ОВІДІОПОЛЬ: САВЕЛЬЄВА ДОВЕЛА ГРОМАДУ ДО КРАХУ?

Кількість переглядів 4352

Докерувались. В Овідіопольській громаді не вистачає грошей на виплату заробітної платні та на освітлення вулиць.

01 травня 2024 року ми побували в Овідіопольській селищній раді з метою підтвердити, або спростувати чутки про відсутність грошей у бюджеті на виплату заробітної платні працівникам бюджетної сфери.

Чутки підтвердились. Працівників бюджетної сфери перевели на неповний робочий тиждень з метою економії бюджету. Видатки починають перевищувати доходи.

Це повний крах методики Савельєвої Лідії Іванівни. Робота з наповнення бюджету не велась, скорочувати премії та надбавки відмовлялись. І ось настав той час, коли покривати свої витрати вже нема чим.

Яскраво відсутність грошей ми можемо побачити увечері, коли ідемо автошляхом Н-33 з Одеси. Коли в’їжджаємо у с. Барабой то ілюмінація повна, коли в’їжджаємо в Овідіополь таке враження, що ми провалились у прірву.

«Дякуємо», Лідія Іванівна за те, що «дослухались» до наших порад.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе, Мурад Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
2
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
6
Surprise
Surprise
1

90 thoughts on “ОВІДІОПОЛЬ: САВЕЛЬЄВА ДОВЕЛА ГРОМАДУ ДО КРАХУ?

  1. І в наступний раз зеов її виберуть. Всі бачуть її пихатість та зневагу до односельців, корупцію і непрофісійність. Ганьба за такого голову, обирали і обрали. Нажаль кондидатів пристойних не було, та навряд чи будуть.

      1. Оце кандидати !!!

        1 ідіот, брехун та тупий валянок
        який доречі втік з Овідіополі !
        Анекдот! Бакалов-Голова! 😃
        2 Давидович! Корупціонер
        3. Чегодар – пенсіонер
        4. Віталіна. А ви у Віталіна питали? Чи вона взагалі сама хоче ? Чи воно її потрібно ? Вона навіть на сесії не приходе!
        Доречі Булавченко хоче, щоб саме Віталіна стала головою…
        Але то вже зовсім інша справа ..
        Ф

    1. Привет вам из солнечного Дагенстана, случайно наткнулся на ваш чатик, не совсем понял кто такой этот ваш Савельев но то что он ворует деньги из казны и довел город до ручки это конечно плохо. Острый кинжал по нему плачет, у нас в горах с такими ворами разговор короткий клянусь седой бородой отца. Мира вам и крепких сил пережить воров во власти, в горах мы с ними по своему разбираемся. Всем удачи

  2. Напевно і в цілях економії закривають як би на помивку дит садки, один з яких рік як відкрився, на секундочку на 1.5міс. А ще дуже цікаво, дитячий садок “росток” дітей не приймають,за те працівники там працюють і отримують зарплату з напів порожньої казни громади, ось незрозуміло за що отримує зп наприклад кухар, який не готує їжу дітям, або завгосп, який не веде облік продуктів, бо нема продуктів. Дуже хотілось би щоб ви Роман, висвітлили цю ситуацію, будь ласка

    1. Спробую… Але ж Новікова дуже мало надає пояснень. Вона вміє виконувати тільки розпорядження. А сьогодні доводиться видавати розпорядження власноруч…

    2. Там кухари получают стабильно ЗП круглый год,Хотя могут работать небелю в год,И так все работники,Их же до предпринимателей не загонишь.Нигде нет такой ЛАФЫ.

  3. рома ти маніпулянт ти напевно все чудово розумієш ти знаєш звідки гроші на освітлення в дальницькій громаді і чому стоїть питання про приєднання дольника знову до нас.

  4. А, що зробила голова, для підприємців, що б ми до неї на допомогу ішли?! Вона і пальцем не ворушить!

    1. Як це що зробила ?
      Вона ж завжди казала…
      ”любі мої! Та-та-та-та-Та !, Та-та-та-та-Та !, Та-та-та-та-Та !, Та-та-та-та-Та !, Та-та-та-та-Та !, Та-та-та-та-Та !,
      Ось така казочка малятка ! Любі хлопчики й дівчатка!

    2. Романе,ви провокатор.Ви бажаете ,щоб підприємці купували зброю і захищалися ?Мерія потратить любу сумму грошей.Грошей багатоне буває.Запитайте краще ,хто з родичів меріі підприємець і скільки сплачує ддержаві.Жодного.А от із збільшенням штатів освіти,держслужбовців,їхніх ЗП то ми на перших місцях.

