ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЛАНДШАФТНОГО ЗАКАЗНИКА «Коло глея»

Кількість переглядів 2063

14 лютого 2024 року в Овідіопольській селищній раді представники департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації представили та обговорили перспективи створення ландшафтного заказника місцевого значення «Коло глея» у селі Калаглія.

Територія, що обрана для створення природоохоронної території є степовою ділянкою, частина з якої є прибережною захисною смугою Дністровського лиману.

Від Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОДА проєкт представляли:

  • Шатохіна Ірина Вадимівна директор Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОДА;
  • Шевченко Наталія Ігорівна начальник відділу оцінки впливу на довкілля, земельних ресурсів, біоресурсів та заповідної справи;
  • Бизова Марина Борисівна головний спеціаліст відділу оцінки впливу на довкілля, земельних ресурсів, біоресурсів та заповідної справи.

За повідомленням представників Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОДА, переваги від створення ландшафтного заказника місцевого значення «Коло глея» наступні:

  1. Зростання туристичного потенціалу країни.
  2. Взаємодія державних та приватних структур.
  3. Доступність туристичних послуг для всього населення, незалежно від віку, статті, доходу та ін.
  4. Підвищення екологічної свідомості населення через еколого-просвітницьку діяльність.
  5. Сприяння розвитку сфери послуг в регіонах.
  6. Розробка нових туристичних маршрутів.
  7. Виробництво та поширення місцевої продукції.
  8. Поновлення етнічних традицій.
  9. Сприяння розвитку малого та середнього бізнесу в сільській та приміській місцевості та створення нових робочих місць.
  10. Організація зайнятості місцевого населення регіонів та розвитку екотуризму.
  11. Забезпечення раціонального використання природно-рекреаційних та культурно-історичних ресурсів.

На території пропонованого заказника присутні природні оселища, що підлягають охороні відповідно до Резолюції 4 Бернської конвенції, які Україна зобов’язалася охороняти ратифікувавши Бернську конвенцію, а саме Понтично-сарматські листопадні чагарникові зарості.

Серед тварин, за попередніми дослідженнями, виявлено 3 охоронювані види, а саме : черепаха болотяна (Emys orbicularis Linnaeus, 1758), що знаходиться під охороною Резолюції 6 Бернської конвенції; птах, що під охороною Червоної книги України та Бернської конвенції – сиворакша, сліпак білозубий, що охороняється Червоною книгою України.

Також, представники Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОДА повідомили, що рекреаційна діяльність на території заказника сприятиме залученню інвестицій в економічний розвиток регіону, та здійснюватиметься шляхом створення сприятливих умов для відпочинку відвідувачів, розвиваючи наступні форми екологічного туризму:

  • екскурсії екологічними стежками;
  • екологічні табори для школярів;
  • любительске рибальство;
  • піший спортивно-оздоровчий екотуризм;
  • подорожі на велосипедах;
  • пізнавальні подорожі;
  • водний екотуризм (сплав на байдарках, рафтинг, прогулянки на човнах та ін.);
  • спостереження за птахами (birdwatching);
  • фотополювання;
  • фотозони та місця для відпочинку (глемпінги, плавучі будиночки, альтанки);
  • спостереження за тваринами;
  • краєзнавчі, зоологічні, ботанічні, археологічні подорожі;
  • наукові тури.

За підсумками презентації, нас переконують, що завдяки створенню ландшафтного заказника «Коло глея», можна досягти значних переваг в соціальній сфері територіальної громади, завдяки чому можуть змінитися погляди громадян на свій спосіб життя, збереження навколишнього середовища, тож, покращиться загальний рівень якості життя як місцевих так і сільських жителів.

Побачимо…

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

25 thoughts on “ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЛАНДШАФТНОГО ЗАКАЗНИКА «Коло глея»

  1. Гарна ідея, гарний напрямок розвитку громади! Лиш хотілося би вірити, що отримана в майбутньому економічна вигода громади буде спрямовуватись за призначенням, в інтересах громади.

  2. А так это столбы возле стрельбища поставили свет тянуть на коло Глею,инфа сотка,а андронаки закрыл нац парк сеткой и воротами что бы шакалы и лисы не лезли в кологлею
    Инфа сотка!все сходится

  3. С начала нужно закончить войну, потом разобраться с органами власти ( вернуть власть народу), а потом можно думать о туризме.
    Ставьте на паузу. (Не на часі!)

    1. 100%
      Поки хтось в окопах чи ще десь, вони про туризм думають
      Про дрони подумайте

    2. Абсолютно згоден !!!
      Який ще може бути туризм під час війни ?
      Ми вже якось будували дороги з 2019 го !
      Дороги будували замість дронів та ракет !
      На Донбасі побудували дороги для вузьких свинособак !
      То тепер для кого маємо будувати туристичний парк ?
      Туризм – замість дронів ???
      НІ !!!
      Зараз потрібні дрони ! Треба викурити ‘туристів’ з України !!!
      В коло глея треба з початку браконьєрство зупинити !
      У Мундиків своє розуміння ‘любительского рибальства’ !
      А для припинення ‘любительського’ браконьєрства
      Треба припинити хабарництво серед дільничих та суддів !

