СПРАВА 122 КГ КОКАЇНУ: ЧОМУ СУДЯТЬ НЕПРИЧЕТНИХ? ТА ЗА СКІЛЬКИ ВІДПУСТИЛИ РЕАЛЬНОГО НАРКОДИЛЕРА?

Кількість переглядів 3314

З липня по грудень 2022 року журналісти «Альтернатива.орг» в Суворовському районному суді міста Одеси не пропустили жодного судового засідання по справі № 523/5727/21 за звинуваченням групи осіб у контрабанді 122 кг кокаїну в Україну.

Уважно прослухавши та подивившись всі докази, які слідчий СБУ в Одеській області Губський О. В. та прокурор Одеської обласної прокуратури Піщевят І. І. зібрали під час досудового розслідування, відповідально заявляємо – причетність обвинувачених не підтверджується жодним доказом.

  • В показах жодного свідка, які ми прослухали у залі судового засідання, не було жодного слова, яке можна використати для обвинувачення громадян Ізраїлю Ривкіна Дениса, Рубінова Едварда, Балата Мохамеда, Газмаві (Балата) Салама у контрабанді 122 кг кокаїну в Україну!
  • Жодний речовий доказ, які був вивчений в залі судового засідання, жодним чином не підтвердив участь громадян Ізраїлю Ривкіна Дениса, Рубінова Едварда, Балата Мохамеда, Газмаві (Балата) Салама у контрабанді 122 кг кокаїну в Україну!
  • Жодний документ, якій був представлений стороною обвинувачення під час судового розгляду, не свідчить про вину громадян Ізраїлю Ривкіна Дениса, Рубінова Едварда, Балата Мохамеда, Газмаві (Балата) Салама в контрабанді 122 кг кокаїну в Україну!

Дійсно, обвинувачених там не було, а представлені прокурором докази, свідчать про причетність до контрабанди 122 кг кокаїну в Україну геть інших осіб, яким ані підозри, ані обвинувального акту не пред’явлено.

Так, чотири із дев’яти представлених томів кримінальної справи зібрані відносно:

  • громадянина Ізраїлю Мулаєва Михайло;
  • громадянина України Даточного Михайла Леонідовича.

За версією слідства саме вказані громадянизабезпечили переміщення кокаїну через кордон України. Однак, коли прокуратура передала справу до суду, то:

  • Мулаєв Михайло став «невстановленою особою»,
  • Даточний Михайло Леонідович – свідком.

Навіть оперативні співробітники, які вели негласні слідчо-розшукові дії по цієї справі, прямо вказували на прямі дії громадянина Ізраїлю Мулаєва Михайло та громадянина Україна Михаїла Даточного, які були направлені саме на контрабанду вантажу в якому й було виявлено 122 кг кокаїну у серпні 2020 року.

Усі матеріали, на підставі яких надавались дозволи на проведення негласних слідчих розшукових дій містили наступне формулювання:

«Мулаєв Михайло зустрівся зі своїм знайомим Даточним Михайлом Леонідовичем, розповів йому про свій злочинний задум, направлений на контрабанду «кокаїну» в особливо великих розмірах, попросив його знайти митного брокера для оформлення вантажу»,
«Даточний М.Л., на прохання громадянина Мулаєва Михайла, не озвучуючи свій злочинний умисел, направлений на контрабанду «кокаїну», знайшов особу, яка б допомогла в оформленні контейнера
».

Оперативники слідкували за кожним кроком громадянина Ізраїлю Мулаєва Михайла та громадянина України Даточного Михайла Леонідовича, записували їх розмови, фотографували та знімали на відео як Мулаєв Михайло займався переміщенням контейнеру через кордон України.

Однак, в результаті – Мулаєву Михайлу надають можливість безперешкодно покинути територію України, не пред’являють навіть заочної підозри, а всі його дії намагаються «пришити» іншим людям.

Постають питання:

  1. Чому передаючи справу до суду прокуратора проігнорувала зібрані докази причетності громадянина Ізраїлю Мулаєва Михайла та громадянина України Даточного Михайла Леонідовича до контрабанди кокаїну у 2020 році?
  2. Чому Мулаєва Михайла сторона обвинувачення визначила «невстановленою особою» а Михаїла Даточного – свідком?!
  3. Чому в результаті судять інших громадян Ізраїлю Ривкіна Дениса, Рубінова Едварда, Балата Мохамеда, Газмаві (Балата) Салама, доказів причетності яких просто немає?