  5. Так я не понял,а премии депутатскому составу от куда брать будем?как жить то дальше я не знаю…

  6. Лишіть у спокою, ті дитсадки, аноніме, позвільняйте усіх, і буде те, що з клубом пту! Розвалити легше, чим зберегти!

    1. Для охорони і догляду за територією вистачить 5 людей а не стільки,скільки їх там насправді, це раз, друге,раз вже так то приймайте тоді дітей а росток, там,до речі є підвал, добре сидіти і ніфіга не робити,говорити про якусь корсисть. Багато хто віддав дітей в садок, вийшли на роботу, куди зараз дітей на 1.5 місяці прилаштувати, от і організували б в росток, так кому до цього діло є,правда?

    2. Вони не хотять працювати,бо мєрія розвела ледарів,В такому режимі вони 8 років,А лікарі наші в такому ж режимі з графіком з до 10годин,
      0.25% ставки,Кухробікнику в 4 р більше ніж лікарю,
      Не вийте і не розпускайте соплі,
      Нашим бабусям було важче в 43 і,Чоловіки на війні,Троє дітей,Без роботи і оплати,
      В після воєнні робота.але оплата облігаціями,За які не змогли ніколи нічого купити,Вижіили,І які міцні наші матері,
      Такого часу як зараз не було ніколи,
      Не має тільки .керівників порядних,,,

  7. До цього все і йшло. Коли нема керівника, то рано чи пізно усе розвалиться.

  8. Треба насамперед, починати з себе, а що зробив(ла), я. Корисного, доброго. І пам’ятати, що у вилитий бруд, можна вступити самому. Зараз такий час, що треба бути разом, як різочки у вінику, добро, милосердя завжди повертаються сторицею.

  9. Якщо громада доведена до краху то чого матеріальні допомоги продовжують виплачуватися? Наприклад:
    07.03.24 Войтова Олена Олегівна 50 000 грн.
    22.03.24 Войтова Олена Олегівна 6 000 грн.
    24.04.24 Войтова Олена Олегівна 6 000 грн.
    24.04.24 Поспішенко Ольга Вікторівна 50 000 грн.
    22.02.24 Ракоід Катерина Михайлівна 12 000 грн.
    22.03.24 Ракоід Катерина Михайлівна 6 000 грн.
    24.04.24 Ракоід Катерина Михайлівна 12 000 грн.
    І т.д. і т.п…… кожен місяць… по кілька разів….
    ХТО ЦІ ЛЮДИ????????

  10. Як раз таки, саме в цей час видно, хто є хто! І не потрібно «заливати» про різочки і віники. Ті, хто завжди себе не обділяв преміями, наче відчуваючи, що вони «відбувають» останній строк. Перед смертю не надихаєшься, як то кажуть…

  11. Мовчання дорога до рабства. Вівця стереже а барани очима кліпають. Доплати та премії то святе. Нерпрікосновєнноє.Браво громада

  12. коментар який здивований по прикладу “бакалов давидович чегодать віталіна ітд ітп” це ж ті яких ми обирали. ВІДКРИТА СКРИНЬКА ПАНДОРИ. тепер хто би не заняв би цю посаду буде вислуховувати лайно не стільки по роботи як про особисте та особисте своєї родини своїх дітей. про минуле дитинство. ох і цікаво буде. згоден з вами що савельева не дуже добре керує є помилки але ж відверто в такий тяжкий час УТРИМУВАТИ все що залишилося від району за рахунок громади це напевно важко і не відомо ще як би з цим впорались “бакалов давидович чегодать віталіна ітд ітп” а вони могли б бути на її місті ( або ще будуть)

  13. Рома ну чому ти рахуєш що ти умніший за людей з ассоциации. прочитай уважно за що подяка

    1. “За відстоювання інтересів місцевого самоврядування…” Інша частина, яку Кличко вписав у “подяку” не стосується АМУ, адже вони не Об’єднані Сили ЗСУ та вони не можуть висловлювати подяку від них.

          1. рома але цим ти її під йо..єш ти думаєш “твій” кандидат на голову чистіший рома я дуже в цьому сумніваюсь скажу більше якщо ми маємо на увазі одного і то гож кандидата то я впевнений що є в нього що “мити”

  14. українці жалкують коли загублять. а потім підуть і проголосують по приколу тому повторюсь “бакалов давидович чегодать віталіна ітд ітп” у таких людей є шанс бути вибраними по приколу. ДУМАЙТЕ.

