статті КК України.

На п’ятому році російсько-української війни, коли ми отримали анексію Автономної Республіки Крим та захоплення частини територій Луганської і Донецької областей, постійну військову агресію, тисячі загиблих українських воїнів, призначання на посаду у військовий Інститут людини з явно відкритими антиукраїнськими, російськими поглядами – є не тільки неприпустимим, а й злочином проти Української державності, та має бути кваліфіковано відповідними статтями адміністративного, кримінального та іншого кодексів України.

Враховуючи вищезазначене та керуючись ст. 40 Конституції України, ЗУ «Про статус народного депутата», ЗУ «Про звернення громадян», антикорупційним законодавством

ПРОШУ:

  1. Надати доручення про призначення проведення об’єктивної перевірки та службового розслідування із залученням представників Одеського обласного осередку громадської організації «Всеукраїнська люстрація» про призначення громадянина Поспєлова А.С. на відповідну посаду Інституту. Надати усі відповідним чином завірені копії відповідно до яких відбулося це призначення.
  2. В межах своєї компетенції, та у разі підтвердження усіх викладених фактів в причетності до антиукраїнської діяльності громадянина Поспєлова А.С., вжити вичерпних заходів щодо припинення такої діяльності.
  3. В межах своїх повноважень притягнути до відповідальності усіх посадових та службових осіб, які причетні до призначення на Кафедру Інституту Поспєлова А.С.
  4. На час проведення перевірки Поспєлова А.С. відсторонити від виконання своїх посадових та службових обов’язків.
  5. Виконання цього звернення взяти на особистий контроль.“

Ще матеріали по темі:

  1. ВІЙСЬКОВИМ МОРЯКАМ – ВАТНОГО ПРОФЕСОРА, або ЧЕРГОВА ДИВЕРСІЯ В ОДЕСІ
  2. ЗВЕРНЕННЯ ГО «ЛЮСТРАЦІЯ ОДЕСА» ДО ВІЙСЬКОВОГО КЕРІВНИЦТВА ЩОДО ПОСПЄЛОВА А.С.

ГО Всеукраїнська люстрація. Одеса

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0