Пригадаємо, що ми вже раніше звертали увагу, що спершу правоохоронці проникли до приміщення без дозволу на обшук, понятих та відео фіксації, провели там не менш ніж 3-х годин та лише після цього виявили партію кокаїну вагою 122 кг та затримали громадян Ізраїлю Ривкіна Дениса, Рубінова Едварда, Балата Мохамеда, Газмаві (Балата) Салама – яких після цього та по сьогоднішній день тримають під вартою та звинувачують в контрабанді цього кокаїну.

Під час судового розгляду було встановлено, як в наступному штучно створювались докази причетності саме цих осіб, як слідчий намагався легалізувати абсолютно незаконний обшук.

Ми вже задавались питанням що змусило слідчого суддю Приморського районного суду міста Одеси Деруса А. В. переписувати раніше прийняте рішення про відмову у легалізації?!

І у підсумку, логічні запитання:

  • ЧОМУ, ЗА ЩО, чи ЗА СКІЛЬКИ слідчий Губский О. В. та прокурор Піщевят І. І. відпустили наркодилера громадянина Ізраїлю Мулаєва Михайло, а громадянина Україна Михаїла Даточного залишили свідком?
  • НАВІЩО знадобилось фабрикувати докази причетності до контрабанди 122 кг кокаїну інших осіб?

Слово за судом. Дуже сподіваємось, що верховенство права переважить!

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Ще матеріали по темі:

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0

9 thoughts on “СПРАВА 122 КГ КОКАЇНУ: ЧОМУ СУДЯТЬ НЕПРИЧЕТНИХ? ТА ЗА СКІЛЬКИ ВІДПУСТИЛИ РЕАЛЬНОГО НАРКОДИЛЕРА?

  1. Альфа и Контора забежали к замгубернатору Одесской области Олегу Муратову.
    Говорят, крепили жестко.
    Интересно, а правоохранители забежали на новый адрес Муратова? Потому, что он по месту регистрации не проживает.
    Олег Михайлович прямо перед Новым годом переехал на Генуэзскую в ARK SPA. Очень уж стремился к комфорту. Ведь в этом скоромном доме, где живет половина горсовета, включая Труханова, никогда не выключают свет. Вот только слишком часто обыска там бывают🤷‍♀️.

    1. Ірочко, невже Вам не цікава історія про 122 кілограми пшеничного борошна?

      1. Очень интересна…
        Но я не могу не сообщить о команде одесского вора Труханова

  2. Угадайте где провел ночь Олежка Муратов?
    Очень он хотел 30к за свои услуги. А получил незабываемую ночь в ИВС

  3. Війна закінчиться і ви держслужбовці будете тікати як щурі з країни! Бо чикатиме на вас суд людський???

  4. Також суд буде в Овідіопольськой ОТГ над корумпованими держслужбовцями ЦНАПУ МАРУЩАК Юлія та КРАЄЦЬКА Наталія та їх покровителем голови Овідіопольськой голови в країні війна а вони нелюді

  5. А теперь еще немного размышлений и вопросов по задержанию Муратова
    🤷‍♀️За Муратовым бежали и ГБР, и НАБУ, и, как оказалось, Контора. До отработки Одесским СБУ у него и Зинченко проводили обыска ГБР. НАБУ тоже имеет материалы. Претендентов на роль «сакральной жертвуют» (козлом отпущения) было несколько – выбрали Муратова
    🤷‍♀️Муратов уже несколько раз ездил в Офис объясняться. Злые язычки говорят, что вопрос слива Олега Михайловича согласован сверху
    🤷‍♀️А что же Диденко и Марченко? Ну во-первых почему молчат? А во-вторых риторический вопрос: а те 27 тысяч долларов, что были при Муратове, это уже его доляха? Или не успел донести😼

    1. А що ? , Варшик і тобі теж заважає корупційними ” дєлами прамишлять” ???

Comments are closed.