  15. Який крах? Прид…ок ти грузинський (хочеться сказати щось зліше), але не хватає слів…Хто пам*ятає 60-ті роки того сторіччя, той може порівнювати той час з сьогодняшним, і дякуємо голові та депутатам за наше сьогодення. А кому лішби пиз діти, балотуйтеся на голову.ФЛАГ ВАМ В РУКИ!

  16. Романе не хвилюйтесь за вчителів ,Кожна дитина сплачує за групу продовженогодня дня 100 грн в день,Це 2000 ТИС в місяць,За урок 150 ГРН.(внекласне заняття) .Вчителі повинні ще оплатити технічкам ,І всі в шоколаді, При закритих дитсадках працівники всі отримують ЗП і виплати державі.
    Якщо ви думаєте.що підприємці будуть погашати розжирілі запити казнокрадів. то Ви помиляєтеся ,Уже третій рік війна ,Обороти у всх упали на 80% Прошло скороченя робітників,,Чоловіки воюють.жінки з дітьми до 10міліонів виїхали ,Половина підприємців закрили свою діяльність і виїхали,Люди купують тільки необхідне.Прийшов час економити,
    Але ми бачимо на ваших сторінках .що і як витрачається,Сором, Великий сором,,,

  17. Романе.якщо у нас самоурядування_то в керівництві повинні бути ті люди.які поповнюють бюджет.підприємці,Це господарі,У них є для цього знання і досвід,,В процентному відношенні до тих грошей .які вони сплачують,І тільки вони можуть вирішувати_
    Кому і скільки платити ЗП.Це повинно бути угрупування,як в Запорожскій січі з своїм атаманом,Вони подбають і за сіМ,ї воїнів.і за всіх інших,Що купуемо,Що будуємо.Що важливо,
    Ставити жінку виховательку дитячого садка.?Ми всі бачимодо чого це привело,Дуже все це вже набридло,І від нас нічого не залежить,Ви можете зібрати всіх цих людей,і не допустити подальшого бардаку,

    1. Не дуже підтримую ідею керування громадою підприємцями. Адміністративна робота це не бізнес. Той хто у міє заробляти кошти не завжди зможе бути ефективним політиком.
      На жаль, політики сьогодення вже також не відповідають нормама демократичного суспільства.
      Треба думати….

      1. Підприємці жорстокі і справедливі,Їх приходиться 5 на 100.Жінок ще менше,Вони вміють заощаджувати,Вміють домовлятися,Ті що вижили в жорстокі часи_істинні герої,Малий бізнес-це основний наповнювач бюджету,Їх потрібно поважати,У нас не справедливі налоги,В порівнянні з Європою,Там немає НДС.У кожного свій налог.який сплачується,Налог на ЗП 20% і його всі сплачують,У нас 60% і це непомірно важко,Курс долара дуже високий і це робить наш труд ще тяжчим,В Європі всі можуть бастувати і вимгати,Наш бізнес поставлений в залежність від усіх .Тому не доречні висловлен апонентів на рахунок овець.баранів.тупих і таке іше,
        У нас повно хороших людей .але Ви їх незнаєте,Всі вони зайняті своєю справою,Нас цікавить життя району і дуже непокоїть,

        1. бізнесмени повинні бути у владі щоб рос приділяти кому скільки ОСЬ ЦЕ І Є МАЯЧНЯ вони як не самі у владі так їхні ставленики. Рома на суду у давидовича будеш ? чому не був на останній сесії (якщо не секрет)

        2. В Україні податки не більше, чим в Європі. В Європі є ПДВ і це саме європейський податок. ПДВ сплачує кінцевий покупець, і бізнес є лише агентом.
          Єдинй податок для малого бізнесу взагалі супер система, особливо для тих, хто надає послуги.
          В Україні ПДФО (налог на ЗП) лише 18%. ЄСВ 22%, але й у Європі, й у США не менш, а може навіть більший.
          В Україні немає 60% податків, адже неможливо плюсувати неплюсуєме.

