СПРАВА 122 КГ КОКАЇНУ: СУД ТА ПРОКУРАТУРА ПЕРЕЙШЛИ ДО ТОРТУР?

Кількість переглядів 2802

Розгляд у Суворовському районному суді міста Одеси обвинувачення чотирьох громадян Ізраїлю у контрабанди 122 кг кокаїну (справа № 523/5727/21) зупинилось на стадії судових дебатів та вже починають виникати підозри, що суд відтягує процес завершення промови адвоката Григорія Шепітко, адже її доводи настільки незаперечні, що «садити» доведеться прокурора та слідчого, а ні тих, хто вже третій рік перебуває у СІЗО.

Ось і 16 грудня 2022 року, в черговий раз, в залі судового засідання Суворовського районного суду міста Одеси, під час розгляду справи нам не вдалось послухати заключну частину промови адвоката Шепітко Г.І.

Україна крокує до Європи, але наші правоохоронці не можуть позбутись методів, які застосовували до підозрюваних ще зі сталінських часів. Під час судового засідання обвинувачені нагадали, як прокурор використовуючи підлість, створив штучне порушення обвинуваченими режиму.

Зі слів обвинувачених, прокурор Ігор Піщевят використовуючи службове своє становище, запросив їх на зустріч і під час зустрічі затримав їх. А вже наступного дня їх відсутність на черговому судовому засіданні використав, як порушення режиму, чудово розуміючи, де у цей час всі четверо знаходились.

Окрім, як підлість, таку поведінку прокурора назвати неможливо. Сталіна та НКВС не існує, а їх послідовники продовжують обіймати посади в правоохоронній системі.

Спостерігаючи за цим процесом, мені дуже хочеться послухати мотивацію суду – у чому винні та на підставі яких доказів всі четверо громадян Ізраїлю: Балалта Мохамед, Газмаві Балата Салата, Ривкін Денис Романович та Рубінов Едвард. Адже перебуваючи у залі суду під час розгляду обвинувального акту, жодного прямого доказу їх вини я не побачив.

Стає очевидним, що «пауза» судді Шкорупеєва Д. А. обумовлена саме тим, що ніяк не виходить назвати «чорне» «білим», ще й так, щоб у це повірили інші. Чи може ця пауза обумовлена тим, щоб обвинувачені самі визнали себе винними? Але це вже дуже схоже на тортури, яким чомусь підігрує суд.

Спостерігаємо й далі за процесом.

Роман Варшанідзе

АЛТЕРНАТИВА.ОРГ

Ще матеріали по темі:

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1

3 thoughts on “СПРАВА 122 КГ КОКАЇНУ: СУД ТА ПРОКУРАТУРА ПЕРЕЙШЛИ ДО ТОРТУР?

  1. Наймите себе человека, который знает правила украинского языка) Безграмотно написаный текст, статья ни о чем) как говорится, новость из них*я)

  2. Україна не є правовою державою, бо нема закону про притягнення до карної відповідальності за неправосудне рішення, а також у всіх цивілізованих країнах посада судді – є виборною, громада обирає суддів!!!а у нас за спадщиною передається, то ж не треба скиглити, холопи саме так мають жити, як в Московії і влада все для цього робить. Слава ЗСУ!!!!

Comments are closed.