      1. Як тільки зміниться влада вони всі переодягнутися ,це така кров,така циганська натура

  4. Хто привів інвестора ?За майбутнє голосувало -за ! Значить вони в темі і в долі !!! Улюблене заняття , як в минулому , дерибанить землю ! Отож , Коло глея – це грабунок землі ! Громадських слухань ніхто не проводив .!А для чого , якщо в Києві комусь треба , а наші депутати швиденько зробили одобрямс ! Дивно, хоча чому дивуватись ? А народ безмолствує ?

  5. Це мабуть поле над лиманом від кирпичного заводу да першої вулиці в Калаглії комусь пригледилось

  6. Українська бидлота то така істота жирна,пузата,до корита тягне своє гімно яке породило,з великим аппетитом до всього,і всі чекають коли вона лопне

  7. 14 лютого у депутатській групі з’явилось повідомлення наступного змісту:
    Добрий день! Сьогодні о 15.00 в залі засідань селищної ради відбудеться консультація з громадськістю, за участю представників Департаменту екології , щодо створення ландшафтного заказника «Коло глея» у форматі круглого столу. Запрошуємо Вас прийняти участь.
    Ні на сайті селищної ради, ні у Телеграм-каналі такої об’яви я не виявив. На самому засіданні були присутні лише селищний голова, старости, секретар ради та працівники селищної ради.
    Стає запитання: де “консультація з громадськістю”? Якби я не отримав інформацію про засідання та не прийшов, ніхто б нічого взагалі не знав, окрім тексту з фото на сайті про проведений круглий стіл.

    Чхати вони хотіли на громадськість.

    1. Тож відкрию таємницю !
      Коли між Миколаївкою та Надлиманським з’явився парк-заповідник, то там були точнісінько такі ж самі ‘обговорення’ з ‘громадскістю’ !!!

  8. а потім обгородили парк сіткою на ворота замок і вхід тільки для обмежаних.

  9. Громадо це нова схема розкрадання земель винесена на обговорення Департаментом Екології під керівництвом Шатлхіной Ірини, де працює корупціонер, нелюдь, ганьдьба нашого району ПАРШЕНКО евгеній – заступник директора Департамента начальник управління охорони та раціонального використання природних ресурсів, тому Романе вас ніхто не запросив та він сам теж не був присутній хоча він то якраз та повинен був бути, який розкрадає Земли та на якого відкрито кримінальні справи,села Калаглія, та вводять в оману людей та своє керівництво, тому Роман дуже прошу тримати це питання на контролі та не дати цим шахраям з екології разом з нашою корумпованою головою громади Савельєвою, віджати у громади землю, ми зі свого боку будемо теж інформувати громаду!!!

  10. Як може таке чмо паршенко ходити по землі і намахувать КАЛГЛІЙЦІВ ? ЦЯ ЛЮДИНА ВЖЕ СКІЛЬКИ ПРИВЛАСНИЛА ЗЕМЛІ ,ЩО СТАНЕ РАБОВЛАСНИКОМ а Калаглійці рабами.Калаглія так тримати!

    1. Скупляє землі за дві копійки і чекає заможного дядька якиму продасть задороже

  11. люди виш повинні розуміти що як шо ромі запретять освічувати цю справу то він і не буде. пам’ятаєте історію про коровник в посадкі по дорогі на дальник там росіянин пів посадкі вирубав места було мало і як результат посадкі не має а росіянин і ферма є.

  12. Кажуть , шо Паршенко – це людина Чегодарь і Чумака ( депутата -фермира з Калаглеї ). Ось звідки ноги ростуть . Тому Чегодарь і її депутати голосували за це рішення .Адже чомусь Чегодарь не рвала на собі рубашку і не казала , що до цього причетна Савельєва ! Значить Рома буде мовчать бо він теж в темі !

    1. Чумак ніяк не може розрахуватися з людьми за оренду паїв,з нього такий господарь як з баби дівка

      1. То батько був господар та розумна людина але сину генетика Не передалася

  13. Та да, “розвиток малого бізнесу”. Роздеребанять між підставними ФОПами 1-2 групи єдиного. В бюджет буде з цих ФОПів капати від 3600 до 9000 грн. на РІК. І весь заробіток для місцевого бюджету. Тим черепахам і білозубкам і так дісталося, так ще й туристи їх доб’ють. Птах хоть відлетіти зможе… Не вірю, от чомусь зовсім не вірю в добрі наміри. Чомусь більше віриться в великий паркан і якийсь розважальний парк, який доб’є екосистему і перекриє доступ до лиману

    1. Це презентація для рабів, гарна картинка, зрозуміло що ніхто не буде нічого робити, буде “деребан” землі і закриття входу до водойми. Так само і на кручах козацького поля, роблять видиму картинку, потім обмежать доступ до лиману. Люди вмикайте розум.

  14. Много кто говорит что с марата месяца новый директор КП ВОДОПОСТАЧ
    Или дядек дальше мутит лаве?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.