          1. 60% це налог на ЗП праціівника,
            наприклад,ЗП працівника 8 тис.І
            і 8*60%=4,8 тис по фондам держави,
            і того 12.8 це витрати на працівника,
            і ще, Підприємець не може оформити його на 0.5 ставки.якщо той працює не повний робочий день,А держава своїх працівників може,
            Це по перше,і це знають усі,І журналісти повинні про це знати 100%,
            НДС-ЦЕ ЗАПАДНЯ ДЛЯ БІЗНУСУ.
            Припустимо у Вас виробництво.
            ВИ виготовили товар і відправили його в супермаркет по договору,
            В кінці місяця ви повинні сплатити державі 20% від суми товару,Асупермаркет Вам заплатить в кращому разі через півроку .або взагаліне заплатить,І держава його тут не контролює,А контролює тільки виробництво,
            В Європі держава на стороні підприємства,НДС сплачується .коли заходять гроші нарахунок,І це по срокам реалізаціі,7днів,
            Супермаркети ставлят наценку на товар ТАВРІЯ 40 %,
            і так як виродник дає налогові накладні за сплачений НДС,то ТАВРІЯ сплачує його тільки частково,
            І щоб неплатити державі грші з доходу _вони відкривають все нові і нові магазини,
            в Європі заборонено супермаркетом займатися виробництвом,щоб захистити виробників,
            у нас виробник потрібен тільки спочатку,а далі Супермаркет відкриє своє виробництво прямо тут в магазині,Гроші в нього є,800-1000 виробників почекають з півроку,і Як що договор розриваеться.то великий залишок грошей виробнику ніхто не віддасть,Держава і тут не втручається,А в судах виграє той у кого більше грошей,Це відомовсім,
            і це тільки вершина айсберга з життя налогів,
            А скільки потрібно заплатити на загальній системі ?
            а на единому податку ?
            А яке навантаження касові апарати ?
            налогине зменшуються _якщо війна чи єпідемія,Є дохід чи не має _а налоги в першу чергу,
            Я роз,яснюю ВАм і бажаю ВАм зрозуміти .що держава не допомогає підприємцям ні в жодному разі,Для депутатів важливі тільки засновники Супермаркетів .які можуть розрахуватися в любому суді,І діалог у вас можливий тільки з ними.як що ви зможете їх найти і вони побажають з ВАми зустрітись,

              1. Хто може допомогти учителям.
                Низькі налоги таможні.
                Таможня поки що працює на себе.
                800 тис чоловіків виіхали,сплативши таможні 8-16тис евро.
                Скільки всього.?

  18. Чи має право від освіти перевести працівників шкіл на 0,75 ставки при повній зайнятості і при навчальному процесі. Хотілося почути Пушнова О Г голову профспілки, чому вони погоджуються на порушення закону про працю. Чому не захищають своїх робітників. Який тоді толк з профсрілки

    1. Шановний анонім. А у Вас є документальне підтвердження того, про що ви тут запитуєте? У вас є накази директорів шкіл про переведення працівників на 0.75 ставки погоджений профспілковими комітетами закладів освіти? Чи може у вас є наказ по відділу ОКМС погоджений територіальним органом профспілки? Звинувачувати потрібно на підставі фактів. Будуть факти- буде і реагування. А взагалі краще написати офіційні запити на керівників всіх рівнів та звернення до депутатського корпусу, а отримавши відповіді, надати Роману для оприлюднення. Це моя особиста думка. Вам бажаю думати перш ніж писати чи обирати керівників усіх органів самоврядування.

  19. Ваш не задоволення.зрозуміле.СПОЧАТКУ ВСІМ ЗП.А тІЛЬКИ ПОТІМ _ВСЕ ЩО БІЛЬШЕ 8 ТИС,

    1. Лихенко служить у танкових військах. В його дупу всталено дуло від танка. Через це дуло Газиян прочищає йому очко.

    2. Если вас это так сильно интересует,так пойдите к нему на прием и спросите!А то героизм такой под анонимом!!!!Аж противно!!!!!

  20. Дорогенькі вчителі.
    Пора і Вам шановні ставати підприємцями.Беріть касові апарати і нумо наповнювати бюджет школи.Скоротіть всіх лишніх.Заключіть договори з охоронними фірмами.Забезпечте тих ,хто не має груп продовженого дня і позакласних уроків,за які Ви дорогенькі отримуєте за годину від 100 до 150 грн.А ще подивіться і поучіться як проходе навчання в Європі.Де немає такої суперважкої програми для учнів.І СКІЛЬКИ ВСЬОГо зайвого.
    Те ж саме і вищій освіті.Де є все окрім професіі.

  21. Допомогти можуть олігархи ,яким належить чомусь єлектросистема України.З населеня у нас тариф 2.6 грн.З ПІДПРИЄМЦІВ 8 грг.
    а наш базар виставляє рахунки ЧОМУСЬ 11 грн.
    Тому саме маленье кафе сплачує від 30-80 тис.грн заєлектроєнергію.А контейнер на базарі 5-10 тис.грн.Такке ж свавілля і з газом.
    Це ті люди з ким ви збираєтесь розмовляти.

  22. Для знатоків.
    НДС не існує в 50 країнах світу ,в тому числі Японії і США.
    В Євро Союзі він на різні товари різний.
    О основному це 7%.
    Як говорить пані Тимошенко -налогове навантаженняу нас 60%.
    А що говорють у вас за обшори ?І чому і як НДС який собирають з таким трудом надходить на підставні фірми.І пропадає там в більшої кількості чим собирають.
    Наприклад.
    1 мільярд зібрали.Півториа віддали.Хто в плюсі ?Держава ? ні.То чому ж цого не заберуть ?
    Якщо ми не знаємо де заробити і як ? ТО не потрібно придумувати.ПОїдьте туди -де це вміють робити.

    1. А нашим ставлять 20-для того , щоб вони не могли сплатити державі і ішли під Кришу.

  23. Підприємці зараз дуже злі.Тому не раджу до них підходити.
    Аще більше злі ,коли читають Вашу газету.
    Як розкрадаются їхні гроші.

    1. Зараз злі хлопці які в ЗСУ(
      Так що готовте свою дупи ті хто зараз при владі.

      1. З Давидовичем.За це можуть на район такий ,,Налог,,поставить ,що вся освіта будуть багато років на півставки працювать,Наші герої не будуть же з дому гроші нести.?Це так по розумному все вирішується.Рахуночки підуть на ,,Юридичні послуги.,,Як при Януковичу було.

  24. ЧОму звільнимли директора комунхоза ,який працював до ДИДІКА.?Добре працював.І поставили своїх фаворитів ,які з.їли буджет району.?

  25. А цікаво походження грошів на BMW та квартири у місті Чорноморськ, підготовлений хлопчина для роботи в державній установі. А пальне де бере для поїздок ?

      1. може підкажете де так бистро можна заробить на бмв тільки не треба слів ” і вдень і в ночі не ївши не пивши і голий ходив”

        1. В освіте. Яскравий приклад – Марина Суровцева.Спочатку при Катюхі крала в освіті. Далі при Савельєвій крала у школі.І Бінго – якрава Беха під сракою у чоловіка!

          1. Точно, що яскравий приклад в освіті… Тільки дві новенькі машини у Ткаченка під сракою …з різницею в один місяць….шкода, що одна з них згоріла, але “ничего страшного”… Пані еврейка на додаткових з іноземної мови і пан “недоатлет” ( за освітою фізкультурник) за бюджетні кошти на харчування діточок, яких “кормлять” навіть тоді коли діти сидять вдома бо заплачено кошти легко зароблять навіть на 3 і 4 фордика якщо треба буде, а там і до квартирки не далеко… Не хвилюйтеся, Савельєва в курсі і все прикриє “душ…пою”

        2. Вчителем молодших класів.До 2 тис уе в місяць.За яких так сильно бідкаються деякі читачі.

  26. Всі робітники КП Водопостач , хто працював з Фесюком тепер дуже шкодують за таким керівником . Порівнявши з Дядиком всі розуміють , що Дядика інтереси тільки для особистої наживи . Проблеми і розвиток підприємства його геть анітрохи не турбували .Але нашу голову Дядик сильно влаштовував ! Підприємсво убите геть , якто кажуть , під самий корінь . І як каже Варшанідзе – Савєльєва ДОКЕРУВАЛАСЬ ! Голова дурне в гголову не бере – призначила такогож як Дядик . Людоньки , нами керує ДЕБІЛКА !!!!!!!

      1. У Фесюка не було зростання оплати.Як у ДІдика.Він захищав робітників.Вимагав з меріі нової техніки.Але ,кому потрібні ті,що вимагають.На багато приємніше ті,ЩО золотять ручки..

  27. Кому цікава ЗП вчителів,то попросимо Романа звернутися бо банку,там дадуть інформацію.Середня сумма
    20 тис.грн.доплати від учнів.ЗА 5 учнів групи продовженного дня-10 тис.
    ЗА 10-20тис.
    20-40
    25-50
    Ще цікавлять роздуті штати.
    скільки в школі заучів?
    зам директорів ?
    всіх працівників (не вчителів )
    ставки роздаються родичам,преміі за підрахунки голосів)
    І вся ця кількість наголову платників податків.Геометрична прогресія.Що аж міністерство освіти схватилося за голову,що робиться в країні. ?В деяких школвх на 1 учня 1 вчитель.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.